folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Qt İle Programlama Hakkında Yardıma İhtiyacım Var

Qt İle Programlama Hakkında Yardıma İhtiyacım Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Sanki herbişeyi tamamen öğrenmişiz gibi birde Qt öğrenmemiz isteniyor. Araştırdım ettim azbuçuk bişeyler buldum. Ancak hangi dosyayı indirip nasıl derleyeceğim, nasıl kullanacağım anlatan yok :D illaki bilenler vardır diye burda sorayım dedim.

http://qt.nokia.com/downloads

şuradan windows offline installerı çekiyorum şu an. Bunun derlemesi kurulumu falan nasıl oluyor, her türlü yardıma açığım şu an =)

:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam windowsta C++ derlemek için ne kullanıyorsun? Visual Studio mu? Mingw mi? Yoksa kullanmıyosun direkt Qt ile mi başlıcan, ona göre cevap vereyim :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Visual studio kullanıyorum yazacaklarını 4 gözle bekliyorum :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

wasd bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam o zaman önce
    http://get.qt.nokia.com/qt/source/qt-win-opensource-4.6.4-vs2008.exe bunu indir kur, visual studio'ya uygun libraryleri yükleyecek..
    Ardından
    Bunu kur, bu da proje oluştururken ayar falan yaparken qt ile ilgili özellikleri kullanmanı sağlayacak..
    İkisini kurduktan sonra zaten Visual Studio'yu  açınca, New Project bölümünde Qt4 Project'i görürsün. Ayrıca üst menüde de Qt ayarlarını falan yapabileceğin bi menü eklenmiş olması lazım..
    Sonrası sana kalmış, kolay gelsin :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:

wasd bunu yazdı:

Hocam o zaman önce
    http://get.qt.nokia.com/qt/source/qt-win-opensource-4.6.4-vs2008.exe bunu indir kur, visual studio'ya uygun libraryleri yükleyecek..
    Ardından
    Bunu kur, bu da proje oluştururken ayar falan yaparken qt ile ilgili özellikleri kullanmanı sağlayacak..
    İkisini kurduktan sonra zaten Visual Studio'yu  açınca, New Project bölümünde Qt4 Project'i görürsün. Ayrıca üst menüde de Qt ayarlarını falan yapabileceğin bi menü eklenmiş olması lazım..
    Sonrası sana kalmış, kolay gelsin :)

en son 4.7.4 kütüphanesi çıkmış. Bu indirdiğim dosya 1.6gb bunun içinde alayı var sanırım. Tek yapmam gereken normal program kurar gibi kurmak yani ha? E madem bütün olay bu, millet niye derlemelerden bilmemnelerden bahsediyor? Ne bu kasıntı bilimsellik çabası anlamıyorum :/

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

wasd bunu yazdı:

en son 4.7.4 kütüphanesi çıkmış. Bu indirdiğim dosya 1.6gb bunun içinde alayı var sanırım. Tek yapmam gereken normal program kurar gibi kurmak yani ha? E madem bütün olay bu, millet niye derlemelerden bilmemnelerden bahsediyor? Ne bu kasıntı bilimsellik çabası anlamıyorum :/

O All in One paket visual studio ile çalışmıyodur büyük ihtimal... Kendi içinde mingw bulunduruyo, qt creator üzerinden derlemen gerekiyo diye biliyorum. Ayrıca içinde symbian sdksı falan bir sürü gereksiz kıvır zıvır var..
    Ayrıca yazdığın programların yanına en aşağı 2-3 tane dll koyman gerekecek.. İlerde ulen bu dll'leri exeye gömsem falan diceksin.. Qt'yi statik derlemen gerektiğini söyleyecekler sana.. Sonra oturup source'larla uğraşcan :))

Edit: Bu arada demin yanlış linki vermisim...
    Visual Studio için http://get.qt.nokia.com/qt/source/qt-win-opensource-4.7.4-vs2008.exe bunu indir.. Eski versionun linkini bulmuşum.. Nerden bulduysam artık :|

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:

O All in One paket visual studio ile çalışmıyodur büyük ihtimal... Kendi içinde mingw bulunduruyo, qt creator üzerinden derlemen gerekiyo diye biliyorum. Ayrıca içinde symbian sdksı falan bir sürü gereksiz kıvır zıvır var..
    Ayrıca yazdığın programların yanına en aşağı 2-3 tane dll koyman gerekecek.. İlerde ulen bu dll'leri exeye gömsem falan diceksin.. Qt'yi statik derlemen gerektiğini söyleyecekler sana.. Sonra oturup source'larla uğraşcan :))

