folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Romanlar Gösterici Avında



Romanlar Gösterici Avında

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    Türkiye'yi ürküten görüntülerin yaşandığı Dolapdere Dilbaz Sokak'ta DTP'liler 'Planlı bir saldırıya uğradık', satır ve silah çekenler ise 'kendimizi koruduk' diyor




    İSMAİL SAYMAZ

    İSTANBUL - Dilbaz Sokak, Tarlabaşı’ndan Dolapdere’ye inen yokuşları kesiyor. Dilbazlıların bir çoğu müzisyen. Kimini, Nevizade’deki bir masada darbuka çalarken görmek mümkün, kimini ünlü bir türkücünün ekibinde klarnetine üflerken, kimini de Romanları konu alan bir dizide... Ancak önceki gün çekilen son fotoğraflarında ellerinde silah, satır ve döner bıçakları vardı.
    Dilbazlı Romanlar, DTP sempatizanlarının özellikle MHP’lilerin gittiği kahvehane başta olmak üzere bütün bir sokağa molotofkokteyli ve taş yağdırdığını öne sürüyor. DTP’lilere doğrultulan silahları, savrulan keser ve bıçakları ise “Mahalleli canını korumak için...” diye izah ediyor. DTP’liler ise örgütlü bir saldırıya uğradıklarını, bir üyelerinin yaralanmasıyla kitlenin infiale kapıldığını savunuyor.
    Sokağın en ucundaki Kemalpaşalılar Kıraathanesi önceki günkü çatışmada en çok hasarı alan adreslerden biri. Sahibi, DTP’lilere silah doğrultan üç kişiden biri olan Selçuk Ü.

    MHP’lilerin kahvehanesi
    Kıraathaneye MHP’liler gidiyor. Duvarlarında; şehit asker Hasan Güreşen’in fotoğrafı, MHP takvimi, bolca bayrak ve Osmanlı tuğrası, Atatürk’ün ve Hazreti Ali’nin fotoğrafları, “Ya teslimiyetçilik ya milliyetçilik” yazılı bir afiş var. Adını açıklamaktan kaçınan mahalleliler kırık camlarının yerine büyükçe bir Türk bayrağı gerilmiş kıraathanenin DTP’lilerce hedef seçildiğini söylüyor. İddiaya göre, cuma günü de DTP’lilerle arbede yaşanmış. Pazar günkü çatışmayı ise DTP’lilerin saldırısı diye yorumluyorlar. İddiaları şöyle:
    “Bir grup pazar yerine girip vatandaşlara ansızın saldırdı. Sonra otoparka, sonra kıraathaneye... Biz kapılardaydık. Taşlar, molotofkokteylleri atılıyordu.”
    Mahalleliler, ‘tabancalı, keserli ve bıçaklı’ fotoğrafları, “Hazırlıklı değildi, kendiliğindendi” diye izah ediyor. Biri, “Oklavasıyla çıkan kadınlarımız vardı” diyor. Mahalleliler, “Nefsi müdafaada bulunduk” diye konuşuyor. Çünkü iddiaya göre, çatışma bir saate yakın sürmüş.
    Saldırılan ikinci adres, kıraathanenin bitişiğindeki, sokağın birkaç Kürdünden birine ait ganyan bayii. Üst kattaki evinse camları kırılmış... Mahalledekiler silahlı fotoğrafların gazetelerde yayımlanmasına tepkili, gazetecilere “Neden hedef gösteriyorsunuz” diyorlar.

    ‘Örgütlü bir saldırı’
    Dilbaz’dan yokuş yukarı tırmanıldığında, Tarlabaşı Bulvarı’nın girişinde, kapatılan DTP’nin il binası var. Eski İl Başkanı Mustafa Avcı, Kürtlerle Romanlar arasında sürtüşme olduğu iddialarını reddediyor. Avcı, “Öyle olsa, iç içe yaşıyoruz, her gün kavga olurdu?” diyor.
    Avcı’nın iddiasına göre, çatışmanın gelişimi şöyle: “DTP önünde açıklama yapıldıktan sonra değişik ilçelerden gelen partililer minibüslerine binmek üzere topluca Dolapdere’ye sloganlarla yürüdü. Dilbaz’da ‘örgütlü faşizan’ bir grup sahneye çıktı. Açılan ateşte, Ş. A. adlı bir partili yaralandı. Ateş sonrası DTP’liler kontrolden çıktı...”

