folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Render Bilgisayarı Tavsiyesi

Render Bilgisayarı Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Valla eğer toplayacağın makine ile para kazanmayacaksan tamamdır o topladığın sistem ama yok ben bu işten para kazanacağım diyorsan bence yanlış yoldasın.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

wert istediğin benchmark sonuçları cine

gpu  40.51 fps

cpu  3.54  pts

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    Jubei bunu yazdı

Valla eğer toplayacağın makine ile para kazanmayacaksan tamamdır o topladığın sistem ama yok ben bu işten para kazanacağım diyorsan bence yanlış yoldasın.

doğru sistemi önerirsen sevinirim

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Banada lazm takipteim

intel extreme , ssd ve bilca ramli bisi bakiorum dolarin dusmesini bekliom bide

Zaamanda yolculuk yakındır şeyhim :)

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Kullanmak istediğiniz diğer bilgisayar programlarını bilemem ama bildiğim kadarıyla Render süreci işlemciye yüklenir, ekran kartı yalnızca bu işlemin görsel olarak gösterim hızında etkisi vardır. Ayrıca RAM miktarı da önem teşkil eder. Ekran kartının önemli olduğu safha, Render işlemine başlamadan önce model hazırlarken, üzerinde çalışılan tasarıda yaptığınız değişiklikleri gösterme hızıdır. Yani Render yapılacak modeli hazırlarken bakış açısını değiştirdiğinizde iki saat beklemek istemiyorsanız ekran kartınızın bu görseli kaldırabilecek yeterlilikte olması gerekir. Gerçi günümüzün tümleşik ekran kartları dahi bu işlemi gerçekleştirebilir seviyede. Ancak kullanacağınız diğer programların gereklilikleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Kardeşim mimar ve lisanstan mezun olurken Render işini yapan bir başka elemandan ıvırını zıvırını öğrendiğimizi söyleyebilirim. Hatta i5 ile i7 işlemci arasında çok yüksek bir Render süresi farkı vardı. Tabi bir de Render programının işlem esnasındaki ince ayarlarını bilmek gerek.

Bilgisayarı toplayan arkadaş eğer programların istediği parçalar hakkında emin değil ise, forumlarda başlık açıp her kafadan çıkan sesin peşinden gitmek yerine bu işleri yapan kişilerden, olması gereken bilgisayar özellikleri hakkında bilgi almaları daha iyi olur diye düşünüyorum. İşlemci yerine ekran kartına yüklenip de, sonra Render süresi olarak "3-4 gün" gibi bitiş süreleri görüp de üzülmeyin :)

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    İŞLEMCİ   INTEL CORE i7 4770 3.40GHz 8M 1150P
    ANAKART   ASUS Z87-DELUXE/DUAL Z87 DDR3 ATX HDMI GLAN SATA3 USB3 WIFI BT 2TB 
    BELLEK   32 GB DDR3 1600MHz CORSAIR   
    SSD DİSK   240GB SSDNOW V+200 SATA3 7mm 535/480MB/S KINGSTON SVP200S37A/240G  
    SABİT DİSK    3TB SEAGATE 3.5 7200RPM 64MB SATA3 ST3000VX000 SV35  
    EKRAN KARTI   PNY QUADRO VCQ4000-PB 256B 2GB GDDR5 64X 2XDP DVI 16X
    KASA
    POWER SUPPLY

COOLERMASTER RC-942-KKN1 SİYAH FULL TOWER KASA
    AEROCOOL STRIKEX-X 80+ GOLD POWER SUPPLY 1100W

PTİK SÜRÜCÜ   LG 24X8X16X DVD-RW 24X DVDRAM SATA SIYAH GH24NS95

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    wert bunu yazdı
    Jubei bunu yazdı

doğru sistemi önerirsen sevinirim

Sistem Hazır zaten.

Apple - Mac Pro

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam eğer donanım ve elektronik hakkında yeterli bilgiye sahipsen ve elin yatkınsa gtx680 -670- 650-640 geforce ekran kartlarını hardware-mod ile aynı özelliklerdeki mudail quadro modeline dönüştürebilirsin.

http://www.eevblog.com/forum/chat/hacking-nvidia-cards-into-their-professional-counterparts/

http://www.eevblog.com/forum/chat/hacking-nvidia-cards-into-their-professional-counterparts/msg207550/#msg207550

Bunu yazan eleman ilk önce nvidia nın ofrumlarında açmıştı birkaç saate gümlettiler konusunu. Tabi olayın piçliği ortaya çıktığı için nvidianın çok da işine gelmedi heralde.

torpedo_XL tarafından 09/Eyl/13 01:22 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 3188 Toplam Mesaj: 19