Raspberry PI 2 'Ye Yazilim Gelistirme
-
Ben GPS ten veri cekkecegim. Aracin bulunbdugu yeri tespit etmek icin.
Onun disinda printere bagli olucak ve oradan cikti alicagim.
Icinde veri tabani oaralk ne kullanabilirim ? Dosyaya mi yazmaliyim ? Verielr devamli gelicek .
Web uygulama ile iletisimi olacak ve oradaki veritabanin gonderecek verileri.
Python performans iyi gibi. Cozerim ben pythonu sikinti olmaz.
BU ARADA :
Elimde HDMI ekran yok. Baska nasil gorebilirim ekrani. Boradin uzerine bakamadim.
Emulator var mi bunu icin ? Orada yazip direkt atayim ?
Ne onerirsiniz ?
-
SSH kurulduysa ssh, yoksa hdmi to vga çevirici.
Veritabanı mysql de olur, sqlite da nosql çözümü de. Sanırım sqlite daha uygun olur gibi.
-
YeniHarman bunu yazdı
Veritabanı mysql de olur, sqlite da nosql çözümü de. Sanırım sqlite daha uygun olur gibi.
Yok SSH kurulu degil ama kurayim diyorum.
Veritabani olarak mysql iyi performasn verir mi python ile ?
SQLLite sanki daha iyi performans saglar. Sonucta bana gereken veriler az. Atiyorum GPS X:1.12312313 Y:123123123 gibi
birde tarih fln.
-
dhmm bunu yazdıYeniHarman bunu yazdı
Yok SSH kurulu degil ama kurayim diyorum.
Veritabani olarak mysql iyi performasn verir mi python ile ?
SQLLite sanki daha iyi performans saglar. Sonucta bana gereken veriler az. Atiyorum GPS X:1.12312313 Y:123123123 gibi
birde tarih fln.
mysql kullanma o zaman.. sqlite iyi olabilir ya da yeniharman ın dediği gibi bir nosql çözümü kullanabilirsin... nosql için CAP teorimine göre ihtiyacın AP olarak görülüyor yani
Amazon Dynamo, LinkedIn Voldemort, Facebook Cassandra, SimpleDB, CouchDB bunlardan birini kullanabilirsin
-
SQLLIte + python kullanacam...
NoSQL istemiyorum hic bilmem basima bela almiyim...
Baska onerisi olan ?
Isi daha pratik nasil hallederim...
-
raspberry pi ile direk ugrasma. hocam kur bi linux. yaz babalar gibi PyCharm ile rahat rahat yaz calistir. sonra raspberry'ye yukle uygulamayi :) monitor arama ilk once.
-
dhmm bunu yazdırakkoc bunu yazdı
Hocam javaya raspberry de yonelme. uzun sure kapatmadan kullanacak olursan cok isinma vs oluyor.
C++ (QT ile denemistim) ama bundada yazmasi zor gelmeye basliyor zamanla.
Python oneririm. hem eglenceli hemde dokumani bol bir dil.
Zaten PHP,C# vardi azcik Java olmaya basladi bi de python eksikti :).
Uzun sureli kullanim olucak evet. Belki bir sene acik olur devamli.
linux + python diyon yani ?
Raspberry Pi bir server ya da endüstriyel bilgisayar olarak tasarlanmadı. Çok uzun süreli çalıştırmak istiyorsan özel bazı (önlemi alınabilir) problemleri oluşabiliyor. Böyle bir işe kalkışmadan önce şurdaki tartışmalara da göz atmakta fayda olabilir:
Soruya cevap olarak da Raspbian OS + Python.
-
Bnede Raspbian OS kullanacam
Python ve SQLLite ile yapacam.
Ama ekran ile ugrasacagima SSH ile remote yapacam. xming ile fln.
Geriye pythonu kurcalamak kaldi.
-
Merhaba,
Öncelikle nasıl bir uygulama geliştireceğinize göre hangi dil ile yapacağınızı seçmelisiniz. Linux platformu olduğu için bir çok dil ile yazılım yapabilirsiniz. Ancak en kolay yollardan biri node.js .Phyton ve node.js ile ilgili inetrnet üzerinden bir çok örnek bulunabilir.