    Vurulan tutuklandı
    DTP’lilere silah doğrulttukları için gözaltına alınan Selçuk Ü., T.G, ve S.Z., tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı. Olayda kullanılan tabancaların ‘kuru sıkı’ olduğu belirtildi. Üçüncü tabanca ise bulunamadı. Olayda bacağından yaralanan DTP’li Şevket A. kendisini hastaneye getiren N.D. ile ‘Yasadışı gösteriye katılmak’tan tutuklandı.
    2006’da Romanlar gösteri yapanlara kılıçla saldırmıştı. 2008 Kasım’da Dolapdere’de DTP’liler gösteri yaparken Romanlar Türk bayraklarıyla sokağa çıktı. Taşlı, sopalı çatışma yaşanırken bir Roman pompalı tüfekle ateş etti. Başbakan Erdoğan bu olay üzerine “Vatandaşın mağazasının camlarını indirirseniz, hayatına kastederseniz vatandaş kalkıp da kendini savunma yoluna gidecektir” demişti.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    Başlık aslında romanlar terörist avında olacaktı.Neyse kaynak

    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=969350&Date=15.12.2009&CategoryID=77

    Romanların eline sağlık olsun diyorum :)

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Varg
    Varg's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2007
    Erkek

    herkesce: dtp nin kapatılması ile birlikte, kendilerini suçsuz duruma getirmeye çalışıyolar ki çalışmıyolarmı ?

    psikolojik provakasyon

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Şubat/2005
    Erkek

    dolapderede kulaksızda çingeneler ağzına sıçıyo dtplilerin.ama her zaman değil bi gece çingenelerin arabalarını yakmışlar camlarını kırmışlar bu dtpliler ardından çingeneler her gece nöbet tutuyolar satırlarla sopalarla mahallelerinde:D

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    yeri geldiğinde pis çingene diye adlandırdığınız bu kişiler bile vatanı milleti söz konusu olunca nasıl ayıklanıyor  ama söz de yıllardır bu coğrafyadayız diyen bazıları vatanına ekmek yediği tasa sıçıyor işte fark


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Aşırı milliyetçilik yapıp, kürtleri aşağılayan romanlar ve göçmenler var (Konudaki romanları kastetmiyorum).

    Yahu Türklerle birlikte Kürtler kurtuluş savaşında can verirken, Türkiye'nin bu göçmen ve romanlardan oluşan nüfusu piyasada yoktu.

    Şimdi bu elemanların bu kadar milliyetçilik yapıp kürtleri aşağılaması bana çok ilginç geliyor :S

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Şubat/2005
    Erkek

    milliyetçilikle alakası yok ya adamların camlarını kırmışlar

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Arlong bunu yazdı:
    -----------------------------

    milliyetçilikle alakası yok ya adamların camlarını kırmışlar


    -----------------------------

    Doğru hocam konudaki romanları kastetmedim. Belirttim zaten.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    HaYVaN bunu yazdı:
    -----------------------------

    Aşırı milliyetçilik yapıp, kürtleri aşağılayan romanlar ve göçmenler var (Konudaki romanları kastetmiyorum).

    Yahu Türklerle birlikte Kürtler kurtuluş savaşında can verirken, Türkiye'nin bu göçmen ve romanlardan oluşan nüfusu piyasada yoktu.

    Şimdi bu elemanların bu kadar milliyetçilik yapıp kürtleri aşağılaması bana çok ilginç geliyor :S


    -----------------------------

    Haklısın, onlar roman değildirler, ergenokonculardır kesin :P

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abdullahozcan
    abdullahozcan's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Haziran/2007
    Erkek

    çingeneler bile bu vatana sahip çıktı helal olsun onlara kürtler bundan ders almalı ermenilerin oyununa gelmemeleri lazım ama içlerinde ermeni tohumu çok ne yapabilirler onların oyunlarına geliyorlar kürtleri ermeniler çok iyi kullanıyor bunları gözlerimizle çok gördüm


    Çoğu insan ömrünün en güzel yıllarını, bir apartman dairesinin odasında, televizyon seyrederek geçirir. Çoğu insan yirmi yaşında ölür ve seksen yaşında da gömülür
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2009
    Erkek

    abe yes abe no (: illede roman olsun ister çamurdan olsun :D yahu roman diyince çadırdakiler aklınıza geliyo hemen ben tekirdağ'a gittim roman mahallesine herkes işinde gücünde geneli pazarcılık yapıyor gayette temizler,evlerindeler vs... kürdolar,romanlar kadar olamadı...................


    ;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
Toplam Hit: 1279 Toplam Mesaj: 18