[Python] Ufak Tefek Fonksiyonlar
-
son bi up, bu konuyu kişisel arşivim için kullanıcam artık
daha da bişi paylaşanı silksinler
-
Daft bunu yazdı
ne yapak +rep mi verek kardeş ?
-
aynen :) ben anlamıyorum ama bu tarz paylaşımlar hoşuma gidiyo. Devam et sen. python bilen kişi sayısı öyle çok değil. Misal bu python'u nasıl exe yapıyoruz onu bile bilmiyorum :)
-
random oluşturucu
def getRand(): return 4
-
ZoRKaYa bunu yazdıDaft bunu yazdı
ne yapak +rep mi verek kardeş ?
katılım bekliyorum, soru olur, öneri olur, yorum olur, fonksiyon olur.
kendi kendime konuşuyorum her açtığım konuda.
az çok beni tanıdıysan forumda, teşekkürden ziyade olumlu veya olumsuz yorum beklediğimi anlardın.
@tataryigit: exe yapma olayı yok python da, python kurulu olmayan pcde kodlar çalışmaz.
exe haline getirip exe'ye python'u ve lazım olan dosyaları yerleştiren araçlar var ama pek sağlıklı değil.
@Buremba: oluşturduğun fonksiyon sabit olarak 4 sayısını döndürüyor.
YekteranBaymedir tarafından 28/Eki/13 17:24 tarihinde düzenlenmiştir -
python'da executable binary dosyaları oluşturabilirsin. exe için py2exe var mesela. portatif işler için de virtualenv var proje başına python binary'si atıyorsun python paketlerini oraya yüklüyorsun. node.js'deki gibi yapmışlar gayet süper olmuş.
-
beni şu oyundan soğut yazmayanı siksinler :(
-
0 ile 10 arasında rastgele sayılar üreterek çarpım tablosu gibim birşey yazdım alıştırma için tabi ki ekliyim dedim öylesine bi yorumda gördüğümden yazdım çocukların eğitimiyle vs alakalı :
import random while True: carpan = random.randint(0,11) carpilan = random.randint(0,11) soru = carpan,"x",carpilan,"işleminin sonucu kaçtır? : " print(soru) cevap = int(input(">>>>>> : ")) if cevap == carpan*carpilan: print("Tebrikler!") else: print("Yanlış cevap.Doğru cevap :" ,carpan*carpilan)
-
pythonla regex hakkında biraz bilgi verebilirmi bilen birileri
-
Realist bunu yazdı
pythonla regex hakkında biraz bilgi verebilirmi bilen birileri
nasıl birşey istiyorsun ?