Python Metin Editörü : Bir Proje Pypad
-
Arkadaşlar bi kaç değişiklik yaptım birde dosya birleştir menüsü işe yarar belki diye ekledim bu ne işe yarıyor : elimizde 10-15 tane text dosyası var ve siz ctrl+c ctrl+v uğraşmak istemezseniz burdan teker teker açıyorsunuz.
Önerebiliceğiniz birşeyler varmı eklemeye çalışayım
not:bunlar sadece kendimi geliştirmek için Gui üzerinde.Birde arkadaşlar auto-complete özelliği ekliyim diye baktım fakat bunlar daha benim için über konular ( über ne demekse amk ).
Son kod bloğu şu halde:__author__ = 'ka1nsha' # -*- coding:utf-8 -*- #!/usr/bin/python from Tkinter import * import os from tkFileDialog import * def kaydet(): try: global Kayitet Kayitet = asksaveasfile(mode="w") yazi = yazialani.get(0.0,END) Kayitet.write(yazi) Kayitet.close() except AttributeError: bildirim.config(text="Dosya ismi girmediğiniz için dosya ismi kaydedilmedi!") def yenidosya(): yazialani.delete("1.0", END) bildirim.config(text="") def dosyaac(): try: global ac ac = askopenfilename() if ac == "": bildirim.config(text="Herhangi bir dosya seçmediniz!") else: yazialani.delete("1.0",END) acilanyazi = open(ac,"r") bildirim.config(text=ac) for y in acilanyazi: yazialani.insert(INSERT,y) except TypeError: pass def dosyabirlestir(): try: global ac ac = askopenfilename() if ac == "": bildirim.config(text="Herhangi bir dosya seçmediniz!") else: acilanyazi = open(ac,"r") bildirim.config(text="Son açılan dosya: "+ac) for y in acilanyazi: yazialani.insert(INSERT,y) except TypeError: pass anapencere = Tk() anapencere.wm_title("PyPad Alfa Non-Stable Version") ustmenu = Menu() ustmenu.add_command(label="Yeni",command=yenidosya) ustmenu.add_command(label="Kaydet",command=kaydet) ustmenu.add_command(label="Dosya Aç",command=dosyaac) ustmenu.add_command(label="Dosya birleştir",command=dosyabirlestir) anapencere.config(menu=ustmenu) #TextArea yazialani = Text() yazialani.pack() bildirim = Label() bildirim.pack() mainloop() -
bu Tkinter windows altında tamamda
diğer GUI geliştirme kütüphanelerini wx win32gui filan çalıştıramadım windows altında bir çözümü var mıdır?
-
Resimde arka planda kod yazdığın program nedir?
-
-
SinusX bunu yazdı
teşekkürler
-
hatayi bunu yazdı
bu Tkinter windows altında tamamda
diğer GUI geliştirme kütüphanelerini wx win32gui filan çalıştıramadım windows altında bir çözümü var mıdır?
http://eskiler.istihza.com/ burdan bak hocam vardır orta Gtk yı felan anlatır fırat hoca