folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Referandumda Neye Oy Vereceğiz?(Bilmeyenler İçin)

Referandumda Neye Oy Vereceğiz?(Bilmeyenler İçin)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

Demokrasi maskesini iyi kullanıyorlar. Bence Türkiye demokrasi tanımını kavrayamadı. Yukarıda bi müridin de bahsettiği

gibi halkımızın büyük çoğunluğu daha ne için oy kullanacağını bilmio. Bu kafa yapısına sahip bir insanların seçimlerde ne

kadar sağlıklı kararlar vereceği açıkça ortada. Allah sonumuzu hayır etsin...

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SawIV
    SawIV's avatar
    Erkek
    ExcaliburTBT bunu yazdı:
    -----------------------------

Ben kendim için demiorum halk için diorum herkesin elinn altında internet bilgisayar yok. Tayyipinizin yaptırdığı bilboardlarda,afi$lerde "onikinci cumhurba$kanını kendin seç" ibaresi var sadece. nie dier maddeler yok :| bunları bilmeleri gerekmiormu halkımızın.

herkesin eVinde televizyon hadi bilemedin kahveye gidince gazete var yapma gozunu seveim:d abartma bu kadar:DD
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KapTaN60
    KapTaN60's avatar
    Erkek

la kimse nie oy verceğini bilmio akp ci evet chp ciler hayır atcaklar bence katılım

İTÜ gerisi yalan BU SİTEYE ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, 30/04/2008 tarih ve 2008/599 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI"nca engellenmiştir. Access to this web site is banned by "TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI" according to the order of: Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, 30/04/2008 of 2008/599 . --------------------------------------------------------------------------------
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maydonoz07
    maydonoz07's avatar
    Erkek
    demokrasiyi kendileri için kullanıyorlar seçimden önce bas bas bağırıyorlardı 11. CUMHURBAŞKANINI halk seçsin diye biz de öle olmasını isterdik 11. yi seçelim ama gel gör ki bu islamın altına sığınan sahtekarlar hemen olayı 12. ye bağladı millet te bunu yuttu afiyet olsun diğer maddeler nedir ne değildir adam gibi bilen sayılıdır. haa bana sorarsanız hayır hayır hayır böyle referandum olmaz böyle kahpelik olmaz makarnaya bulguru oy verilmezzzzzzzzzz

Türk"üz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz, Atsızcıyız, Turancıyız. Basbuğumuz: Atatürk, Yol Göstericimiz: Nihal Atsız, Silahımız: Damarlarımızdaki asil kan, Hedefimiz: Turan! Soyumuz; Saf Türk Soyudur, Dilimiz; arınmıs Türkçe"dir, Töremiz; ne Arap"ın, ne kürdün ne de Batı"nın töresidir, özbeöz Türk"ün töresidir. Türk"ün töre ve kültürünü, yasam tarzı olarak benimseyip yaşar ve yaşatiriz. GökTanrı Türk"ü Korusun..... TÜRK IRKI SAĞ OLSUN....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek
    jannissary bunu yazdı:

evet arkadaşlar malum pazar günü referandum var... fakat hala çoğumuz neye oy vereceğimizi bile tam olarak

bilmiyoruz malesef... işte bende bu durumda olan arkadaşlar için tam metin olarak neye oy vereceğimizi yazayım

dedim.. oy verecek olan arkadaşlar mümkünsse okusunlar bi.. evet yahut hayır demek mühim değil ama oy vermeye

gidelim elimiziden geldiğince vatandaşlık görevimizi yapmaya çalışalım.. demokrasinin bize sunduğu bu hakkı

kullanalım... kısaca herkes refedanduma gitmeli... lütfen oy vermemekte bir karardır demeyin o genel seçimlerde

olur sadece...

kabaca referandumda bize bu sorulacak;

cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ve 5 yıl görev yapmasına, milletvekili genel seçimlerinin 4

yılda biryapılmasına ve meclisin seçim ve diğer işlerde 184 milletvekili ile toplanmasına "evet" ya da

"hayır" oyu verecez...

