Qt C++ Tam Anlamıyla Nedır
-
-
Qt, GUI yani Graphical User Interface (Grafiksel Kullanıcı Arayüzü) oluşturmak için kullanılır.
Qt C++ ise C++ da Qt kullanmak için python için olanı da var.
Butondur, formdur, dialog box'tur o tarz grafiksel arayüz yapacaksan kullanırsın.
Command line çalışıyorsan kullanmazsın.
-
pSkpt bunu yazdı
Qt, GUI yani Graphical User Interface (Grafiksel Kullanıcı Arayüzü) oluşturmak için kullanılır.
Qt C++ ise C++ da Qt kullanmak için python için olanı da var.
Butondur, formdur, dialog box'tur o tarz grafiksel arayüz yapacaksan kullanırsın.
Command line çalışıyorsan kullanmazsın.
+ Android Mac Linux Gömülü sistemler hepsinde problemsiz çalıştırabilirsin
-
peki sıfırdan ögrenmek için uygunmudur sizce ve hangi ide yi önerirsiniz
-
uz-i bunu yazdı
peki sıfırdan ögrenmek için uygunmudur sizce ve hangi ide yi önerirsiniz
C++ ve object oriented programming'e hakimsen uygundur. Qt kullanmak için ikisi de ihtiyaçtır. QtCreator var gayet hoş. Bir ara Visual Studio eklentisi de vardı.
-
ben tamamiyle sifirdan baslıcam ondan sordum yukledım işime yaramı
-
uz-i bunu yazdı
ben tamamiyle sifirdan baslıcam ondan sordum yukledım işime yaramı
Programlama bilmiyorsan, algoritma kurmayı bilmiyorsan çok bir işine yarayacağını düşünmüyorum. Qt kullanmak için önce programlar yazmış olmalısın ki onlara GUI geliştirmek isteyip Qt kullanasın. Amacının ne olduğunu belirtirsen daha net yardımcı olacaklar mutlaka çıkacaktır.
Ben yazdıklarından programlama bilgin olmadığını çıkarıyorum. Bu durumda ne programlama istediğine karar verip o yönde başlaman daha mantıklı olacaktır. Web için veya Mobil için uygulama geliştirmeyi planlıyorsan bunlarla hiç işin olmayacaktır. Ama sistemlerle uğraşacaksan faydalı olabilir.
-
sistem degil ben sıfırdan baslıyorum temelden yanı peki hangi ide öneriyorsunuz vc++ kurdum onu tam beceremedim bunu gördüm biraz degişik geldi ben mobil merakım ve c++ ögrenmek var
-
C++'nin sektörde kullanımı giderek azalıyor. C++ diye gördüğünüz kodların çoğu C kodları aslında (arduino ve mbed sağ olsun). En önemlisi de gerçekten yalın C++ ile yazılmış düzgün uygulama sayısının azlığı. C++ çok büyük bir dil (bir sürü istisnai durum ve kural var) bu da büyük projelerde sorunlara neden oluyor. Yazılım mimarisi için harcayacağınız zamanı düzgün kod yazmak için harcıyorsunuz.
Windows tarafında C#, Android tarafında Java, Apple tarafında Swift kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Mikrodenetleyici ve gömülü sistemler kısmında C her zaman önde. Linux'un dilinin de C olduğunu düşünürsek, C öğrenmek daha mantıklı. Yok Windowsta kalacağım sistem programlayacağım derseniz en uygun (belki de tek) seçenek C++.
Mobil olarak bahsediyorum;
Windows Phone => C#,
Android => Java,
iOS => Swift
Hiç deneyiminiz yoksa C# ya da Java gibi tamamen nesne yönelimli bir dille başlamanızı tavsiye ederim.
-
YeniHarman bunu yazdı
C++'nin sektörde kullanımı giderek azalıyor. C++ diye gördüğünüz kodların çoğu C kodları aslında (arduino ve mbed sağ olsun). En önemlisi de gerçekten yalın C++ ile yazılmış düzgün uygulama sayısının azlığı. C++ çok büyük bir dil (bir sürü istisnai durum ve kural var) bu da büyük projelerde sorunlara neden oluyor. Yazılım mimarisi için harcayacağınız zamanı düzgün kod yazmak için harcıyorsunuz.
Windows tarafında C#, Android tarafında Java, Apple tarafında Swift kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Mikrodenetleyici ve gömülü sistemler kısmında C her zaman önde. Linux'un dilinin de C olduğunu düşünürsek, C öğrenmek daha mantıklı. Yok Windowsta kalacağım sistem programlayacağım derseniz en uygun (belki de tek) seçenek C++.
Windows Phone => C#,
Android => Java,
iOS => Swift
Hiç deneyiminiz yoksa C# ya da Java gibi tamamen nesne yönelimli bir dille başlamanızı tavsiye ederim.
Ben de doğrudan uygulama geliştirmek yerine önce kağıt üzerinde algoritmik problemler çözmeyi öneriyorum. Mesela iki sayının obebini adım adım nasıl bulursun? Bir listenin içerisindeki en küçük sayıyı nasıl bulursun? Bir listedeki elemanların toplamını nasıl bulursun? Bir sayının sayı değerleri toplamını nasıl bulursun? Bu tarz sorulara adım adım yapacaklarını yazarak cevap verdiğinde algoritmik düşünme yeteneğini kazanmaya başlayacaksın. Sonrasında YeniHarman'ın da dediği gibi C# ve Java gibi her şeyi sana bırakmayan bir dil ile başlamak mantıklı olabilir. Bir de ODTÜ ve MIT'de Python ile başladıkları gibi de bir gerçek var.
uLtRaLoVeR tarafından 29/Ara/15 00:27 tarihinde düzenlenmiştir -
YeniHarman bunu yazdı
Windows Phone => C#,
Android => Java,
iOS => Swift
gayet realist bir cevap olmuş, tasdikliyorum.