Püskevit..
-
csr288 bunu yazdı:
-----------------------------
adam benliğinden kopmamıs bence bıızm oralarda cok kısıden duyarım bu soylemı ve kımse ayıplamaz . basbakan ii konusyorda ne oluyor sorarım hersey diksiyonsa butun edebıyat hocaları cıksın meydana .
-----------------------------başbakanın ezber kabiliyeti iyidir, ezberler ezberine duygu katarak şiirsel konuşur, buna beden dilini de ekler, makyajıyla bakımıyla hepsi bir araya gelince halka ses ve göz doyumu verir, ezberi dışında bir şey gelişirse,karşısındakini kabaca aşağılar, o daha farklı daha garip, irdelendiğinde tiksindirici mide bulandıran bir şey, bahçeli daha masum daha sempatik daha komik.
-
bahçeli benim de yaşadığım bir olayı anlatıyor. izlerken duygulandım yine. helal olsun.
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
Smirnoff bunu yazdı:
-----------------------------Bu adamın başbakan olduğunu düşünemiyorum , püskevit ne lan ?
Konuyu böyle açıp farklı bir yöne çekiyorum :
Siyaset ne hallere düşmüş beyler bilmem dikkatinizi çektimi, çocuklar PÜSKEVİT yiyemiyormuş amk tek derdimiz
o zaten..
-----------------------------Tayyip de hitabet mükemmel ama ülkenin anasını zikiyor,
Senin kıstas aldığın şeye bak...
Avatarından sonra sana birşey yazmayacaktım ama dayanamadım.
Bu kadar at gözlüğü takılmış gözlerle bakmayın dünyaya ben tayyip oh ye man demedim dikkatini çekerse..
Sadece bu adamın daha bisküvi diyemediğini , başbakan olarak hayal edemediğimi , ve çocukları kullanarak yaptığı
mağdur edebiyatından bahsettim..
Ama sen tayyip diyorsun fark bu. -
http://www.youtube.com/watch?v=vut6miMtYuQ
-
JackDaniels bunu yazdı:
Ancak avazı çıktığı kadar bağırmayı biliyor onda da 2 kelimeyi doğru söyleyemiyor.Başbakan olsa vay halimize , bu devirde 1 liralık püskeviti alamayan 50 kuruşluk ekmeği alamayan varsa ben intihar ederim.
-----------------------------acliktan olen insan yok dimi Turkiye de ?
-
underzero bunu yazdı:
JackDaniels bunu yazdı:
Ancak avazı çıktığı kadar bağırmayı biliyor onda da 2 kelimeyi doğru söyleyemiyor.Başbakan olsa vay halimize , bu devirde 1 liralık püskeviti alamayan 50 kuruşluk ekmeği alamayan varsa ben intihar ederim.
-----------------------------ben gormedim. yok denecek kadar azdır eminim.
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------JackDaniels bunu yazdı:
Olduğunu sanmıyorum , olsa bile 70 milyonda 1 dir. -
bahçeli reyiz gene mühim bir mevzuya parmak basmış , ne yaani türkiyede pisiklet alamayan püsküüt alamayan çocuk yok sanki? baksana 1 paket makarnaya g.t verecek hale getirmişler nüfusun yarısını
adam köylüyse nolmuş hem , lehçesi bozuk diye taşşak mı geçmek gerek . He valla tayyip ipnesinin feto puştunun lehçesi düzgünde nooldu memleketin ebesinizktler 8 yılda ve daha da doyamadılar , mesele düzgün türkçe konuşmak ağzı laf yapmak olayı zeki müreni cumhurbaşkanı yaparlardı zamanında ondan düzgün türkçe konuşan kimse gelmemiştir heralde dünyaya
-
Smirnoff bunu yazdı:
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
Smirnoff bunu yazdı:
Bu adamın başbakan olduğunu düşünemiyorum , püskevit ne lan ?
Konuyu böyle açıp farklı bir yöne çekiyorum :
Siyaset ne hallere düşmüş beyler bilmem dikkatinizi çektimi, çocuklar PÜSKEVİT yiyemiyormuş amk tek derdimiz
o zaten..
-----------------------------Tayyip de hitabet mükemmel ama ülkenin anasını zikiyor,
Senin kıstas aldığın şeye bak...
Avatarından sonra sana birşey yazmayacaktım ama dayanamadım.
Bu kadar at gözlüğü takılmış gözlerle bakmayın dünyaya ben tayyip oh ye man demedim dikkatini çekerse..
Sadece bu adamın daha bisküvi diyemediğini , başbakan olarak hayal edemediğimi , ve çocukları kullanarak yaptığı
mağdur edebiyatından bahsettim..
Ama sen tayyip diyorsun fark bu.
-----------------------------Avatarım bir çok kişiye battığı gibi sana da batabilir, saygı duyarım :)
Ben sana tayyip taraftarı ya da tayyip şakşakçısısın demedim, ima etmedim, 2 cümlelik yazı yazdım sen öyle bir anlam çıkarmışsın, at gözlüğünü kimin taktığı burdan belli.
Bisküvi İstanbul Türkçesi olabilir, her insan istanbul türkçesi ile konuşacak diye bir şartmı var?
Bölgesel - yerel ağızlar olabilir, insanlar ortak kelimeleri kendi alıştığı yerel-bölgesel ağız ile yorumlayabilir.
Sen kalkmış bana bisküvi'ye püskevit demeyi devlet yönetmeye kıstas alıyorsun.
Burda önemli olan ORTAK PAYDAMIZ OLAN TÜRKÇE KONUŞMASI.
Daha babanın verdiği 3 kuruş harçlıkla karnını doyuruyorsun, burda gelip devlet idaresi hakkında yorum yapma.
-
osmaniyeli adam adana osmaniye yöresinde belki de o şekilde telaffuz edilioydur ne var bunda. ona bakarsnız akepe vb milletvekilllerinin istiklal marşını okumalarını ya da okuyamamalarını bi izleyin isterseniz.