Rock Metal Müziğin En"Leri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tyler_Dayi
    Tyler_Dayi's avatar
    Erkek

herkesin kendine göre en ii dedii gruplar vardır elbet ama sonuçta forever rock derim hayvanlar gibide dinlerim \m/

all this pain is an illusion...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RIPER
    RIPER's avatar
    Erkek
    Dave'le Hetfield karşılaştırılıyor gülüyorum.Dave back vokal değil lead vokal. Hetfield ayrıca solomu atıyor Dave gibi.2 yılı geçkin elektro gitar çalıp lead solistlik yapıyorum penayı çift parmak tutmak diye bir özellik duymadım.Tek parmakla pena tutulmaz zaten.Ama Van Halen gibi bazı gitaristler soloya gireceği zaman penayı yüzük ve işaret parmağının ortasına alır boşta kalan işaret parmağıylada diğer diğer tellere vurup speedy motherfuckin huge sweep solo atar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek

RIPER bunu yazdı:
    -----------------------------
    Dave'le Hetfield karşılaştırılıyor gülüyorum.Dave back vokal değil lead vokal. Hetfield ayrıca solomu atıyor Dave gibi.2 yılı geçkin elektro gitar çalıp lead solistlik yapıyorum penayı çift parmak tutmak diye bir özellik duymadım.Tek parmakla pena tutulmaz zaten.Ama Van Halen gibi bazı gitaristler soloya gireceği zaman penayı yüzük ve işaret parmağının ortasına alır boşta kalan işaret parmağıylada diğer diğer tellere vurup speedy motherfuckin huge sweep solo atar.

ztn james le dave i kar$ılaştırmadım :D

dave james den kat kat iyi kanımca :D karşılaştırmak aptallık ztn :D  

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

Tapping metodundan mı bahsediyorsun yoksa başka birşey mi?biraz daha açıklayabilir misin?

ayrıca söylemek istediğim gitar hızlı çalmak vs..önemli değildir.önemli olan 2 faktör vardır.

1.Kendi stilinizi oluşturma(dimebag darell,van halen,zakk wylde)

2.iyi beste yapma(jon oliva,kurdt vanderhoof,jeff waters,alex skolnick,andy laroque vs..)

3.Karizmanızda varsa rock star diye anılırsınız.karizma nedir zakk wylde'ın sahnede duruşu,dimebag'ın sakalları,axl'in single cut gitarı fındık fıstık..

RIPER bunu yazdı:
    Ama Van Halen gibi bazı gitaristler soloya gireceği zaman penayı yüzük ve işaret parmağının ortasına alır boşta kalan işaret parmağıylada diğer diğer tellere vurup speedy motherfuckin huge sweep solo atar.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

RIPER bunu yazdı:

aferin sana :S 

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RIPER
    RIPER's avatar
    Erkek
    Triumph bunu yazdı:

Tapping metodundan mı bahsediyorsun yoksa başka birşey mi?biraz daha açıklayabilir misin?

ayrıca söylemek istediğim gitar hızlı çalmak vs..önemli değildir.önemli olan 2 faktör vardır.

1.Kendi stilinizi oluşturma(dimebag darell,van halen,zakk wylde)

2.iyi beste yapma(jon oliva,kurdt vanderhoof,jeff waters,alex skolnick,andy laroque vs..)

3.Karizmanızda varsa rock star diye anılırsınız.karizma nedir zakk wylde'ın sahnede duruşu,dimebag'ın sakalları,axl'in single cut gitarı fındık fıstık..

RIPER bunu yazdı:
    Ama Van Halen gibi bazı gitaristler soloya gireceği zaman penayı yüzük ve işaret parmağının ortasına alır boşta kalan işaret parmağıylada diğer diğer tellere vurup speedy motherfuckin huge sweep solo atar.

Tapping'e benzer bir tekniktir ama aynısı değil bahsettiğim teknikte orta parmak penayla haşır neşir oluyor üstteki iki parmak diğer tellere vuruyor tappingte sadece parmaklar çalışır, sweep - tapping arası birşey diyebiliriz ama tappingten zor olduğu kesin.Hız konusunda bende aynı fikirdeyim müzikte önemli olanın duygu aktarımı ve ruhunu koymak olduğunu düşünüyorum.Mesela Dimebag'in bir floods solosu vardır son derece yavaştır ama gitar resmen ağıtlar yakar ağlar.Yanlış hatırlamıyorsam Heavy Metal tarihinde en iyi 100 elektro gitar solosunda 15'inciydi.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

Tyler_dayı'dan sonra ikinci şaşkınlığımı yaşıyorum.bugüne kadar ortamlarda king diamond'u veya mercyful fate'i seven,dinleyen,anlayan adamla pek karşılaşmamıştım.wasp'la beraber heavy metal tarihinin en ucube,vahşi vs..(adını her ne koyarsanız koyun) albümlere,müziğe,imaja sahip olmasına rağmen forumda bu kadar sevilmesi şaşırtıcı.tyler dayının ve senin müzik zevkin,bilgin ortada ama king diamond bambaşka bir dünya..

