Putin"Den Müthiş Bir İmza
-
kendimi çok ezik hissediyorum :(
-
-
türkiyem nerelerden nerelere geldi ya...
-
almayna ve hollanda yeni bir kanun çıkarttılar. stratejik şirketlerin satışını izne tabi hale getirdiler. bu çok yeni bir şey dünyada.
çin petrol şirketi olan Cnooc, en yüksek teklifi vererek ABD’de Unicon’ı satın almaya kalktı.. Escon mobil'den 1,5 milyar dolar fazla teklif vererek. Senato müdahale etti.Ulusal menfaatlere aykırı olduğu için veto etti.
geçen yılda pepsi cola, danoneyi satın almaya kalktı. fransız hükumeti ab referandumunda hayır çıkmasının ve tarım kesimin baskısı sonucu tarımsal ürünleri stratejik bularak satışı iptal etti. ama biz yediğimiz içtiğimiz hayat baglarımızı satıyoruz. heleki haberleşme gibi stratejik öneme çok fazla sahip olan bir şeyi.
diyeceksinizki yabancılar, yatırım yapıyor diye herkes seviniyor. yabancıların gelmesi iyi değil mi?
asla iyi değil. yabancı sermaye yatırıma gelirse iyidir. yatırım nedir? direk yatırım, fabrika kuran yatırımdır. türkiye gelen sermaye hazır tesisleri almaya geliyor. Yüzde 90’ı hizmet sektörü. neye geliyor? Carrefour, Metro, İKEA, Praktiker, Real; neye geliyor? Alışveriş sektörüne. insanların yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak için. sinemalara veya bina yapımına geliyor. Yani servet transferine geliyor. fabrika kurmaya gelen var mı? türkiye’de sadece koç, ford’u kurmuştur.
böyle giderse ileride ne olacak dersiniz ? ben diyorumki 2009 başı 2008 sonu bir kriz olabilir. aslında bunu ben demiyorum verso araştırma şirketi sahibi ve stratejist Erhan Göksel diyor. ve krizi Amerika tek şartla önleyip yardım elini uzatacak; İran'a karşı benimle savaşacaksın ! göreceğiz...