Puppy Wireless Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
    joe_black bunu yazdı

Hacılar başka pcden unetbootin ile flasha Slax attım ekran burda kalıyo

yarım saatten fazla kalıyo böyle tık yok başka

usb boot ekranında başka menüleri dene

default seçtiysen live'li olanı seç vs vs

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

Kabuğa düşmüşsünüz işte. Herhangi bir komut çalışıyor mu mesela "ls /" gibi? En azından SLAX'ın kabuğu mu emin olmanız lazım. 

Wireless'i a dağıtımı tanımadıysa b tanıtımı da tanımaz genelde. Gerçi 8169'un sürücüsü var: http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=13&PFid=4&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false&Downloads=true

Böyle durumlarda ARCH LINUX iyidir. PACMAN ile sadece gerekli şeyleri yüklersiniz (Xorg, varsa Nvidia sürücüleri, XFCE ya da MATE, firefox). Bir kere yükledikten sonra da olduklça hızlı çalışır.

Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı
    joe_black bunu yazdı

Kabuğa düşmüşsünüz işte. Herhangi bir komut çalışıyor mu mesela "ls /" gibi? En azından SLAX'ın kabuğu mu emin olmanız lazım. 

Wireless'i a dağıtımı tanımadıysa b tanıtımı da tanımaz genelde. Gerçi 8169'un sürücüsü var: http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=13&PFid=4&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false&Downloads=true

Böyle durumlarda ARCH LINUX iyidir. PACMAN ile sadece gerekli şeyleri yüklersiniz (Xorg, varsa Nvidia sürücüleri, XFCE ya da MATE, firefox). Bir kere yükledikten sonra da olduklça hızlı çalışır.

yok hacı hiç komut çalışmıyo.sadece mintin üstüne puppy kurmama izin veriyor o da wirelessi tanımıyo bi türlü. komple temzlicem yarın. şu puppy wirelessi bi tanısa on numara olacak makine deli gibi hızlandı :S

@Daft: hacı 3 seçenek çıkıyo. live yok.

default var.

altında slaxlı bişi yazıyor

en altta da [*] arc gibi bi seçenek çıkıyo. 3 seçenekte de bu ekran kalıyo.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

ecnebi forumlardan edindiğim bilgilere göre mint nadianın desteği çekilmiş. loglara bakınca ne yüklemeye çalışırsam çalışayım serverda bulunamadı diyo. yazılım yöneticisinden %0 indiriliyor diyor sonra geri ekrana atıyo hiç hat vermiyor. terminalden deneyince not found on server diyor.

ulan gene mi windowsa kalıcam mk ya :(

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

hacılar şu menü geliyo. hiç dokunmazsam 9 saniye sonra kendisi defaultu açıyo o ekran kalıyor. ya da Act as PXE Serverı seçip devam edince gene aynı ekran kalıyor. Run Slaxa gelip klavyedeki tüm tuşları denedim onaylayıp devam etmiyor. milisaniyelik bi ekran yenilenmesi oluyor geri bu ekrana dönüyor.

yardımlar için tşk. bu gecelik bu kadar yarın işe götürcem pcyi fırsat buldukça başka sürümler denicem :F

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

sıkıntı unetbootin'dedir hacı

slax'ın zip sürümünü indir

usb'ye çıkar direk

Kaynak: http://www.linuxdunyam.com/2013/07/slax-linux-7.html

CD'ye yazmak için iso dosyasını, USB bellek için ise zip dosyasını indirmeniz gerekir. Türkçe olarak hazırlanmış kalıplar da mevcut

USB'den çalıştırmak için:

Linux'ta ise aynı şekilde slax klasörünü çıkardıktan sonra slax/boot/bootinst.sh dosyasını yönetici hakları ile çalıştırmak gerekiyor. Terminali o dizinde açıp

sudo sh bootinst.sh

diyerek yapabilirsiniz. Dağıtımın slax klasörü altında durması USB belleği başka dosyalar için kullanırken düzenli bir görünümde olmasını sağlamış. Ola ki yanlışlıkla boot ayarlamasını bozdunuz, tek yapmanız gereken bootinst dosyasını tekrar çalıştırmak.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Hacı abi USB'nin içindeki /slax/changes klasörünün içini boşalt

Blue Screen of Death
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

hacılar komple diski sildim. Pappermint attım flasha yükleyebildim hele şükür. her ne kadar gene software managerdan hiç pro yükleyemesem de şu online doc viewerı bulandan Allah razı olsun.

teşekkür ettim hepinize. 1 2 gün idare edeyim bunla tekrardan slax puppy denemeye başlıcam. öncesinde bi win atayım sağlam temiz kurayım d,yorum üstüne

Toplam Hit: 1871 Toplam Mesaj: 19