Puppy Wireless Sorunu
-
joe_black bunu yazdı
Hacılar başka pcden unetbootin ile flasha Slax attım ekran burda kalıyo
yarım saatten fazla kalıyo böyle tık yok başka

usb boot ekranında başka menüleri dene
default seçtiysen live'li olanı seç vs vs
-
joe_black bunu yazdı

Kabuğa düşmüşsünüz işte. Herhangi bir komut çalışıyor mu mesela "ls /" gibi? En azından SLAX'ın kabuğu mu emin olmanız lazım.
Wireless'i a dağıtımı tanımadıysa b tanıtımı da tanımaz genelde. Gerçi 8169'un sürücüsü var: http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=13&PFid=4&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false&Downloads=true
Böyle durumlarda ARCH LINUX iyidir. PACMAN ile sadece gerekli şeyleri yüklersiniz (Xorg, varsa Nvidia sürücüleri, XFCE ya da MATE, firefox). Bir kere yükledikten sonra da olduklça hızlı çalışır.
-
YeniHarman bunu yazdıjoe_black bunu yazdı
Kabuğa düşmüşsünüz işte. Herhangi bir komut çalışıyor mu mesela "ls /" gibi? En azından SLAX'ın kabuğu mu emin olmanız lazım.
Wireless'i a dağıtımı tanımadıysa b tanıtımı da tanımaz genelde. Gerçi 8169'un sürücüsü var: http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=13&PFid=4&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false&Downloads=true
Böyle durumlarda ARCH LINUX iyidir. PACMAN ile sadece gerekli şeyleri yüklersiniz (Xorg, varsa Nvidia sürücüleri, XFCE ya da MATE, firefox). Bir kere yükledikten sonra da olduklça hızlı çalışır.
yok hacı hiç komut çalışmıyo.sadece mintin üstüne puppy kurmama izin veriyor o da wirelessi tanımıyo bi türlü. komple temzlicem yarın. şu puppy wirelessi bi tanısa on numara olacak makine deli gibi hızlandı :S
@Daft: hacı 3 seçenek çıkıyo. live yok.
default var.
altında slaxlı bişi yazıyor
en altta da [*] arc gibi bi seçenek çıkıyo. 3 seçenekte de bu ekran kalıyo.
-
ecnebi forumlardan edindiğim bilgilere göre mint nadianın desteği çekilmiş. loglara bakınca ne yüklemeye çalışırsam çalışayım serverda bulunamadı diyo. yazılım yöneticisinden %0 indiriliyor diyor sonra geri ekrana atıyo hiç hat vermiyor. terminalden deneyince not found on server diyor.
ulan gene mi windowsa kalıcam mk ya :(
-
hacılar şu menü geliyo. hiç dokunmazsam 9 saniye sonra kendisi defaultu açıyo o ekran kalıyor. ya da Act as PXE Serverı seçip devam edince gene aynı ekran kalıyor. Run Slaxa gelip klavyedeki tüm tuşları denedim onaylayıp devam etmiyor. milisaniyelik bi ekran yenilenmesi oluyor geri bu ekrana dönüyor.
yardımlar için tşk. bu gecelik bu kadar yarın işe götürcem pcyi fırsat buldukça başka sürümler denicem :F

-
sıkıntı unetbootin'dedir hacı
slax'ın zip sürümünü indir
usb'ye çıkar direk
Kaynak: http://www.linuxdunyam.com/2013/07/slax-linux-7.html
CD'ye yazmak için iso dosyasını, USB bellek için ise zip dosyasını indirmeniz gerekir. Türkçe olarak hazırlanmış kalıplar da mevcut
USB'den çalıştırmak için:
Linux'ta ise aynı şekilde slax klasörünü çıkardıktan sonra slax/boot/bootinst.sh dosyasını yönetici hakları ile çalıştırmak gerekiyor. Terminali o dizinde açıp
sudo sh bootinst.sh
diyerek yapabilirsiniz. Dağıtımın slax klasörü altında durması USB belleği başka dosyalar için kullanırken düzenli bir görünümde olmasını sağlamış. Ola ki yanlışlıkla boot ayarlamasını bozdunuz, tek yapmanız gereken bootinst dosyasını tekrar çalıştırmak.
-
Hacı abi USB'nin içindeki /slax/changes klasörünün içini boşalt
-
hacılar komple diski sildim. Pappermint attım flasha yükleyebildim hele şükür. her ne kadar gene software managerdan hiç pro yükleyemesem de şu online doc viewerı bulandan Allah razı olsun.
teşekkür ettim hepinize. 1 2 gün idare edeyim bunla tekrardan slax puppy denemeye başlıcam. öncesinde bi win atayım sağlam temiz kurayım d,yorum üstüne