folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Raspberry PI 2 'Ye Yazilim Gelistirme

Raspberry PI 2 'Ye Yazilim Gelistirme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Ben GPS ten veri cekkecegim. Aracin bulunbdugu yeri tespit etmek icin.

Onun disinda printere bagli olucak ve oradan cikti alicagim.

Icinde veri tabani oaralk ne kullanabilirim ? Dosyaya mi yazmaliyim ? Verielr devamli gelicek .

Web uygulama ile iletisimi olacak ve oradaki veritabanin gonderecek verileri.

Python performans iyi gibi. Cozerim ben pythonu sikinti olmaz.

BU ARADA :

Elimde HDMI ekran yok. Baska nasil gorebilirim ekrani. Boradin uzerine bakamadim.

Emulator var mi bunu icin ? Orada yazip direkt atayim ?

Ne onerirsiniz ?

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

SSH kurulduysa ssh, yoksa hdmi to vga çevirici.

Veritabanı mysql de olur, sqlite da nosql çözümü de. Sanırım sqlite daha uygun olur gibi.

Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

Veritabanı mysql de olur, sqlite da nosql çözümü de. Sanırım sqlite daha uygun olur gibi.

Yok SSH kurulu degil ama kurayim diyorum.

Veritabani olarak mysql iyi performasn verir mi python ile ?

SQLLite sanki daha iyi performans saglar. Sonucta bana gereken veriler az. Atiyorum GPS X:1.12312313 Y:123123123 gibi

birde tarih fln.

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    dhmm bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı

Yok SSH kurulu degil ama kurayim diyorum.

Veritabani olarak mysql iyi performasn verir mi python ile ?

SQLLite sanki daha iyi performans saglar. Sonucta bana gereken veriler az. Atiyorum GPS X:1.12312313 Y:123123123 gibi

birde tarih fln.

mysql kullanma o zaman.. sqlite iyi olabilir ya da yeniharman ın dediği gibi bir nosql çözümü kullanabilirsin...  nosql için CAP teorimine göre ihtiyacın AP olarak görülüyor yani

Amazon Dynamo, LinkedIn Voldemort, Facebook Cassandra, SimpleDB, CouchDB bunlardan birini kullanabilirsin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

SQLLIte + python kullanacam...

NoSQL istemiyorum hic bilmem basima bela almiyim...

Baska onerisi olan ?

Isi daha pratik nasil hallederim...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

raspberry pi ile direk ugrasma. hocam kur bi linux. yaz babalar gibi PyCharm ile rahat rahat yaz calistir. sonra raspberry'ye yukle uygulamayi :) monitor arama ilk once.

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek
    dhmm bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı

Hocam javaya raspberry de yonelme. uzun sure kapatmadan kullanacak olursan cok isinma vs oluyor.

C++ (QT ile denemistim) ama bundada yazmasi zor gelmeye basliyor zamanla.

Python oneririm. hem eglenceli hemde dokumani bol bir dil.

Zaten PHP,C# vardi azcik Java olmaya basladi bi de python eksikti :).

Uzun sureli kullanim olucak evet. Belki bir sene acik olur devamli.

linux + python diyon yani ?

Raspberry Pi bir server ya da endüstriyel bilgisayar olarak tasarlanmadı. Çok uzun süreli çalıştırmak istiyorsan özel bazı (önlemi alınabilir) problemleri oluşabiliyor. Böyle bir işe kalkışmadan önce şurdaki tartışmalara da göz atmakta fayda olabilir:

http://raspberrypi.stackexchange.com/questions/325/is-the-raspberry-pi-suitable-for-running-continuously-24-7

Soruya cevap olarak da Raspbian OS + Python.

Sen hiç kaval çaldın mı?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Bnede Raspbian OS kullanacam

Python ve SQLLite ile yapacam.

Ama ekran ile ugrasacagima SSH ile remote yapacam. xming ile fln.

Geriye pythonu kurcalamak kaldi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alperp
    alperp's avatar
    Erkek

Merhaba,

Öncelikle nasıl bir uygulama geliştireceğinize göre hangi dil ile yapacağınızı seçmelisiniz. Linux platformu olduğu için bir çok dil ile yazılım yapabilirsiniz. Ancak en kolay yollardan biri node.js .Phyton ve node.js ile ilgili inetrnet üzerinden bir çok örnek bulunabilir.

"Eğer basitçe izah edemiyorsan, yeterince iyi bilmiyorsundur." Albert Einstein
Toplam Hit: 2614 Toplam Mesaj: 20
raspberry pi