YesTERFoX bunu yazdı:

en grup (nasıl bir ifade bende anlamadım ama olsun): scorpions...

en ilgi çeken; king diamond...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jandark06
    jandark06's avatar
    Erkek
    qaMbLer bunu yazdı:

euronymous u bıcaklamı$tı dimi varg :D ahaha 

bana göre en sevilen : iron maiden - metallica ( fuck )

en iyi performans : iron maiden - hallowed be thy name raising hell turnesindeki daracagına bakıp sarkinin yava$ bölümlerini sölemesi vs 

2. en iyi performans : metallica - moskova konseri ztn yazmıssın sende

En arızalısı : Tabiki mayhem ve Varg :D + Gorgoroth ( sahnede 80 kilo kuzu kanıyla yıkanma - konser alanını kazıga cakılmıs koyun kafalarıyla cevirmek 3 kadını çarmaa germek )

En iyiler :

Gitar : Jimi hendrix - tony iommi - Steve vai - Joe Satriani - Jimmy page - yngwie malmsteen - dave mustaine

davul : dave lombardo - john bonham - Ginger baker - grim - roger taylor - Nicko mcbrain - Scott Travis - Mike Giles - joey jordison - Hiç haz etmesemde Lars ( sadeligini seviorm ) 

bass : john paul jones - cliff burton - steve harris - Billy Sheehan - john myung - Ian Hill  ( daha aklıma gelmedi :D )

vokal : Rob Halford - Chuck - Mikael Akerfeldt - robert plant - kurt cobain - Jon Bon Jovi - Michael Kiske - Freddie Mercury daha yazılır :D 

-------------------------------------------------

Gitarada Kirk Hammet - John Petrucci - Andy Timmonsda gider hani :D
    Burda davulcuların arasına bide Mike Mangini gider hani :D

100 kişi 10 kişiyi öldürürse trajedi,10 kişi 100 kişiyi öldürürse strateji olur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickneyime
    nickneyime's avatar
    Erkek
    jandark06 bunu yazdı:
    qaMbLer bunu yazdı:

euronymous u bıcaklamı$tı dimi varg :D ahaha

bana göre en sevilen : iron maiden - metallica ( fuck )

en iyi performans : iron maiden - hallowed be thy name raising hell turnesindeki daracagına bakıp sarkinin yava$ bölümlerini sölemesi vs

2. en iyi performans : metallica - moskova konseri ztn yazmıssın sende

En arızalısı : Tabiki mayhem ve Varg :D + Gorgoroth ( sahnede 80 kilo kuzu kanıyla yıkanma - konser alanını kazıga cakılmıs koyun kafalarıyla cevirmek 3 kadını çarmaa germek )

En iyiler :

Gitar : Jimi hendrix - tony iommi - Steve vai - Joe Satriani - Jimmy page - yngwie malmsteen - dave mustaine

davul : dave lombardo - john bonham - Ginger baker - grim - roger taylor - Nicko mcbrain - Scott Travis - Mike Giles - joey jordison - Hiç haz etmesemde Lars ( sadeligini seviorm )

bass : john paul jones - cliff burton - steve harris - Billy Sheehan - john myung - Ian Hill ( daha aklıma gelmedi :D )

vokal : Rob Halford - Chuck - Mikael Akerfeldt - robert plant - kurt cobain - Jon Bon Jovi - Michael Kiske - Freddie Mercury daha yazılır :D

-------------------------------------------------

Gitarada Kirk Hammet - John Petrucci - Andy Timmonsda gider hani :D
    Burda davulcuların arasına bide Mike Mangini gider hani :D

bi de darren cesca olmalı bnce ;))  

bunch of idiots around me, yes everywhere.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    InFlames
    InFlames's avatar
    Erkek
    Vokalde Mikael Akerfeldt i unutmuşsunuz :| bilenler vardır umarım :D
Toplam Hit: 3485 Toplam Mesaj: 23