Puan Barajının 160'A Çekilmesi
-
Bu yıl öss de puan barajının 160'a çekilmesi mümkün olurmu. Ne dersiniz? Bazı yıllarda bu yugulama yapılmıştı. Ben puan barajının tamamen kaldırılmasından yanayım o ayrı konu. Fikirlerinizi merak ediyorum.
-
Ben zannetmiyorum zaten çok düşük..
-
Olgunisik bunu yazdı:
-----------------------------
Ben puan barajının tamamen kaldırılmasından yanayım o ayrı konu.
-----------------------------Haci herkes universiteye girerse universitelerin bi amaci kalmazki :|
Bence 200'e, hatta 300'e cekilmeli.
-
Neye göre düşük? neden 160 değilde 180? Ayrıca eğer bu bir yarışsa nerede görülmüş sonuncu olmanın sınırı?
-
LordVader bunu yazdı:
Olgunisik bunu yazdı:
Ben puan barajının tamamen kaldırılmasından yanayım o ayrı konu.
-----------------------------Haci herkes universiteye girerse universitelerin bi amaci kalmazki :|
Bence 200'e, hatta 300'e cekilmeli.
-----------------------------Üniversitelerin amacı kişi yetiştirmektir, elit zümre oluşturmak değil. Ne kadar çok eğitim almış kişi o kadar başarı. Devletler için eğitim düzeyi bir kıstasdır ve herkesi kapsar.
-
Doğa konunu bu güçlü ile güçsüz ayırt edilmeli..
-
Ünileri ormanın içine yapmaları sende ters tepki vermiş. Temiz hava ve geniş alan için yapıyorlar. :-) En azından benim okuduğumu onun için yapmışlardı.
-
Üniversite ortamında ne kadar boktan,gerizekalı ahmak vs.. insanların olduğunu görsen söylediğinden utanıp puanın dahada yukarılara çekilmesini isterdin =) Herkes üniversiteye gitmemeli yav herkes gidecekse üniversitenin ne anlamı kalacak.Sıradan bişey olup çıkacak.Zaten puanlar düştükçe bütün gereksiz insanlar girmiş ortamın seviyesi yerlerde :|
-
zaten 10 tane türkçe 5 tane sosyal 5 tanede matematik yapsa sınava giren kişi barajı geciyor 180 i...
bunları yapmak içinde lise okumaya gerek yok... ilkokul yeterli
-
Olgunisik bunu yazdı:
Ünileri ormanın içine yapmaları sende ters tepki vermiş. Temiz hava ve geniş alan için yapıyorlar. :-) En azından benim okuduğumu onun için yapmışlardı.
-----------------------------baraj kaldırılınca neye göre sıralama yapılacak ?
-
Sıralama şu anda neye göre yapılıyorsa yine ona göre yapılacak. Misal KTU su ürünleri her sen boş kalır. Gelenek bozulmadı ve bu sene de boş kaldı. 20 sene önce liseyi bitirmiş balıkcılardan kaçı 180 alabilir? Denizi, balıkcılığı yemiş bitirmiş biri işinde ilerlemek isterse sırf salak bir 180 puan sınırlaması var diye ilerleyemeyecek.
Örnekler uzun...