Resim Canlandırma Sanatı (3D Art)
-
Merhaba Arkadaslar, yine SAMSUNG SGH-D900'umle cektigim ve 6 resmi birlestirerek yaptigim bir calisma.
3D ye cevirmem 7 saatimi aldi.Video;
http://www.youtube.com/watch?v=fSMbyEwh2mU
Resim;

-
denizdeki yansıma gene :|
-
hocam aynısına yakınını after effects'te kamera ekleyip resimlere 3d özelliği ekledikten sonra pozisyon değerlerine keying ekleyerekte kolayca yapabilir insan? ortalama 15-20 dk. sürer ama senin ki kadar prof olamaz ellerine sağlık.
-
Asosyal bunu yazdı:
-----------------------------hocam aynısına yakınını after effects'te kamera ekleyip resimlere 3d özelliği ekledikten sonra pozisyon değerlerine keying ekleyerekte kolayca yapabilir insan? ortalama 15-20 dk. sürer ama senin ki kadar prof olamaz ellerine sağlık.
-----------------------------
Hocam resimlere "3D ozelligi eklemek". bunun icin 3D programa gerek vardir. after effects le sadece kamera hareketi verebilirsin. inan bana 3D goruntusu olusmaz ;) Ben Camera Mapping olayina baslamadan once hercesit yolu denedim. bir resmi photoshoptan layerlerine ayirirsin sora after effects ten birlestirir kemera hareketi verirsin. boylece 3D hissi olusturur. ama 3D gibi gorunmez. 3D gorunmesi icin, resimdeki objeleri 3D modelleyip resmi tekrar uzerine giydirmen gerek ;) Wert: Dostum, Shnede tek bir isik bile yok. sadece limunance kanalindan projeksiyon yapiyorum, External compositing kulandim, oraya 3D deniz eklersem İisik ayari, compositing ayari yapmam gerek. arti materyali de color channel e almam gerek... Uzun is :D -
Dj_Lethal bunu yazdı:
Asosyal bunu yazdı:
hocam aynısına yakınını after effects'te kamera ekleyip resimlere 3d özelliği ekledikten sonra pozisyon değerlerine keying ekleyerekte kolayca yapabilir insan? ortalama 15-20 dk. sürer ama senin ki kadar prof olamaz ellerine sağlık.
Hocam resimlere "3D ozelligi eklemek". bunun icin 3D programa gerek vardir. after effects le sadece kamera hareketi verebilirsin. inan bana 3D goruntusu olusmaz ;) Ben Camera Mapping olayina baslamadan once hercesit yolu denedim. bir resmi photoshoptan layerlerine ayirirsin sora after effects ten birlestirir kemera hareketi verirsin. boylece 3D hissi olusturur. ama 3D gibi gorunmez. 3D gorunmesi icin, resimdeki objeleri 3D modelleyip resmi tekrar uzerine giydirmen gerek ;) Wert: Dostum, Shnede tek bir isik bile yok. sadece limunance kanalindan projeksiyon yapiyorum, External compositing kulandim, oraya 3D deniz eklersem İisik ayari, compositing ayari yapmam gerek. arti materyali de color channel e almam gerek... Uzun is :D
-----------------------------dur hocam aynısına benzerini ae. ile yapmaya calısacağım ama ben ae.de ama bildiğim kadarı ile sen cinema4 kullanıyorsun yani 3d modelleme üzerine oluşturulmuş bir yazılım after effects ise video edit yani alanları farklı ister istemez ae. 3d konusunda ona erisemez (:
-
Valla hocam konularını takip ediyorum. Gerçekten çok güzel çalışmaların var. Bu video şeye benzemiş. Hani filmlerde dağları veya ormanları felan helikopterle geçiyorlarmış gibi sahneler olur. Ona benziyor. Bana ne kadar da basit görünüyor ama senin 7 saatini almış. Shaban interactive'i daha iyi yerlerde görmek isteriz :D
-
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------Valla hocam konularını takip ediyorum. Gerçekten çok güzel çalışmaların var. Bu video şeye benzemiş. Hani filmlerde dağları veya ormanları felan helikopterle geçiyorlarmış gibi sahneler olur. Ona benziyor. Bana ne kadar da basit görünüyor ama senin 7 saatini almış. Shaban interactive'i daha iyi yerlerde görmek isteriz :D
Eyvallah hocam tesekur ederim :) Yurt disina acilmaya basladim yavas yavas, italya, bulgaristan ve taiwan dan reklam aldim ;) insallah daha da ilerliycem ;) -
aynısını ae'de yapabilirsin evet ama derinlik mevzusunu yapamazsın.
