Ramazanda Ask
-
oruc tutma demek ne demek oruc bır farzdır aynen namaz gıbı aynen hacca gıtmek gıbı bunları yapmak zorundasın bunlar keyfi olarak yapılmaması dusunulemez!
-
kısaca bilgilendiriyim bazı arkadaşları orucun bozan şeyler
yemek yeme
zevk veren şeylerin kullanımı / sigara eroin masturbasyon votka vs
gerisini biliyosunuz zaten
şimdi şu iki maddeyi tartışmışınız diş macunu tat verir doru ama tat veriyo diye oruc bozuluyomu sigara zevk veren bişey olduğu için öyle ramazan ayı sadece aç kalmayı ifade etmiyo burda önemli olan kötü alışkanlıklardan kurtulmak,diş macununun tadı var tamam ama yutmazsan sorun yok ek olarak örnek veriyim toprak yemekte orucu bozmuyor neden çünkü toprak bir gıda değil yaşamınızı sürdürmenize yardımcı olan şeylerin yenmesi orucu bozar taş yut tadı vardır tuzlu bişeydir ama sen taş yiyerek hayatını devam ettiremessin diş macunuda bunun gibi bişey.Ağzı suyla çalkalamada orucu bozmuyo hepsini tükür sonra bitti yanlışlıkla yutarsan nolur onu bilemem :) -
bu konuda sözü hocama bırakıyorum
sn zekerya beyaz -
arkadaşlar bence allah affedicidir zaten camiye giderken neden temiz elbise giyeriz o zman oruçluyken camiyede gitmeyelim bi düşünsenenize o kadar kişinin ağızı kokuyor tamam allah katında mis kokusu olarak gözükebilir ama burada yani dünyada bi insanı rahatsız edip kusturabilirde ya kusturduğunuz kişi oruçlu ise bakın ibadetini yapan birinin ibadetini bozdunuz o zaman günahını siz düşünün!!!
-
GoolgeleR bunu yazdı:
Beyler peki ramazan ayındayız diyelim aldınız manitayı yanınıza geziyonuz manita oruç tutmuyoo sen tutuyoon kız diyo ki: hadi bişeyler içeliim!
ne book yiyiceez benim başıma geldi mecburen içtim!
bu gerçekmi bozdunmu yani?? (gerçi benimde bozulmuştu ama beklemediim bi anda <biyoloji anlatırken hatuna> bi kız beni öptüde ondan :)
-
Le dişmacunu tabikioruç bozar öle bişi olurmu çünkü tat veriyo hatta mecburen diş fırçalarken az da olsa su yutuyoz.oroçluyken diş fırçalanmaz sadece miswak kullanılabilir..ben böle biliyorum en azından ve de bunun doğru olduguna eminim..
-
konuyla ilgili yorum yapmıcam diğeceğim sudur ki orucluyken diş fırcalanmaz. ayrıca harama hiç bakılmazz
-
RaCiNGeR bunu yazdı:
konuyla ilgili yorum yapmıcam diğeceğim sudur ki orucluyken diş fırcalanmaz. ayrıca harama hiç bakılmazz
SEVGİLİ KARDEŞİM SENİN SÖYLEDİKLERİNEDE KATILIYORUM AMA İŞİN KOLAYI VAR;KARDEŞİM KIZLA RAMAZANDAN SONRA (YANİ BU GÜNLERDE) KONUŞ YANİ RAMAZANDA KONUŞMA BU KADAR BASİT A.K. AL BU GÜNLERDE İSTEDİĞİNİ KONUŞ KIZLA HADE BOLŞANS SANA :)))