Resim Kalitesini Anlayan Bir Web Yazılım Yapılabilirmi?
-
Merhaba arkadaşlar, yeni bir internet projesi için bir firma ile anlaştım sayılır.
Kişiye özel bir hizmet vermekteyiz, kullanıcılar bize resimlerini yolluyorlar bizde onlara o resimden yapılan bir ürün gönderiyoruz. Site henüz bitmedi, bittiğinde paylaşıp yorumlarınızı almak istiyorum.
Sitede bir eksiğimiz var ve bunu bir yazılım ile çözebileceğimizi düşünüyorum ama ne kadar mümkün bilemiyorum.Şöyle anlatayım;
Kullanıcılar bize resimlerini yollarken resmin kalitesinin nasıl olması gerektiği konusunda, fotoğraf çekerken nelere dikkat etmeleri gerektiğini bildiren uyarılarımız mevcut upload aşamasında ama ne olursa olsun kullanıcılar bazen baskıya alınamayacak kadar kötü resimlerde yollayabilirler buda iş hızımızı düşürüyor.
Bu sorunu çözmek için sitede şöyle bir alan yapamazmıyız;
Resim Kalitesi Test Sayfası
Kullanıcı resmi buraya upload eder ve kalite düzgün ise "Yeşil Tik" işareti çıkar ve resminiz basım kalitesine uygundur siparişinizi geçebilirsiniz yazısı ile karşılaşır.
Eğer uygun değil ise "Kırmızı Çarpı" işareti çıkar ve daha kaliteli bir resim için ipuçlarını inceleyiniz sorularınızı şu şu şu numaraya iletiniz gibisinden bir uyarı olabilir.
Bu mümkünmüdür? Resimin kalitesini neye göre belirleyebilir?
-
Bu arada sitede kullanılan teknolojiler aşağıdaki gibidir sanırım buna uygun olması gerekiyor;
Asp.Net 4.0 (vb.net), Microsoft SQL Server, Ajax, Css 3.0, xhtml, Json, Output & Data caching, UrlRewriting
-
elinizdeki en düşük ama size uyacak fotografın boyutunu ve ölçeği ölçen bir program yaparsınız olur biter :) misal 950 kbayt x 800.600 en düşük ölçeğini baz alırsınız bunun altındaki görüntüleri sistem kabul etmez buda en basiti olur ,tutupda resmi incelemeye kalkarsanız işiniz zor gibi
Media tarafından 14/Haz/14 10:08 tarihinde düzenlenmiştir -
Peki ya resimdeki contrastı parlaklığı vs. ? Bunu merak ediyorum özellikle
-
Ozden bunu yazdı
Peki ya resimdeki contrastı parlaklığı vs. ? Bunu merak ediyorum özellikle
php her derde deva hocam fotografın anasını aglatırsınhttp://www.php.net/manual/tr/function.exif-read-data.php
Media tarafından 14/Haz/14 10:17 tarihinde düzenlenmiştir
http://www.erbilen.net/579-fotograf-ozelliklerini-bulmak-php-js.html -
Sanırım buradan işime yarar şeyler çıkacak, teşekkür ederim linkler için.
-
Hocam ben anlamadımki sen sitemi yapıyorsun, sitemi yaptırıyorsun. Geçen gün karton adam tarzı bir site yapılacak diye konu açtın. o konudada istediğin bu olaya benzer birşeydi (kullanıcı resim yüklicek sonra sipariş email karton adam basılacak vs. vs.)
şimdi diyorsun ben yapıyorum. Neyse ..
Bu söylediğin işlemler hemen hemen her dilde php asp asp.net ... hepsinde yapabilirsin. Çokta zor birşey değil. Googlede arama yapmaya korkma.
-
NuLL29 bunu yazdı
Hocam ben anlamadımki sen sitemi yapıyorsun, sitemi yaptırıyorsun. Geçen gün karton adam tarzı bir site yapılacak diye konu açtın. o konudada istediğin bu olaya benzer birşeydi (kullanıcı resim yüklicek sonra sipariş email karton adam basılacak vs. vs.)
şimdi diyorsun ben yapıyorum. Neyse ..
Bu söylediğin işlemler hemen hemen her dilde php asp asp.net ... hepsinde yapabilirsin. Çokta zor birşey değil. Googlede arama yapmaya korkma.
Hocam ben araştırdım zaten araştırmadan burda asla konu açmam ama detaylı birşey bulamadım belkide o benim beceriksizliğim o yüzden yardım istedim burda.
Ayrıca iyi okursan anlıycaksın evet o bahsettiğin proje için bir firma ile anlaşmaya vardık sayılır ondan bahsettim.
-
imge işleme epey detaylı bir konu hoca,
yola çıkacağın nokta histogram olsun. Elinde bir fotoğrafın histoğram hartası varsa fotoğraf ile ilgili bir çok bilgiyede sahip olabiliyorsun.
bir araştır istersen.
http://www.yildiz.edu.tr/~bayram/sgi/saygi.htm
buradan da biraz biraz okuyarak anlayabilirsin.
-
Çok teşekkür ederim.
-
Hocam altyapı .net olacaksa aforge.net diye bir kütüphane var image processing ile ilgili, tam ne işe yarar nasıl kullanılır bilmem ama araştırmanızda fayda var
http://www.aforgenet.com/projects/iplab/