Rene Üstad Askerlik Anılarını Anlatsın
-
Bende uzun dönem yapanlardanım :)) Hiç izin kullanmadan 14 ay da gelmiştim :) bende de anılar çok ç.kale yaptım acemligi ordan tekrar ç.kale kaldım ordan Hooppp ezine ordan da bi Tekme Geyikli :p:Pp tatil Kampi Ranza yok komutan yok 14 asker 2 şöför birisi ben :D 3 komutan Mülteçileri kaçirdik :D hayatımda 1 kere alay komutanını gördüm albay olarak :D tek gördugum askerde büyük rütbeli o idi :)) mülteçileri kaçirdik sahilde adam kovalıyoruz bu jandarmanın cektıgı nı bi ben bilirim hele birde yazlık bir sitenin yakınında ise karakolunuz her zaman yazlıkcılar la ugrastık :D
-
Dayak var mı la askerde?
Sopayla küfür askerin vazgeçilmezi diye biliyom
-
bugragorkem bunu yazdı:
-----------------------------
Dayak var mı la askerde?
-----------------------------Küfür olmadan olmaz da dayak eskisi gibi yok. Özellikle kısa döneme dayak atıldığını görmedim. Kısa dönemlerde dayaklık bir durum da olmuyor zaten. İçeri girdiğin ilk andan itibaren kısa dönem olmanın farkını anlıyorsun. Bazı kısa dönemlere gıcık olan komutanlar var ama onlar bile farklı davranıyor genelde. Dayak yok ama adam eğitim adı altında akşama kadar çakılın içinde süründürür ellerin kan içinde kalır sesini çıkartamazsın.
-
DarkSkull bunu yazdı:
bugragorkem bunu yazdı:
Dayak var mı la askerde?
-----------------------------Küfür olmadan olmaz da dayak eskisi gibi yok. Özellikle kısa döneme dayak atıldığını görmedim. Kısa dönemlerde dayaklık bir durum da olmuyor zaten. İçeri girdiğin ilk andan itibaren kısa dönem olmanın farkını anlıyorsun. Bazı kısa dönemlere gıcık olan komutanlar var ama onlar bile farklı davranıyor genelde. Dayak yok ama adam eğitim adı altında akşama kadar çakılın içinde süründürür ellerin kan içinde kalır sesini çıkartamazsın.
-----------------------------Yok hocam.Özellikle kısa dönem askerler dayak diye birşey görmez.Çünkü genelde daha aklı başında insanlar oluyorlar.Ne yapıp ne yapamayacağını aşağı yukarı kestirirler.Kurallara uy.Dikbaşlılık yapma.Sorun yok =)
Askere gidince ilk gün : Ulan ben mi malım ? yoksa buradakiler mi çok akıllı dersiniz.
ilk günü takip eden 29 gün : Ulan ben normalmişimde çevremdekiler harbi malmış.Kim bu kadar salağı bir araya toplamış ? dersiniz.
Tabi sonra alışıyorsunuz.. =)
Teskereci olunca işler değişir ama =)
-
el arabası güzelmiş, koskoca pc mühendisine de kalorifer kazanı yaktırmışlar o da güzel :) nisan celbinde gidiyorum, benim gibi mali müşavir adayına ne yaptıracaklar acaba :)) bide evreleriyle birisi anlatırsa iyi olur. ilk bir ay alışma sürüyo heralde.
-
sanane bunu yazdı:
bazen sorarlar elektrik yada elektronik mühendisi varmı diye. varsa ampul değiştirtirler :)
askeriye de ne yapsın abi ampül ürettirecek değil ya -
x-files bunu yazdı:
-----------------------------Her askerin bir anısı olur üstad bekliyoruz
senin askerliginde ne kadar zor geçmişdi be üstad.ama sasalim bitirdin. -
baron_27 bunu yazdı:
el arabası güzelmiş, koskoca pc mühendisine de kalorifer kazanı yaktırmışlar o da güzel :) nisan celbinde gidiyorum, benim gibi mali müşavir adayına ne yaptıracaklar acaba :)) bide evreleriyle birisi anlatırsa iyi olur. ilk bir ay alışma sürüyo heralde.
napcaklarını sanıyon hacı kantincisin :D -
huradam bunu yazdı:
x-files bunu yazdı:
-----------------------------Her askerin bir anısı olur üstad bekliyoruz
senin askerliginde ne kadar zor geçmişdi be üstad.ama sasalim bitirdin.
Tabi tabi ama senin gibi Adanada ordu evinde yapmadık :D -
renegadealien bunu yazdı:
Ehliyeti olan varmı diye sordular, bi kısmımız el kaldırdık, e sınıfı ehliyeti olan varmı diye sordular bu sefer, bazıları indirmedi elini, içlerinden birini seçip el arabası verdiler elini bunu kullan diye...
Burdur 58 Alayda yaptım askerliği, Herkezin torpillimisiniz, ulan nası rahat yere düştün, orası dövizli askerlerin yeri türkiyenin en rahat yeri dediği birlikte, bizden 3 gün önce bir gurup dövizli askerin eğitim doktirin komutanı orgenerale yaptığı salaklık yüzünden, 73 kişilik kısa dönem gurubuna 30 gün çakma komando eğitimi yaptırdılar...
acemilik ile ustalığın başında tuttuğum bazı notlar var derleyince yazacağım...
-----------------------------bende askerligi Burdur'da yapmistim. neyse askerligide aradan cikarmissin hayirlisi olsun.