folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Resim Kalitesini Anlayan Bir Web Yazılım Yapılabilirmi?

Resim Kalitesini Anlayan Bir Web Yazılım Yapılabilirmi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar, yeni bir internet projesi için bir firma ile anlaştım sayılır.

Kişiye özel bir hizmet vermekteyiz, kullanıcılar bize resimlerini yolluyorlar bizde onlara o resimden yapılan bir ürün gönderiyoruz. Site henüz bitmedi, bittiğinde paylaşıp yorumlarınızı almak istiyorum.

Sitede bir eksiğimiz var ve bunu bir yazılım ile çözebileceğimizi düşünüyorum ama ne kadar mümkün bilemiyorum.Şöyle anlatayım;

Kullanıcılar bize resimlerini yollarken resmin kalitesinin nasıl olması gerektiği konusunda, fotoğraf çekerken nelere dikkat etmeleri gerektiğini bildiren uyarılarımız mevcut upload aşamasında ama ne olursa olsun kullanıcılar bazen baskıya alınamayacak kadar kötü resimlerde yollayabilirler buda iş hızımızı düşürüyor.

Bu sorunu çözmek için sitede şöyle bir alan yapamazmıyız;

Resim Kalitesi Test Sayfası

Kullanıcı resmi buraya upload eder ve kalite düzgün ise "Yeşil Tik" işareti çıkar ve resminiz basım kalitesine uygundur siparişinizi geçebilirsiniz yazısı ile karşılaşır.

Eğer uygun değil ise "Kırmızı Çarpı" işareti çıkar ve daha kaliteli bir resim için ipuçlarını inceleyiniz sorularınızı şu şu şu numaraya iletiniz gibisinden bir uyarı olabilir.

Bu mümkünmüdür? Resimin kalitesini neye göre belirleyebilir?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek

Bu arada sitede kullanılan teknolojiler aşağıdaki gibidir sanırım buna uygun olması gerekiyor;

Asp.Net 4.0 (vb.net), Microsoft SQL Server, Ajax, Css 3.0, xhtml, Json, Output & Data caching, UrlRewriting

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

elinizdeki en düşük ama size uyacak fotografın boyutunu ve ölçeği ölçen bir program yaparsınız olur biter :) misal  950 kbayt x 800.600 en düşük  ölçeğini baz alırsınız bunun altındaki görüntüleri sistem kabul etmez buda en basiti olur ,tutupda resmi incelemeye kalkarsanız işiniz zor gibi

Media tarafından 14/Haz/14 10:08 tarihinde düzenlenmiştir

....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek

Peki ya resimdeki contrastı parlaklığı vs. ? Bunu merak ediyorum özellikle

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek
    Ozden bunu yazdı

Peki ya resimdeki contrastı parlaklığı vs. ? Bunu merak ediyorum özellikle

php her derde deva hocam fotografın anasını aglatırsın

http://www.php.net/manual/tr/function.exif-read-data.php

http://www.erbilen.net/579-fotograf-ozelliklerini-bulmak-php-js.html

Media tarafından 14/Haz/14 10:17 tarihinde düzenlenmiştir

....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek

Sanırım buradan işime yarar şeyler çıkacak, teşekkür ederim linkler için.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek

Hocam ben anlamadımki sen sitemi yapıyorsun, sitemi yaptırıyorsun. Geçen gün karton adam tarzı bir site yapılacak diye konu açtın. o konudada istediğin bu olaya benzer birşeydi (kullanıcı resim yüklicek sonra sipariş email karton adam basılacak vs. vs.)

şimdi diyorsun ben yapıyorum. Neyse ..

Bu söylediğin işlemler hemen hemen her dilde php asp asp.net ... hepsinde yapabilirsin. Çokta zor birşey değil. Googlede arama yapmaya korkma.

.::::Tesadüfen Doğdum Mecburen Yaşıyorum Zorudan Ölücem:::...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek
    NuLL29 bunu yazdı

Hocam ben anlamadımki sen sitemi yapıyorsun, sitemi yaptırıyorsun. Geçen gün karton adam tarzı bir site yapılacak diye konu açtın. o konudada istediğin bu olaya benzer birşeydi (kullanıcı resim yüklicek sonra sipariş email karton adam basılacak vs. vs.)

şimdi diyorsun ben yapıyorum. Neyse ..

Bu söylediğin işlemler hemen hemen her dilde php asp asp.net ... hepsinde yapabilirsin. Çokta zor birşey değil. Googlede arama yapmaya korkma.

Hocam ben araştırdım zaten araştırmadan burda asla konu açmam ama detaylı birşey bulamadım belkide o benim beceriksizliğim o yüzden yardım istedim burda.

Ayrıca iyi okursan anlıycaksın evet o bahsettiğin proje için bir firma ile anlaşmaya vardık sayılır ondan bahsettim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

imge işleme epey detaylı bir konu hoca,

yola çıkacağın nokta histogram olsun. Elinde bir fotoğrafın histoğram hartası varsa fotoğraf ile ilgili bir çok bilgiyede sahip olabiliyorsun.

bir araştır istersen. 

http://www.yildiz.edu.tr/~bayram/sgi/saygi.htm 

buradan da biraz biraz okuyarak anlayabilirsin.

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek

Çok teşekkür ederim.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fdumanli
    Fdumanli's avatar
    Erkek

Hocam altyapı .net olacaksa aforge.net diye bir kütüphane var image processing ile ilgili, tam ne işe yarar nasıl kullanılır bilmem ama araştırmanızda fayda var

http://www.aforgenet.com/projects/iplab/

Toplam Hit: 1896 Toplam Mesaj: 15