folder Tahribat.com Forumları
linefolder Assembly - Reverse Engineering
linefolder Reverse Engineering - Visual Basic P-Code

Reverse Engineering - Visual Basic P-Code

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Senin bulduğun kullanıcı adı ve şifre doğru.Crackmenin yayınlandığı gece adam bu kapanma sorunundan dolayı değişiklik yaptı.Form yerine Tebrikler yazısı çıkıyordu.Adam yine eski haline sokup değiştirmiş.Yaptığın doğru.Yapan kişiye ulaş değiştirsin dosyayı.

λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mascoder
    mascoder's avatar
    Erkek

işin garibi sanki şifre 10'ar artıyo 2 kere daha baktım farklı cıktı biri 575110286,biri boyle  575110296 sorun degil hocam mantıgı anladım   peki hocam konu dışındada şöyle bir şey sormak istiyorum   "Al=00 yani demo 01" bunun anlamı? asm bilgim "dallanma" komutları ile sınırlı bir de bir videonuzda bir bayragı 1 yaptınız bunuda anladım temel asm bilgisi gerekiyor sanırım bunu nasil elde edebilirim :)

yardımlarınız için şimdiden teşekkur ederim hocam

selametle 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    AL olayını anlatırsak; Fonksiyon true veya false döndürür ya o mantık.Bakıyor seri numaraya doğruysa true değilse false döndürüyor vs.Sonrada genel değişkene atanıyor falan.Üst seviye programlama diliyle açıklaması böyle alttada bunlar dönüyor :)

Temel asm bilgisini elde edebileceğin Türkçe kaynak bir sürü var.İngilizcen iyiyse İngilizce kaynaklara yönel.Bu işi kitapla çözersin.Netteki bilgi çöplüğü var.

λ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mascoder
    mascoder's avatar
    Erkek
    tavsiye ettginiz bir kitap varmı?Piyasada baktıklarım çogunda ornek kod lar ile anlatılmıs.Oturup asm'de bsayardan ses çıkartan bir program yazmıcam :).
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    mascoder bunu yazdı:
    -----------------------------
    tavsiye ettginiz bir kitap varmı?Piyasada baktıklarım çogunda ornek kod lar ile anlatılmıs.Oturup asm'de bsayardan ses çıkartan bir program yazmıcam :).

Asm'den neden kaçıyorsunki? 2kblık yüksek performanslı Win32 uygulamaları yazabilirsin.Yazılımcıysan sana çok büyük katkılar sağlar sistemin işleyişini anlaman açısından.Sınırlı sayıda Türkçe var bu konuda en yaygın olanları Nurettin Topaloğlu ve Bahattin Bayburanın kitapları.Bence Nurettin Topaloğlu'nun kitabı daha iyi.Kitap alırken x86 işlemciler için olmasına dikkat et.

λ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mascoder
    mascoder's avatar
    Erkek
    kaçmak ile ilgili degil hocam yazılımcı olma yolunda ilerliyorum vb ile basladim vb.net ile gidiyorum ama şimdiye kadar adam gibi bir proje bitirmedim :( şimdi kafaya koydum ufak bir sniffer yazıcam bu yuzden baska yerlere dallanıp budaklanmak istemiyorum zamanında bunu çok yaptım ve 0=0 hepsini birden ogrenmeye kalkınca hiçbirşey ogrenemiyorsunuz...Araya C'yide sıkıstırdım ikisndede aynı uygulamayı yazmaya calısıyorum :) birde bunların ustune asm'yi kaldıramam zamanım kısıtlı hocam ancak yazın boş vaktim oluyor okullar başlayınca derslerden vakit bulamıyorum ahh lisedeki boş vakitlerim :) univ. biraz daha farklı oluyor.Ama bu donem yurda bir laptop sokucam allahın izniyle :)...Siz nasil bakıyorsunuz bu düşüncelerime?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    mascoder bunu yazdı:
    kaçmak ile ilgili degil hocam yazılımcı olma yolunda ilerliyorum vb ile basladim vb.net ile gidiyorum ama şimdiye kadar adam gibi bir proje bitirmedim :( şimdi kafaya koydum ufak bir sniffer yazıcam bu yuzden baska yerlere dallanıp budaklanmak istemiyorum zamanında bunu çok yaptım ve 0=0 hepsini birden ogrenmeye kalkınca hiçbirşey ogrenemiyorsunuz...Araya C'yide sıkıstırdım ikisndede aynı uygulamayı yazmaya calısıyorum :) birde bunların ustune asm'yi kaldıramam zamanım kısıtlı hocam ancak yazın boş vaktim oluyor okullar başlayınca derslerden vakit bulamıyorum ahh lisedeki boş vakitlerim :) univ. biraz daha farklı oluyor.Ama bu donem yurda bir laptop sokucam allahın izniyle :)...Siz nasil bakıyorsunuz bu düşüncelerime?

Doğru zaman açısından sorun olabilir.O konuda en doğrusunu sen bilirsin.Bu konuda ciddi şeyler düşünüyorsan asm'yi gözden çıkartamazsın.Bütün bunların babası asm.Sırayla halletmek en iyisi.Kolay gelsin..

λ
Toplam Hit: 10125 Toplam Mesaj: 28