Ram Değerleri ?
-
Selam arkadaşlar, bende bu ramler var
CORSAIR 4GB (2-2GB) DDR3 1333MHZ CL9 PC3 RAM
http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmv4gx3m2a1333c9-4gb-(2-2gb)-ddr3-1333mhz-cl9-pc3-ram/productdetails.aspx?I_ID=43191
ve değerleri 9-9-9-24 idi ben bunu şu an için 8-8-8-20 yaptım acaba doğrumu yaptım yani aşağıya doğrumu oluyordu ve ayrıca ne kadar daha düşük yapsam o kadar iyi olur ne dersiniz ? -
hız aşırtma mı yapıyorsun ?
-
stabil çalışacak değerleri yakalamaya çalışıyorum ve sizinde bilgilerinizi almak istiyorum ?
-
direk otomatik bırak cl9 ramlerin memory bus frekansını ayarlamak ölüm.
anakartın destekliyorsa son mhz'de bırak.. 1 gün kontrol et sistemi stabil şekilde calışıyor mu donma vs diye. yada benchmark programları ile test et.
birşey daha anakartının win üzerinden oc yapmasına izin veren hız aşırtma programı vs varsa kullan önce testleri yaptır. sonra aban
kolay gelsin :)
-
Cas Latency ne kadar düşükse gecikme ve tepki süresi o kadar iyi olur.
ama bunu anlamının en iyi herhangi bir PC Mark programı ile karşılaştırma yapmaktır.
yani burdan negatif ve pozitif etki sağlayıp sağlamadını en iyi o şekilde görürsün abi.
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------
direk otomatik bırak cl9 ramlerin memory bus frekansını ayarlamak ölüm.
anakartın destekliyorsa son mhz'de bırak.. 1 gün kontrol et sistemi stabil şekilde calışıyor mu donma vs diye. yada benchmark programları ile test et.
birşey daha anakartının win üzerinden oc yapmasına izin veren hız aşırtma programı vs varsa kullan önce testleri yaptır. sonra aban
kolay gelsin :)
Windows üzerinde O.C. benim önerdiğim ve kullandığım bir yöntem değil ama yinede önerin için teşekkür ederim ayrıca 7-7-7-19 ve daha altını deneyeceğim bakalım stabiliteyi nerede yakalayacağım ? -
BarisYigit bunu yazdı:
ama bunu anlamının en iyi herhangi bir PC Mark programı ile karşılaştırma yapmaktır.
yani burdan negatif ve pozitif etki sağlayıp sağlamadını en iyi o şekilde görürsün abi.
Varmı önereceğin bi program Barışım ? -
hazır lafı gecmişken ben bişi sorıyım bu cl değerleri ne kadar etkili oyundaki performansda ?
1333 cl7, 1600 mhz cl9 u karşılaştırabilir miyiz?
-
Jubei bunu yazdı:
BarisYigit bunu yazdı:
Varmı önereceğin bi program Barışım ?
-----------------------------Pc benchmark araştır hocam " pcmark05 " var şu anda bende istersen uplayabilirim ?
-
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------hazır lafı gecmişken ben bişi sorıyım bu cl değerleri ne kadar etkili oyundaki performansda ?
1333 cl7, 1600 mhz cl9 u karşılaştırabilir miyiz?
cl demek gecikme/tepki süresi demek, yani cl değerinin düşük olması her bakımdan iyi. -
Amd-x bunu yazdı:
Jubei bunu yazdı:
BarisYigit bunu yazdı:
Varmı önereceğin bi program Barışım ?
-----------------------------Pc benchmark araştır hocam " pcmark05 " var şu anda bende istersen uplayabilirim ?
Valla iyi olur,bekliyorum.