Rahat Uyu Amca!
-
başın sagolsun kardeş yazdığı nottan kafası çalışan hayat konusunda tecrübeli bir insan olduğu görünüyor.
-
Allah rahmet eylesin.. çok anlamlı bir vasiyet devamı var mı yazdıklarının hepsi bunu hocam ?
-
Allah rahmet eylesin
-
Başın sağolsun hocam, Allah amcamıza gani gani rahmet eylesin.
-
Allah rahmet eylesin hocam ama birşey gözüme takıldı "Yeri geldiğinde Allahtan bile korkmayın" burası biraz olmamış gibi ama cesaretli biriymiş inşallah mekanı cennet olur
-
Çok doğru sözler Allah Rahmet Eylesin
-
başın sağolsun hojam. Mekanı Cennet Olsun... Yazdığı Yazılar Çok Doğruymuş.
-
dumanemre bunu yazdı:
-----------------------------
Allah rahmet eylesin hocam ama birşey gözüme takıldı "Yeri geldiğinde Allahtan bile korkmayın" burası biraz olmamış gibi ama cesaretli biriymiş inşallah mekanı cennet olur
-----------------------------o cümlenin devamını okursan çıkaracağın sonuç biraz daha farklı olur. korkmamak demek karşı gelmek anlamına gelmiyor. Yaradandan korkmayacaksın ama sevgiyle bağlanacaksın.
-
tanrıdan korkmayınmı :S (alakayı pek anlayamadım ama neyse)
-
Sevgili Amcacım,
Belki hiç okuyamayacağın bu dizeleri yazıp yazmamak için çok tereddüt ettim ama sen benim babamdan öteydin, en azından bunu bilmeliydin ve sadece bunun için bile çok şey yazılabilirdi.Dediğin gibi şereflice, namusluca geçirdiğin 62 yılı bu kadar çabuk terketmemeliydin.Hiç bir ölüm erken değildir aslında ama bu erkendi be!
Benim bir Mehmet Amcam var derdim hep.Dağ gibi heybetli, elinden sigarası yüzünden gülümsemesi eksik olmayan bir adam.Adam gibi bir adam.Peyaz beynir, ton balığı, buzlu rakı kadehi ve sürekli çalan Ah Ulan Rıza... Buydu senin hayatın.Belki seni gömerken görmüşsündür.Askerlerinde geldiler mezarlığa.Onların Baba Nuri'siydin,bizim ise Mehmet amcamız.Mezar taşına yazılan Ahıska Eşrafından Sungur oğlu Mehmet Nuri... Ne de zormuş iki satır yazıya tahammül etmek.İşte gör bak buradayız.İnsanlar unutulduklarında ölürlermiş.Sen hiç ölmedin ki...
Hayatında kırdığın biri oldumu bilmiyorum ama buna da ihtimal vermiyorum.Şimdilerde yaşları 40'lara dayanmış olan askerlerin ''Nuri Astsubay baba adamdı'' diyorlar.Sert mizaç gerektiren askerliğini bile kendine benzetmiştin be amca...
Hatırlıyormusun ben 12 yaşındayken bana şakayla karışık bir tokat atmıştın.Biliyormusun şimdi o yanağım hala yanıyor.Aslında acıyan yanağım değil amca, yüreğim! Ben hayatımda alacağım en doğru dersi en doğru adamdan almışım.Keşke, keşke bir tokat da diğer yanağıma atsaydın... Eğilip bükülmemeyi, dosdoğru adam olmayı öğretmiştin bana o gün... Hala çınlıyor kulaklarımda o sesin ''Evladım, hangi şartta ve durumda olursan ol yalan söyleme ki sanada yalan söylemesinler. Ya tutamayacağın sözler verme, yada verdiğin söze sahip ol yerine getir.Öyle biri ol ki senin için Muhacir Alinin oğlu demesinler, babanı gördüklerinde Fatih'in Babası desinler...'' Başardım amca başardım.O nasihatını yerine getirdim...
Yazmak isteyipde yazamadıklarım çok ama herşeyi senin çok iyi bildiğin bir sözle bitiriyorum...AH ULAN RIZA!....
Amcamın bize bıraktığı nota karşılık yazdığım ve kabrine kendisiyle beraber gömdüğüm notum...