Recoveryde Hata Alıyorumm Bakarmısınız?
-
bios ekranına girebiliyormusun ? giremiyormusun ?
eğer girebiliyorsan ayarlarını yap (boot olarak cd ayarla) ve tak cd yi başlat pc yi ... bunları yaparsan cd yi görür ve formatlayıp windows kurulumuna geçersin ...
bunun dışında,
anlamadığım birkaç şeyden birisi şu : format atmaya karar verdiğinde neden recovery cd taktın ?
anlamadığım bir konu da şu : "siyah bot ekranı " ... ekranda yazı varsa buraya aktarabilirmisin ...
-
Serdarr bunu yazdı:
-----------------------------bios ekranına girebiliyormusun ? giremiyormusun ?
eğer girebiliyorsan ayarlarını yap (boot olarak cd ayarla) ve tak cd yi başlat pc yi ... bunları yaparsan cd yi görür ve formatlayıp windows kurulumuna geçersin ...
bunun dışında,
anlamadığım birkaç şeyden birisi şu : format atmaya karar verdiğinde neden recovery cd taktın ?
anlamadığım bir konu da şu : "siyah bot ekranı " ... ekranda yazı varsa buraya aktarabilirmisin ...
-----------------------------öncelıkle hay allah razı olsun hocam sonunda benı anlayan bırı cıktı biosa girebiliyorum dedıgını yapıcam. recovery atmaya karar verdım cunku pc laptop ve elımde tek recovery cdsı var ama onceden bir arkadasım saolsun format attıgı ıcın recovery dosytalarını sılmıs sanırım o yuzden atamıyorum boot ekranında uc secenek yazıyor hocam recovery dosyaları eksik yada bulunamıyor dıyor sanırım cunku ıngılızce ve ıkı secenek daha var ama hatırlayamıyorum su anda enter secenegı var tıkladıgında wındows vısta yazıyor tab yapıyoprsun hataları denetleyen mavı bır ekran cıkıyor sonra tekrar o sıyah ekrana donuyor bu kadar.
-
senin arkadaş recovery partitionu silmişse kötü silmemişse eğer onun kısayol tuşu olması lazım f11 veya f(bilmem hangi sayı) şeklinde ... boot ekranında onları bi dene sırayla belki duruyordur partition ... duruyorsa direkt ordan windows kurulumunu yaparsın ve bu partitionu kullanmak için "recovery cd" ye gerek yok o apayrı birşey ve mevcut işletim sistemini onarmak istediğin zaman kullanılıyor diye biliyorum ...
edit : recovery partition gerçekten silinmişse kolay gelsin çünkü onun yerini hiçbirşey tutmuyor :D ...
-
hocam f11 tıkladıgımda recovery sayfası acılıyor pcde recovery cdsı var takıyorum ve bana dıyorkıı recovery dosyaları eksık dıyor olmuyor restart atıyor buy ne anlama gelıyor?
-
recovery cd yi çıkar ... o işine yaramaz ... çöken windowsu kurtarmak için kullanılıyor o ...
sadece hdd üzerinde recovery partitionun varsa diye söyledim o f11 olayını ... yoksa (yani daha önceki olayda silinmişse) bir windows cd si bulup onunla kurman gerekiyor ...
oda şöyle :
boot ayarlarından "first boot device" olarak disk sürücü ayarla sonrada vista cd sini tak ve baştan başlat sonrasında yapman gereken şeyler için o yönlendiriyor ...