folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Roaccutane Kullanmış-Kullanan Müridler

Roaccutane Kullanmış-Kullanan Müridler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

Beyler bu ilaca başlamayı düşünüyorum. Fakat sağda solda ilaç hakkında yazılanlar gözümü korkutuyor. Aranızda bunu kullanmış-kullanan var mı? Amk. ilacı gerçekten bu kadar korkunç mu? Kullananlar yaşadıkladıklarından bahsederlerse sevinirim. Her yolu denedim. Artık tüm yollar bu ilaca çıkıyor. Sanırım tek çare bu.

Bu arada bilmeyen olabilir. Roaccutane akne tedavisinde kullanılan bir ilaç... 

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    theimpossible
    theimpossible's avatar
    Erkek

O ilaç tedavisini dün itibarıyla tam 4 ay kullanarak bitirmiş bulunmaktayım :) Öncelikle bende senin gibi akne yüzünden krizlere girdiğim günler oluyordu :) Ama son ve tek çare olarak bu ilacı yakın bi doktor sayesinde öğrendim.Öncelikle ben sana yaşamış biri olacak ilacı kullanmak dan önce önerilerimi sunayim ;

Öncelikle bu ilaca başlıyaksan iyi bir cildiye doktoru bulmalısın.20 mg mı 30 mg mı ne kadar olacağını onları sana yapacağı kilo vs..bakıcaklar ona göre bi tedavi süreci başlatacaklar.

Ancak bu ilaca başlarsan (Bizzat yaşadım ve hala geçmedi )  dudaklarda çatlama,ciltte hafifçe soyulmalar olucaktır.bunlar için doktor dan bi kaç krem tavsiyesi al.Ondan sonra bol bol su iç.İlaç tedavisine başladıktan bi süre sonra nefes darlığı gibi bişe yaşıcaksın.Örnk;yemek yiyorsun ağzını kapatıyorsun ve ağzını açana kadar inan nefes nefese kalıyorsun :) . bu tür etkileri var ancak ilaç tedavisini bitirdikten sonra hepsi zamanla geçiyor ve ben sana kesin diyorum bu ilaca başlarsan cildinde sivilce denen bişe kalmaz.ancak sivilciler ile sakın oynama ilaç tedavisinden sonra iz kalmasın.

he bi de bak her ay düzenli olarak git kan ver o hastaneye.doktor baksın.doktor un gözetimi altında kullan.

Eğer aklında bi soru işareti olursa sor. :)

theimp0ssible - cout << " Emektar TBT'çı " << endl ;
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KGD
    KGD's avatar
    Erkek

benim abim 3 4 sene önce kısa bi süre kullandı sadece dudakta kuruma yapıodu bşka bişey yoktu

kgd
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek
    the_impossible bunu yazdı:
    -----------------------------

O ilaç tedavisini dün itibarıyla tam 4 ay kullanarak bitirmiş bulunmaktayım :) Öncelikle bende senin gibi akne yüzünden krizlere girdiğim günler oluyordu :) Ama son ve tek çare olarak bu ilacı yakın bi doktor sayesinde öğrendim.Öncelikle ben sana yaşamış biri olacak ilacı kullanmak dan önce önerilerimi sunayim ;

Öncelikle bu ilaca başlıyaksan iyi bir cildiye doktoru bulmalısın.20 mg mı 30 mg mı ne kadar olacağını onları sana yapacağı kilo vs..bakıcaklar ona göre bi tedavi süreci başlatacaklar.

Ancak bu ilaca başlarsan (Bizzat yaşadım ve hala geçmedi )  dudaklarda çatlama,ciltte hafifçe soyulmalar olucaktır.bunlar için doktor dan bi kaç krem tavsiyesi al.Ondan sonra bol bol su iç.İlaç tedavisine başladıktan bi süre sonra nefes darlığı gibi bişe yaşıcaksın.Örnk;yemek yiyorsun ağzını kapatıyorsun ve ağzını açana kadar inan nefes nefese kalıyorsun :) . bu tür etkileri var ancak ilaç tedavisini bitirdikten sonra hepsi zamanla geçiyor ve ben sana kesin diyorum bu ilaca başlarsan cildinde sivilce denen bişe kalmaz.ancak sivilciler ile sakın oynama ilaç tedavisinden sonra iz kalmasın.

he bi de bak her ay düzenli olarak git kan ver o hastaneye.doktor baksın.doktor un gözetimi altında kullan.

