Raspi Piyasaya Sunuldu
-
Ürün daha çok gömülü sistemler üzerine çalışanlar için ya da üniversitelerde / meslek okullarında laboratuvar çalışmaları için bence bire bir. Hobi amaçlı veya temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir bilgisayar olarak da kullanmak mümkün. Ürün siparişi şuan için Premier Farnell ve RS Components elektronik dağıtım şirketleri tarafından karşılanıyor. Yoğunluk sebebiyle sayfalara erişemeyebilirsiniz, zaman içersinde düzelecektir.
Raspberry Pi Linux Özellikleri
- SoC Broadcom BCM2835 (CPU, GPU, DSP, and SDRAM)
- CPU: 700 MHz ARM1176JZF-S core (ARM11 family)
- GPU: Broadcom VideoCore IV, OpenGL ES 2.0, 1080p30 h.264/MPEG-4 AVC high-profile decoder
- Memory (SDRAM): 256 Megabytes (MiB)
- Video outputs: Composite RCA, HDMI
- Audio outputs: 3.5 mm jack, HDMI
- Onboard storage: SD, MMC, SDIO card slot
- 10/100 Ethernet RJ45 onboard network
- Storage via SD/ MMC/ SDIO card slot
- kaynak : http://www.kodcu.com/2012/02/raspi-piyasada/
-
25 dolarmış, tükiyede vergilerle birlikte 50 doları aşar sanırsam.
-
Tr de 140 Tl ye satılacakmış bilgilerinize...
-
Teknolojinin bu denli gelişimi beni korkutuyor artık. :(
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------Tr de 140 Tl ye satılacakmış bilgilerinize...
-----------------------------Anasının amı dediğimizde kızıyorlar ama. 25$ nerede 140 tl nerede. Yıl olmuş 2012, sözde bilgi çağındayız alınan vergiyle indiregandi yapılan kar payına bakın.
-
25dolar x 1.850 tl = 46,25 tl
46,25 + KDV = 54
En fazla bu eder haa bilemedin 60-70 tl olsun 140 tl nerden çıktı mk.
-
çok iyiymiş şu ara tam ihtiyacım olan şey.
tr ye girdimi bu ürün ? almak istesen nerden nasıl alcaz ?
bunda silverlight, flash çalışır mı acaba :|
-
aliyk bunu yazdı:
-----------------------------25dolar x 1.850 tl = 46,25 tl
46,25 + KDV = 54
En fazla bu eder haa bilemedin 60-70 tl olsun 140 tl nerden çıktı mk.
-----------------------------Ulaşım bedeli, gümrükte vergi, satıcının karı, bilimum özel anasının amı vergileri v.s. bulur heralde.
-
http://tr.rsdelivers.com/campaigns/raspberry/pi.aspx
şurdan isteyen kayıt olsun. stoklara girdiğinde ilk haber verilmesini isterseniz tabi.
merakla bekliyorum. dealextreme e filan girsede ordan bari alsak
-
acaba hdmi kablosuyla tv ye bağlanırmı ? o zaman yanına taşınabilir boyutta klavye al (ipadlerin klavyesi gibi), bide harici hdd mobil takıl amk.
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------acaba hdmi kablosuyla tv ye bağlanırmı ? o zaman yanına taşınabilir boyutta klavye al (ipadlerin klavyesi gibi), bide harici hdd mobil takıl amk.
-----------------------------laptopların hdmi çıkışları gibi olsa gerek. laptop bağlanıyorsa buda bağlanır.
ama vga monitöre nasıl bağlancak onu anlamadım. yanında bi aparat filan verceklermi ki.