Python Modülleri Hakkında
-
2 to 3 falan gerek yok.
Uygulamani azicik dikkatli yazdiginda her platformda her iki python surumunde calisabilir hale gelir
Tabi ki kullandigin modul her iki pythonda da calisabiliyorsa.
Pure python modulleri her sistem ve pythonda calisir (bknz tbt mobil android server konum)
Ancak belirli bolumlerinde c den yardim alinmis, derlenmesi gereken veya dll/so dosyasina bagimli moduller calismayabilir her yerde
-
Daft bunu yazdı
2 to 3 falan gerek yok.
Uygulamani azicik dikkatli yazdiginda her platformda her iki python surumunde calisabilir hale gelir
Pure python modulleri her sistem ve pythonda calisir (bknz tbt mobil android server konum)
Ancak belirli bolumlerinde c den yardim alinmis, derlenmesi gereken veya dll/so dosyasina bagimli moduller calismayabilir her yerde
build-in modüllerdede sıkıntı çıkıyor sırf syntax dan dolayı mesela biliyorsun urllib bu şekilde
-
0x656e bunu yazdırakkoc bunu yazdı0x656e bunu yazdırakkoc bunu yazdı
python da pek bilgim olmadigi icin sormak istedim. ben 2.7 ile bir uygulama yazdiysam ve makinede 3.x bir surum kurulu ise benim uygulamam calisir mi ?
https://docs.python.org/3/library/2to3.html
cix son kullanici icin verimli olmaz bu dil. ben frameworkumu en son versionda tutugumda otomatik olarak eskileri calistirmiyorsa son kullanici olarak n tane versionu makinemde tutmayi istemem.
Yazilimci gozuyle baktigimda converter buyuk kolaylik, ama hangi makinede ne version var sen ne version ile calistin yazilimda bir guncelleme yaparken piyasaya yaydigin versionlarin guncellenmesi vs....
Bilgisayarın da net framework 3 yüklüyken net framework 4 isteyen uygulamaları çalıştırabiliyor musun ? :) tamam dil olarak söylemedim ama arkaplanında ki kütüphaneler olarak düşün :d
Benim söylediğim tam tersi. 4 kurulu iken 3 uygulamasını çalıştırıyorum.
-
0x656e bunu yazdıDaft bunu yazdı
2 to 3 falan gerek yok.
build-in modüllerdede sıkıntı çıkıyor sırf syntax dan dolayı mesela biliyorsun urllib bu şekilde
bahsettim
try + import ile hiçbir dert olmaz
@rakkoc dilleri birbirleriyle karşılaştırarak bir yere varamazsın
neye ihtiyacın varsa onu kullan
py2 nin de avantajı var, py3ün de
pypy'nin de, diğer python türevlerinin de
ayrıca python'u tek exe'ye bundle eden çözümler mevcut
bunların içerisinde en basiti pyinstaller
pyinstaller -c -F "derlenecek.py"
-c command line uygulaması
-F tek dosyada birleştir (exe veya platformun neyse onun binary'si, 32 bit ubuntu kullanıosan 32 bit linux binary'si)
ayrıca bazı python modülleri illa sisteme kurulacak diye bir şey yok
script'in ile aynı klasöre koy (kurulmuş halini) gene çalışır bir çoğu
YekteranBaymedir tarafından 10/Eyl/15 18:58 tarihinde düzenlenmiştir -
mugen bunu yazdı
Alakasız olabilecek sorular:
Abi hiç django ya da alternatifi bir framework deneyiminiz oldu mu (oldu ise görüşleriniz) ? Ruby hakkındaki düşünceleriniz neler?
ben http://webpy.org/ seviyorum kullanımı kolay
bottle da kolaydır
django mjango gereksiz kasıntı servisler bence
her şeyi sıfırdan yazmak daha çok hoşuma gidiyor
-
Daft bunu yazdı0x656e bunu yazdıDaft bunu yazdı
2 to 3 falan gerek yok.
bahsettim
try + import ile hiçbir dert olmaz
@rakkoc dilleri birbirleriyle karşılaştırarak bir yere varamazsın
neye ihtiyacın varsa onu kullan
py2 nin de avantajı var, py3ün de
pypy'nin de, diğer python türevlerinin de
ayrıca python'u tek exe'ye bundle eden çözümler mevcut
bunların içerisinde en basiti pyinstaller
pyinstaller -c -F "derlenecek.py"
-c command line uygulaması
-F tek dosyada birleştir (exe veya platformun neyse onun binary'si, 32 bit ubuntu kullanıosan 32 bit linux binary'si)
ayrıca bazı python modülleri illa sisteme kurulacak diye bir şey yok
script'in ile aynı klasöre koy (kurulmuş halini) gene çalışır bir çoğu
Hocam ben dilleri karsılastırmıyordum bu durumda dilin benm tarafındaki değerli ligini degerlendirmek di amacim. Diger arkadas dil kıyaslamayın gitti. Fakat şu söylediğin paketleme olayı zaten çözüm olarak yeterli. Bn biraz bakayım bu işe. Python ile daha once ki çalışmalarım
telit gprs cihazının içine sms cevaplama uygulaması.
Raspberrypi için uzaktan yazılımgüncelleme yazılımı
Raspberrypi rfid Access control pdks validator uygulamalari. Yani pc seviyesinde kurcalamak nasip olmadı
-
kıyaslamaya gitmedim hocam yahu yani her dilde olabilir böyle şeyler :D