RC Helikopter Yapımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek

bizim bi arkadas akrabasina hediye olarak 30 $ a aldi uyduruk bi helikopter, bi deneyelim dedik, anasini belledik :D ruzgar dan dolayi bok oldu gitti helikopter, 50 $ lik baska bir helikopter aldi paketini acmadan Turkiye ye goturdu, onun durumu nedir bilmiyorum. ben ve santiyedeki arkadaslarim (irakta) buyuk boyutlu helikopterlerden alalim dedik ama guvenlik gerekcesi ile 50 cm den buyuk rc helikopterler toplatilmis. kendimiz yapalim dedik. dashakli bi dokuman var mi_?

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oksijen
    oksijen's avatar
    Erkek

ndmylmz bunu yazdı:
    -----------------------------

suspicious bunu yazdı:

bunu mühendislerimiz başaramıyor sen nasıl yapacaksın :D

hocam öyle deme merak, sabır herşeyin üstesinden gelir :) Baktım şimdi , araştırdım bu konuda motolara ve esc sistemine faan baktım şimdilik evet zor gözüküyor ama peşini bırakmazsam yavaş yavaş yaparım eminim :) Ama hala iskelet konusunu nasıl yapacağım hakkımda fikrim yok. Şimdi bunu yapınca uzktan kumanda sistemi esc ile alakalı onu anladım. Dediğim gibi uzaktan kumandalı rc motor değilmiş :D Esc sistemi lazım bu konularda, ona uygun bir kumanda alıcı verici.. Uzun iş ama zamanla olacak :)

hocam sen beni dinle kendine bir lama v4 al 180 liraya misgibi kullan. İlla yapıcam diyorsan gel uçak yap.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FoKMaN
    FoKMaN's avatar
    Erkek

ndmylmz bunu yazdı:

FoKMaN bunu yazdı:

hocam helikopteri yapmadan önce bir adet simulator al önce ucurmayı öğren :)) çünkü 15 saniye sonra kırarsın. mantığını anla.

planları internette var. ancak helikopter yerine ucak daha rahat olacaktır.

edit: ayrıca lama v4 yerine bunu öneririm. mantığı, kumandası birçok şeyi aynı. parçaları biraz daha dayanıklı ve daha stabil bir alet.

http://modelucak.thk.org.tr/satis1/urunler.php?Kok_ID=891&Ust_Kat_ID=16&Kat_ID=35&Alt_Kat_ID=0&stok_no=11-01-0013

fakat bu helikopterler aslında indoor olarak gecer, yani kapalı alanda ucurmalısın. spor salonu gibi bir yere sahip  olmadiğindan dolayi biraz zor olacaktir. acık havada havanın 0 olmasina dikkat et.. 

www.thkmodelucak.com

hocam uçak daha zor değil mi ? Sonuçta kanat falan :D ondan helikopter istemişimdir. Elimde bir helikopter var küçük sanırım siulator dediklerinizden. Baya kontrol etmeyi öğrendim bi de kendisi sağlam olsa. Çünkü ilk aldığımda biraz şaftı kaydı sonra kontrol etmeyi öğrendim ama havada sabit kalmıyor tam sağa sola falan yalpa yapıyor. THKmodelucak sitesi iyimiş ama fazla pahalı değil mi ? Bana mı öyle geldi. Özellikle helikopterler

hocam thk aslında piyasaya göre daha önce çok ucuzdu, piyasada söz sahibi olmaya başlayınca fiyatlarını biraz arttırdı ancak çok da pahalı değil. neyse asıl konuya gelelim. eğer kafaya ucak, helikopter falan yapıcam diye koyduysan. ikamet ettiğin yere en yakın thk şubesine giderek model ucak kursu başvurusu yap.. ilk kurs çok basit ama sana baya bir fayda sağlayacaktır.

kurban bayramı biraz geçsin öyle git. :) (2-3 hafta sonra) 

Toplam Hit: 9330 Toplam Mesaj: 14