Visual Studio için http://get.qt.nokia.com/qt/source/qt-win-opensource-4.7.4-vs2008.exe bunu indir.. Eski versionun linkini bulmuşum.. Nerden bulduysam artık :|

ya dersin olayı qt değil ders veri yapıları dersi,hoca da bölüm başkanı :D ödev vermiş haftaya cumartesi teslim tarihi. Listelerle ilgili falan bişeyler yazcakmışız qt kullanarak... Hayır yazalım öğrenelim iyi güzel ama hangi kütüphaneyi nasıl kullanacağımızıda göster kullanalım. 1. ve 2. öğretimlere derste dağıtmış kullanılacak kütüphaneyi biz üvey evlat gibi tırmalayıp duruyoz öğrenecez diye :/ senin dediğin yoldan gideyim ben hiç teferruatla uğraşmayayım o zaman :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

wasd bunu yazdı:

NmC bunu yazdı:

ya dersin olayı qt değil ders veri yapıları dersi,hoca da bölüm başkanı :D ödev vermiş haftaya cumartesi teslim tarihi. Listelerle ilgili falan bişeyler yazcakmışız qt kullanarak... Hayır yazalım öğrenelim iyi güzel ama hangi kütüphaneyi nasıl kullanacağımızıda göster kullanalım. 1. ve 2. öğretimlere derste dağıtmış kullanılacak kütüphaneyi biz üvey evlat gibi tırmalayıp duruyoz öğrenecez diye :/ senin dediğin yoldan gideyim ben hiç teferruatla uğraşmayayım o zaman :)

Veri Yapılarında netcekmişiniz Qt'yi merak ettim cidden :) Bizim büyün ödevler konsoldandı. Belki grafik kütüphanesini kullandırtıp şekil mekil çizdirtir (:

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:

Veri Yapılarında netcekmişiniz Qt'yi merak ettim cidden :) Bizim büyün ödevler konsoldandı. Belki grafik kütüphanesini kullandırtıp şekil mekil çizdirtir (:

----------------------------

Ya böyle bikaç konuyu harmanlayıpta anlatıyolar dersleri maksat farklı şeyler öğrenmek heralde :D algo1-algo2 de ödevler konsoldandı ama linux altında kod derlememizde istenmişti değişiklik olsun diye mesela,glut kullanmamız istenmişti falan... Grafik kütüphanesini kullandırmaz sanırım,dönem bitti zaten neredeyse. Şimdi yapmam gereken şu kütüphaneyi kurup işi halletmek :)

Sen hala öğrencimisin mezun oldunmu?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

wasd bunu yazdı:

NmC bunu yazdı:

----------------------------

Ya böyle bikaç konuyu harmanlayıpta anlatıyolar dersleri maksat farklı şeyler öğrenmek heralde :D algo1-algo2 de ödevler konsoldandı ama linux altında kod derlememizde istenmişti değişiklik olsun diye mesela,glut kullanmamız istenmişti falan... Grafik kütüphanesini kullandırmaz sanırım,dönem bitti zaten neredeyse. Şimdi yapmam gereken şu kütüphaneyi kurup işi halletmek :)

Sen hala öğrencimisin mezun oldunmu?

Son bu sene :) O değil de, size önce algo sonra veri yapıları mı veriyolar :| Mantık hatası var  o işte :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:

Son bu sene :) O değil de, size önce algo sonra veri yapıları mı veriyolar :| Mantık hatası var  o işte :D

burası saü burda herşey mümkün :D ilk dönem c ve akış diyagramları ile algo,ikinci dönem c++ ile algo2,bu dönemde c# ile ndp c/c++ ile veri yapıları birde akış diyagramları ve matlab ile sayısal analiz,birde mantık devreleri var. Yahu 14haftada bir programlama dili üzerinde uzmanlaşmamız isteniyo daha ne olsun :) tamam bunlar bilmemiz gereken şeyler ama bütünlüğü sağlayamıyoruz haliyle sıkıntı oluyo. Sen bitirip kurtuluyosun ne mutlu :D

Toplam Hit: 2289 Toplam Mesaj: 13