mesala şöyle örnek vereyim ae'de yaptığım zaman kamerayi ilerlettiğinde denizin ileri kısmı yine beyaz ve net olmayan görüntü olarak kalır
ama 3d'de ise kamerayi oynattiğindasuya tepeden bile bakabilirsin
2sini aynı şeymiş gibi karşılaştırma ae'de yapacağin sadece yapay kamera eklemek aralarında cok fark.
bu arada ellerine sağlık hocam çok iyi olmuş
edit: en basitinden şöyle bi örnek vereyim Lethal kamerayi taşın arasından geçirip suyun içine dalar sonra üste cikar tepeden kuş bakışıda bakar
sen bunlari ae'de yapamazsın sadece yüzeysel olarak sağa sola kayar zoom yaparsın. ki bunun için ae'deye gerek yok ben sana photoshopda aynısını .mov cıktısı olarak alırım senin yapacağın çalışmanın :) ae sadece bi comp. programıdır 3d ile alakası yoktur AE'deki 3d özelliği y,x,z kavramını kullanmak içindir yani sen resmi 3'de yapsanda z'den sonuç alamazsın z'ye 90derece verdiğin al elinde düz ince bir cizgi olur
-
Gzx bunu yazdı:
aynısını ae'de yapabilirsin evet ama derinlik mevzusunu yapamazsın.
mesala şöyle örnek vereyim ae'de yaptığım zaman kamerayi ilerlettiğinde denizin ileri kısmı yine beyaz ve net olmayan görüntü olarak kalır
2sini aynı şeymiş gibi karşılaştırma ae'de yapacağin sadece yapay kamera eklemek aralarında cok fark.
edit: en basitinden şöyle bi örnek vereyim Lethal kamerayi taşın arasından geçirip suyun içine dalar sonra üste cikar tepeden kuş bakışıda bakar
sen bunlari ae'de yapamazsın ae sadece bi comp. programıdır
-----------------------------okumak istediğin yerleri okumuşsun ben zaten ne demişim "bildiğim kadarı ile sen cinema4 kullanıyorsun yani 3d modelleme üzerine oluşturulmuş bir yazılım after effects ise video edit yani alanları farklı ister istemez ae. 3d konusunda ona erisemez" demişim yani 3d konusunda mukayese söz konusu değildir zaten mesajımda belirtiğim gibi ae ile'de yapılabilir ama bu derece prof olmaz neden herşeye böyle anlamadan balıklama dalarsınız onu'da anlamadım hocam mesajları okurken 3d özelliğinizi kapatın yoksa bu tür suyun dibinden girip taşın arkasından çıkma durumları ile karşılaşıyoruz. Dj_Lethal hocam dediğim gibi mükemmel çalışmalar yapıyorsun konunu baltalamak gibi oldu kusura bakma.
-
Gzx bunu yazdı:
-----------------------------aynısını ae'de yapabilirsin evet ama derinlik mevzusunu yapamazsın.
sen bunlari ae'de yapamazsın sadece yüzeysel olarak sağa sola kayar zoom yaparsın. ki bunun için ae'deye gerek yok ben sana photoshopda aynısını .mov cıktısı olarak alırım senin yapacağın çalışmanın :) ae sadece bi comp. programıdır
Tesekur ederim hocam, gayet net ve aciklayici bir anlatim olmus ;) -
ben teknikten 3D artstan anlamam
diyebileceğim tek şey şu : resme baktım manzara karşımda gibi hissettim
harbi 3D olmuş eline sağlık
7 saatine helal olsun