ayrıntılı metin ise şöyle;

MADDE 1 – 7/11/1982 tarihli ve 2709 sayılı Türkiye CumhuriyetiAnayasasının 77. maddesinin birinci fıkrasında geçen 'beş' ibaresi' dört' olarak değiştirilmiştir. MADDE 2 – Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 79 uncu maddesinin ikincifıkrasında geçen 'seçim tutanaklarını' ibaresinden sonra gelmek üzere' ve Cumhurbaşkanlığı seçimi tutanaklarını' ibaresi; son fıkrasında geçen 'halkoyuna sunulması' ibaresinden sonra gelmek üzere 'Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi' ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3 – Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 96'ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 'Türkiye Büyük Millet Meclisi, yapacağı seçimler dahil bütün işlerinde üye tamsayısının en az üçte biri ile toplanır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anayasa'da başkaca bir hüküm yoksa toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile karar verir; ancak karar yeter sayısı hiçbir şekilde üye tamsayısının dörtte birinin bir fazlasından az olamaz.' MADDE 4 – Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 101 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 101 – Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş ve yüksek öğrenim yapmış Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri veya bu niteliklere ve milletvekili seçilme yeterliğine sahip Türk vatandaşları arasından, halk tarafından seçilir. Cumhurbaşkanı'nın görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. Cumhurbaşkanlığı'na Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri içinden veya Meclis dışından aday gösterilebilmesi yirmi milletvekilinin yazılıteklifi ile mümkündür. Ayrıca, en son yapılan milletvekili genel seçimlerinde geçerli oylar toplamı birlikte hesaplandığında yüzde 10'u geçen siyasi partiler ortak aday gösterebilir. Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisi ile ilişiği kesilir ve TürkiyeBüyük Millet Meclisi üyeliği sona erer.' MADDE 5 – Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 102 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

'MADDE 102 – "Cumhurbaşkanı seçimi, Cumhurbaşkanının görev süresinindolmasından önceki altmış gün içinde; makamın herhangi bir sebeple boşalması halinde ise boşalmayı takip eden altmış gün içinde tamamlanır. Genel oyla yapılacak seçimde, geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı seçilmiş olur. İlk oylamada bu çoğunluk sağlanamazsa, buoylamayı izleyen ikinci pazar günü ikinci oylama yapılır. Bu oylamaya, ilk oylamada en çok oy almış bulunan iki aday katılır ve geçerli oyların çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı seçilmiş olur. İkinci oylamaya katılmaya hak kazanan adaylardan birinin ölümü veya seçilme yeterliğini kaybetmesi halinde; ikinci oylama, boşalan adaylığın birinci oylamadaki sıraya göre ikame edilmesi suretiyle yapılır. İkinci oylamaya tek adayın kalması halinde, bu oylama referandum şeklinde yapılır. Aday, geçerli oyların çoğunluğunu aldığı takdirde Cumhurbaşkanı seçilmiş olur. Cumhurbaşkanı göreve başlayıncaya kadar görev süresi dolan Cumhurbaşkanı'nın görevi devam eder. Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin usul ve esaslar kanunla düzenlenir."

Çok sağol .bunu neden birileri hala anlatmadı zaten bu zaman kadar onun hayreti içindeyim.çok soran oldu hep üstün körü cevapladık geçtik

Temel adalettir .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    denisato
    denisato's avatar
    Erkek

offf off daha ne diyeyim daha ne yapalım ben 1 haftadır bakkala anlatıyorum referandumu,adam evet dedikten sonra anladı neyin ne olduğunu... oy verdiğim okulun duvarında dikkatimi çeken bir yazı vardı ve hoşuma gitti " HAİN OLMA hAYIR DE !!! " bizde mesaja göndülden destek verdik..

vatan için hayırlı uğurlu olması temmennimdir...(hiç sanmıyorum ama olsun)

bu keşmekeş dunyada herkes birbirinin bacısına sulanırken ben kendi dunyamda rahat ve huzurluyum... SAto
Toplam Hit: 2946 Toplam Mesaj: 17