REMİX Yapmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insaf
    insaf's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Beat yapmak için o kadar masraf yapmana gerek yok, bir adet FL programı ve bir adet pc klavyesi yeterli. Sonuç itibari ile yaptığın beati ünlü mc'lere ya da sanatçılara vermeyeceksin, kaldı ki ilk yaptığın işler de o kadar ahım şahım olmaz/olamaz, eğer müzik bilgin var ise olabilir tabii. Mixi, ritimleri, vocal ya da sample effectlerini ayrı ayrı programlarda yapmana gerek yok, dediğim gibi eğer bu işe yeni başlıyorsan Fruity Loops bu üçünüde sana sunuyor zaten ve kullanışlı, arayüzü oldukça basit bir program. Hiç yoktan biraz kurcalayarak bu işin mantığını kavrayabilirsin.

Yok ben illa midi klavye alacağım diyorsan m-audio keyrig 49'u markasını ikinci el 200-300 liraya, şansın varsa daha ucuza bulabilirsin. Tek yapman gereken usb girişi ile bilgisayara bağlamak olacak, daha sonra kullandığın programda melodilerini, ritimlerini, samplelarını ya da ne istiyorsan onu yazacaksın.

Dj mixeri dediğin aleti de alıp paranı boşa hiç etme, kullandığın programlarda sanal versiyonu olacak zaten. Kaldı ki senelerdir mix yapan ama mix & mastering'i tam anlamıyla öğrenememiş/ya da her gün yeni bir şeyler öğrenen ses mühendisleri var. Sen bu aletleri alınca hokus pokus misalı ortaya şak diye mükemmel bir yapıt çıkaracaksın diye bir şey yok. Önemli olan kullanmakta olduğun pahalı aletler değil, önemli olan müzik bilgin, hayal gücün, müzik kulağın ve yapabildiklerin. Öyle insanlar tanıyorum ki adam sadece Adobe Audition programı ile sample kesiyor, ritim yazıyor ortaya çıkardığı işi dinleyince "lan bunu kim bilir hangi ünlü prodüktör yapmış, hangi ünlü stüdyo'da hangi ses mühendislerinin elinden geçmiştir" diyorsun.

Türkiye'de prof. olarak müzik yapan insan çok, sen popüler kültür içerisinde ararsan tabii gözüne sadece sinan akçıl gibi çapulcular çarpar. Ayrıca ritim hırsızlığından kastın nedir? Müzik sadece ritimlerden oluşan bir şey değil. Öyle olsaydı konserlerde gitarist ve vokalistler yerine bir adet drummer çıkardı. Müzik üretmek kadar onu aranje etmek de ayrı bir yetenek... Bu böyle gider... Kısacası derin mevzular bunlar. Bir arkadaş yazmış zaten, remix yapmakla sıfırdan bir yapıt üretmek apayrı şeyler. Ne yapmak istediğine karar verip öyle bu işlere başlamak senin için daha hayırlı olacaktır.

Edit: İmla.

insaf tarafından 29/Haz/15 19:24 tarihinde düzenlenmiştir

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Ben Novation Launchkey 49'u Ableton'la kullanıyorum. Gayet memnunum ikiliden. Güzel bir monitör hoparlör veya kulaklığa ihtiyacın olacak mix, mastering için hacım. Şahsen ben Audio Technica ath-m50x kullanıyorum monitör olarak. Pasif hoparlör ve amfiden oluşan eğlenceli bir stereom var ama referans olmaktan çok uzak. Normalde hoparlör ile mixlemek daha faydalı. O yüzden önce hoparlör düşünmeni öneririm. Noob seviyesi M-Audio AV-40 falan düşünebilirsin.

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=ay76nuk4jyQ

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 4448 Toplam Mesaj: 14
dj müzik klavye mikrofon beat remix kulaklık