Resmen İnsanın İçi Huzur Doluyor!!!
-
Dinleyecekseniz adam gibi ilahi dinleyin bari :)
http://www.youtube.com/watch?v=Y_lJlJchRtkta
Alın bir tane daha ;)
-
-
Matchup bunu yazdı:
-----------------------------
İlahilerin çok az bir kısmını seviyorum geri kalanı çok itici geliyor. Kur an dinlemek çok daha güzel .
----------------------------- -
Din düşmanlığımdan söylemiyorum böyle müzik gibi ilahiler bu dünyadaki en çirkin müzik türlerinden biri ya eğer müzikse tabi, din ayrımı olmadan. Diğer dinlerin böyle ilahilerini çok az biliyorum ama islam ilahileri hakkaten çirkin. Onları nereden biliyorsun diye sorarsanız dini içerikli bir radyoda çalıştım uzunca bir süre. Her türden ilahiyi, sohbeti dinledim. Mesela hahlı huhlu değilde, daha çok şiir tarzı olan ilahiler dinlenebilir aslında. Ama hiç bir türlüsü benim içimi huzur doldurmuyordu şahsen, aksine neredeyse keçileri kaçıracaktım. Zaten ben keçileri kaçırmadan, işten kaçtım.
-
Ben de zikirli ilahilarin çok çirkin olduğunu düşünüyorum. Çoğunlukla ilahi içerisindeki kelimelere dikkat edilmiyor. Bazen anlamlar çok farklı yerlere gidebiliyor diyerek bence konuyu fazla da uzatmadan Kur'an dinleyerek bu konuyu kapatalım ;)
-
Isınamadım şu ilahi işine bir türlü. Bazıları çok iyi fakat çoğu çok yapmacık geliyor. Ticari amaç güdmesi belki de itici yapıyor biraz. Senin konuyu açış amacın farklı tabi ama bu protesto tarzını sevdim :D