Renk Körleri Memur Olabilir Mi?
-
Merhaba müridler.
Aramızda illaki memurlar vardır. Lise mezunuyum bu sene kpss ye gireceğim lakin renk körüyüm.
Bu memur olmama engel midir ? İnfaz koruma memuru olabilirmiyim mesela yada diğer memuriyetlerde engel teşkil eder mi ?
Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim :)
-
olabilir diye biliyorum , sonuçta renklerle pek işin yok polis aske gibi şeyler olamıyorsun diye bilyiorum
-
başlığı renk körleri memnun olabilir mi diye okudum :D
..bir bilgim yok :)
-
Normal bir insan olamaz Ama dayısı olan biri değil renk körü iş yapamaz raporu dahi olsa olur
-
körler olabildiğine göre renk görleride olabilir
kaldıki tutup göz muayenesine göndermiyorlar
emniyet ve askeriyede olamaz
-
Polis olamiyosun hocam. Ama normal memurlukta sanirim sorun olmuyo. Devlet memurlari kanunu 657'ye bi bak yazar orda mutlaka.
-
Devlet bünyesindeki her kurum, kendi içinde çalışan (kadro) sayısının belli bir ölçüsünde özürlü personel çalıştırmak zorundadır. Bu, yasayla güvence altına alınmış bir konudur.
Sizin durmunuzun bir özür olarak görülüp görülmeyeceğini bilemem. Şayet özür olarak görülürse, bu kadrolardan yararlanmayı talep edebilirsiniz ki bildiğim kadarıyla bu şekilde memuriyete atamaları yapılanlar herhangi bir sınava da tabi tutulmuyorlar. Özür olarak görünmüyorsa zaten sorun yoktur, direk KPSS'na başvurabilirsiniz.
-
şartlar bölümünde sağlık raporu içeriği geçiyor onlara bakarsan tam bilgin olur
mesela bir meslek için uygunsa diğer meslek için uygun değildir..
infazı bilmiyorum
-
bu arada basvurular ne zmaan başlıyıp ne zmana bitiyor..
Diğer bir konuda hocam renk körlüğü nasıl birşey..yani bilimsel olayını sormuyroum.
Mesela dünyayı benim gördüğümden nasıl bir farkla görüyorsun
-
swordfish bunu yazdı
bu arada basvurular ne zmaan başlıyıp ne zmana bitiyor..
Diğer bir konuda hocam renk körlüğü nasıl birşey..yani bilimsel olayını sormuyroum.
Mesela dünyayı benim gördüğümden nasıl bir farkla görüyorsun
Aynen bunu soracaktim. Bi de ilk ne zaman farkettin. Cocuklukta ilk okulda falan sknti cektin mi. Mesela kirmiziya yesil dedin ama yesilin kirmizi olduğunu nasil anladin.
-
olabılır saglık raporunda bu ısı yapmaya elverıslıdırr raporu ısterler. ornegın muhendıs ısen dırekt olarak mavı kırmızı yesıl ayırt edemıyorsan gıremezsn ama renk korlugunun derecelerı var. bu ulke tuhaf yurtdısında renk koru ıken tam renk koru degıl yanı hayata sıyah beyaz bakmıyorsan pılot olabılırsın ama tr de en vasıfsız adamların bıle olabıldıgı polislik yaptırmazlar.asker olmazsın.öncede gemide çalışamazdın artık ust muayene yolu ıle derecene gore ayırt edılıp calısabılırsın. yanı total renk koru ıle kısmı renk koru aynı derecelı ıdı
gümrük muayenede saglık raporu ıstıyorlar onda da sılah tasıyabılır yurdun heryerınde gorev yapar raporu ıstıyorlardı en son smdı ne oldu degıstı mı bılgım yok .en saglıklısı kurum saglık mevzuatını koy buraya bakalım. bırde kpss den cok yuksek alman gerekır lıse kpss ı olarak .
cezaevıne gırdın mı hıc;yapılacak ıs degıl amk hemde hıc degıl uckurus para ıcın gıdıp memur olmak
hipokondriyak tarafından 03/Tem/14 14:22 tarihinde düzenlenmiştir