Eğer aklında bi soru işareti olursa sor. :)

-----------------------------

Hocam saol ilgine. Aslında ben bu illeti 1 seneden beri çekiyorum. 1 sene önce 2 farklı dr. a gittim. 2 side bu ilacı yazdı. 1. sinde reddettim. 2. dr da verince tahlil vs yaptırıp günde 60mg dan başladım. Fakat daha 3. tablette korkudan dolayı ilacı bıraktım. Daha sonda bi prof. a gittim. Roaccutane dan önce istersen 1 tedavi daha var dedi ve onu denedi. Bunun üzerine yaklaşık 5 ay antibiyotik+benzamicyn tedavisi gördüm. Tedavim bitti sadece lekeler kaldı. Lekeler için peeling olayına girecektim gün sayıyordum. 2 hafta öncesine kadar  temizdi cildim. Ne olduysa yine 3-5 tane pörtlemeye başladılar. Şu an tekrar eskiye dönmekten korkuyorum. Bu sefer bu ilaca başlarsam sonuna kadar gitmekte kararlıyım ama dediğim gibi hala tedirginlik var.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fth_
    fth_'s avatar
    Erkek

bende başlicaktım, gözüm korktu başlamadan bıraktım

bide şey diolar  ilk başlarda yüzünde bissuru sivilce cıkıo eskisinden beter oluyo sonra geçio falan diolardo

warmı oyle bişey 

çocuktum,büyüdüm
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Dişi

güzellik forumunda hissettim kendimi :P

roaccutane kullanmadim ama duyduguma göre sivilcelerden kurtuluyosun bir daha hiç çikmiyor

bu arada daha çok sivilce çikabilir kullaninca onlar 10-12 hafta sonra çikacak sivilceler 2-3 haftada çikip bitiyor fln

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    theimpossible
    theimpossible's avatar
    Erkek

bak 60 mg bana göre çok ilk başlayış için.öncelikle bende senin gibi ilaca başlayınca ilk başlarda etkisini gördüm ve açıkcası bende bi tedirginlik yaşadım.Ancak doktorun da demesiyle görülmesi gereken etkiler olduğunu söyledi.Zaten kullanmaya başlayınca az önce attım msj da da yazdığım etkileri göreceksin.ama ilacı bitirdikten sonra 1-2 hafta içerisinde cildin de veya vücüdunda oluşan etkiler gidicek.sivilcelerin tekrar geri dönme muhabbeti milyon da bir görülür diye düşünüyorum.attığım ilk mesajım daki gibi iyi bi doktor gözetiminde başlamak istiyorsan başla.

dediğim gibi benim bitireli daha yeni oldu.3 ay aralıksız kullandım.etkilerini gördüm ama bol bol su tükettim.sabrettim ve 3 ay ı doldurdum ve cildim tertemiz oldu.ama çıkar mı çıkmaz mı onu pek bilemeyeem ama doktorların ve kullanan ark'ım da da gördüğüm gibi geri çıkmadı..

theimp0ssible - cout << " Emektar TBT'çı " << endl ;
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ablam kullandi,kardesim kullandi,arkadasim kullandi :) dudaklar catliyor kas goz kuruyor,kutu kutu nemlendirici kullaniyorsun...cebe zarar :D ...akneler kendisi gecer zaten oynamayin stres yapmayin...ayrica ilac depresyona falan sokabiliyor ,zaten kullanabilmek icin sozlesme falan yapiyorsun vs vs ...ama etkili oluyor.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

Hocam bildiğim kadarıyla kiloya ve rahatsızlığın şiddetine göre doz belirlenio. Ben 80 kiloyum. Bu ilaç ilk yazıldığında da yüzümdekilere sivilce denemezdi. Resmen hayvani içi dolu kistler vardı. Belki o yüzden 60 mg dan başlattı. Şimdi o kadar şiddetli değil durum. Fakat tekrar eski duruma dönme korkusu var. Eğer ilaca başlarsam tavsiyelerini dikkate alıcam.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    thanatosus
    thanatosus's avatar
    Erkek

Bende kullandım bu ilaçtan..Daha önce kullandığım hiçbir şey bu kadar etkili olmadı aknelere karşı ama bu acaip etkili..Kullandığın süre boyunca ayda 1 kan tahlili yaptırıyorsun herhangi bir sorunla karşılaşmamak için..Yan etkileri çok fazla ama kesin kurtulmak istiyorsan sıkacaksın dişini katlanacaksın..Ben 4 ay kadar kullandım yüzüm ve vücudumdaki aknelerden çok büyük oranda kurtuldum artık sivilcem yok :))

En çok kurumadan şikayetçi oluyorsun..Yüzün soyuluyor,dudakların kuruyup,çatlıyor..Bol bol su iç ve dudak kremleri kullanırsan fazla bir sorun yaşamazsın..Yüzündeki soyulmalara karşı bir şey yapamıyorsun ve yüzüne dokununca taze deriden dolayı yanma oluyor :))Kan tahlillerini her ay yaptır,doktorunun söylediklerinin dışına çıkma ve 2 atıp 1 atmamazlık etme ki uğraşıp durma..Başladıysan sonunu getir inan değiyor :) 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    Ben bi yerden hatırlıyorum ama nerden hatırlıyorum onu hatırlamıyorum :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
Toplam Hit: 3911 Toplam Mesaj: 12