R57shell

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

vendetta; 

abi bunu 2 oldu yapıyosun,kimsenin işi gücü yok senin sitenle uğraşamaz,bu tür yazılarının devam etmesi sitede senin itibarını zedeler önce bunu kavra.diğer nokta permi 777 olan dosya upload eilmez:D sitenin chmod ayarı 777 olmalı arkadaş onu kastetti.ama sana söyledim rfi ile girdikten sonra yazma izni yoksa bile kullanıcı adı-şifrelerine ulaşabilirsin.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    B0LDPiL0T
    B0LDPiL0T's avatar
    Erkek
    ---RudeboY--- bunu yazdı:
    -----------------------------

Nihahaha :D :P daha önce shell kullanmadım hiç,doğrusu kullanamadım :D :P ama bu piçlik her zaman aklımdaydı zehirin içine fln ya kod sokmuşlarsa ya shellerde kod varsada ben hacklicem bunlar yerse diodum doğru demişsin valla :P

a.q bu heyk olayına ilk başladığım zamanlarda başıma geldi :D sonra bende bu çakallara inat hiçbir Türk heyk sitesindeki shelleri kullanmadım a.q 

gitdim gavur sitelerindeki shelleri kullandım  :D ordaki shellerden birinde de sanırım logger vardı. bendaha bi sikden anlamıyom gitdim permi açık bi klasöre index attım iki gün sonra baktım server root ( servera girdiğim açığı fixlediğim halde )   :D

şimdilerde ise kendi editlediğim shelli kullanıyom, mesut ve bahtiyarım a.q :))) 

Kendine özgü fikir ve görüşü olmayıp, sadece başkalarının ağızlarının içine bakarak yorum yapabilmek nasıl bir duruştur, nasıl bir kişilik profilidir hiç anlayamamışımdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Erkek

Scriptleri Bu Programla Taratıp İçlerindeki RFI Ları Bulabilirisn.

http://kandemir.uni.cc/dosya/Hacking/scan.rar 

..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    B0LDPiL0T
    B0LDPiL0T's avatar
    Erkek
    Linux' de her dosyanın ve dizinin bir erişim yetkisi bulunmaktadır bu güvenlik kısıtlaması belirli kullanıcılar ve kullanıcı grupları için chmod komutu kullanılarak kaldırılabilir.

Normal şartlar altında tüm klasörlere erişim yetkisi linux de sadece root yetkisine sahip olan kişidedir. Bu nedenle sizinde chmod kullanarak dosya ve klasörlere bilrli kimseler için erişim izni verirken sisteme root olarak giriş yapmış olmanız gerekir.

Komut satırı ile bulunduğunuz dizindeki dosyaların bu erişm haklarının durumu hakkında bilgi almak için komut satırına

Kod:

ls -alt

yazıp enter tıklamanız yeterli olacaktır. Bu dizindeki tüm dosyaların erişim hakları ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.

Ancak yeni başlayan arkadaşlar burda bir karmaşa yaşayabilirler. Çünkü dosyaların başında bu izinleri size belirten harflerle karşılaşacaksınız (toplam 10 harf).

Bu listelemede dikkat edilecek bir nokta listenin ilk harfinin o dosya/dizinin, dizinmi (directory) yoksa dosyamı olduğunu belirtmesidir ve erişim yetkisi ile ilgisi yoktur.

Kalan 9 harften ilk 3 tanesi sizin dosyaya erişim hakkınızı. ortadaki 3 tanesi bulunan grubun dosyaya erişim hakkını, son 3 taneside diğer kullanıcıların dosyaya erişim hakkını ifade eder.

Şimdi bu harflerin ne anlama geldiklerini görelim ve bir örnekle pekiştirelim.

Kod:

r : readable (dosyanın sadece okunabilir)w: writeable (dosya yazılabilir ve düzenlenebilir, değiştirilebilir)x: executable (dosya çalıştırabilen özellikte ise çalıştırılabilir)-: herhangi bir yetki ataması yapılmamış.

drwxr-xr-x

Bu örnekdeki dosya bir dizindir (baştaki d harfi)
    ilk 3 harf rwx : Sizin bu dosayayıokuma, değiştirme ve çalıştırma yetkiniz var.
    ikinci 3 harf r-x : Bir grubun bu dosyayı okuma ve çalıştırma hakkı var ancak değiştirme hakkı yok.
    son 3 harf r-x: Diğer kullanıcıların bu dosyayı okuma ve çalıştırma hakkı var ancak değiştirme hakkı yok.

Şimdi bu üçlü gruba ayırmayı netleştirdiysek bir dosyanın iznini nasıl değiştirileceğini daha kolay anlayabiliriz.

Bunun için sayıları kullanağız. Yeksini değiştirmek istediğiniz dosyanın olduğu dizine gelin ve aşağıdaki şekildeki gibi bir komut girin.

Kod:

chmod 755 dosyaadı

Bu numaralar nedir deseniz açıklayalım heme, bu numaraların her biri yukarda bahsettiğimiz herbir 3'lü gruba denk gelir.

İlk numara sizin, ikinci numara grupların, üçüncü numara ise diğer kullanıcıların yetkisini belirmemek için kullanılır ve sonuçta 3 rakamlı bir sayı elde edilir.

Şimdi bu sayılar tek tek ne anlama geliyor bakalım.

Kod:

7 tam erişim (rwx)6 değiştirme ve okuma (rw-)5 çalıştırma ve okuma (r-x)4 okuma (r--)3 değiştirme ve çalıştırma (-wx)2 değiştirme (-w-)1 çalıştırma (--x)0 hiçbir yetki atamaz (---)

Yukardaki örnekte ne yaptık, bu sayılara bakarak söyleyebiliriz o zaman.

755 : Size tam yetki, gruba çalıştırma ve okuma yetkisi, diğer kullanıcılara okuma ve çalıştırma yetkisi.

Gugılda aradım bunu buldum, okumanı öneririm perm nedir ne değildir aklında bir fikir kalsın... 

Kendine özgü fikir ve görüşü olmayıp, sadece başkalarının ağızlarının içine bakarak yorum yapabilmek nasıl bir duruştur, nasıl bir kişilik profilidir hiç anlayamamışımdır.
Toplam Hit: 5376 Toplam Mesaj: 25