Ram Azaldı! (Yardım)
-
bilgisayar çok yavaşladı.. bi haftadır.. ram 512 den 120 ye düşmüş.. neden olabilir sorun acaba.. geçenlerdede monitör açılmıyordu.. ekran kartı mı kullanıyor rami ne oluyor sizce?
-
evet ekran kartı rami kullanıyor BIOS ekranından ayarlayabilirsin
-
Blue_moon bunu yazdı:
-----------------------------
evet ekran kartı rami kullanıyor BIOS ekranından ayarlayabilirsin
-----------------------------nasıl yapmam gerekiyor.. hangi ayarları değiştirmem lazım ordan..?
bide nod32 var bende ondada şimdi dosya sistem monitörü başlatılamadı yazıyor.. durduk yere iş açtı başıma..
-
extradan bişeyler yüklemediysen eklemediysen çek bi format garanti olsun bios dan olacak iş deil
-
usta formatsız bi yolunu bulmalıyım..ama en kötü ihtimalle format olur yine.. bios ekranını fazla kullanmadığımdan pek bilgili değilim.. ekranla ilgili ayarları yada ramla ilgili düzeltmeleri nasıl yapıcam acaba.. yanlış bişey yapsam ne olur mesela..
-
yokmu yardım etmeye gönüllü biri?
-
yeni bir ram al :P
-
vista işletim sistemlerinde flash bellekleri ek Ram olarak kullanılabılıyor.. xp ısletım sıstemlerı ıse bu ozellıge sahıp degıl ama Readyboost die bı programla cp ısletım sıstemlerındede flash belleklerı ek ram olarak kullanabılıyoruz.. ne kadar gercek ram kadar verımlı olmasada cok iyi verım sağlıyormuş.. yanlız belleğin readyboost ozellıgıne sahip olması lazım
not: ram 512 den 120 e düşmüş derken ne demek ıstedın tam anlayamadım
-
Kehanet bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------tecrube etmedim ama kullanilacak bellegin okuma yazma hizinin biraz hizli olmasi gerekiyor sanirim. dahan once kulana varsa tecrubelerini paylasirsa sevinirim.
En azindan diske yedekleme yaparkenski seslerden kurtulur insan pozitif dusununce :P
-
Kehanet bunu yazdı:
-----------------------------vista işletim sistemlerinde flash bellekleri ek Ram olarak kullanılabılıyor.. xp ısletım sıstemlerı ıse bu ozellıge sahıp degıl ama Readyboost die bı programla cp ısletım sıstemlerındede flash belleklerı ek ram olarak kullanabılıyoruz.. ne kadar gercek ram kadar verımlı olmasada cok iyi verım sağlıyormuş.. yanlız belleğin readyboost ozellıgıne sahip olması lazım
not: ram 512 den 120 e düşmüş derken ne demek ıstedın tam anlayamadım
-----------------------------hani bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler dediğimizde orda özellikleri görüyoruzya.. yok p4 2,80 falan yazıyor orda ram da önceden 512 yazarken 120 ye düşmüş..