folder Tahribat.com Forumları
linefolder Oyunlar
linefolder RPG İle Uğraşan Var Mı?

RPG İle Uğraşan Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek

Merhabalar, 1,5 seneye yakın zamandır Role-Play ile uğraşıyorum. Şu bildiğimiz forumda yazışma tarzında oynanılandan.

Fakat Harry Potter Rpgden başka birşey oynanmaması (yada benim bilmemem) canımı sıkıyor. Bir fantastikedebiyat var ordada aktif üye yok.

Bildiğiniz başka bu tarz siteler varmı(hp dışında) yada açmayı düşünürmüsünüz?

Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek

up

Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek
    Hangi forumda oynuyorsun ?

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bidon
    bidon's avatar
    Erkek

Ilgimi çekti. Galiba bilgisayar oyunlarından bahsetmiyoruz. Bakalım nereye gidecek bu...

Because none of us are as cruel as all of us.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kut
    kut's avatar
    Erkek

Role-Play'miş güdümsüz tanksavarla uğraşan var mı sandım :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

Hacı bahsettiğin oyunları biz masa da özel zar setleriyle oynardık... hatta bir ara ben forumda konusun bile paylaştım yaklaşık olarak 250 kadar kitap upload etmiştim nete bu konuyla ilgili... gerçi kitaplar ingilizce ama olsun şahsen ben ingilizcemi o kitaplar sayesinde geliştirdim diyebilirim.

http://www.tahribat.com/Forum-Ravenloft-Ve-Forgotten-Reamlse-Dair-Campaing-Settings-E-Kitaplari-120129/

burada iki farklı tarz da ki frp dünyasına yönelik kural kitapları ve o dünyalara ait tarihin bulunduğu kitaplar var... bu dünyaların tarihleri işin içine girince o dünyalara ait kahramanlarda giriyor tabi doğal olarak

ravenloft bildiğin gothik korku dünyası, vampirler ve kurtadamlar türlü bilimum iblis vs cirit atıyor...

forgotten realms biraz dahafarklı ve geniş... kimileri forgotten realms için çorba kazanı yorumu yapar ama forgotten realms te(unutulmuş diyalar) oynayanlar oyun içindeki türlü büyüler ve senaryolar yardımıyla kendilerini bir anda ravenloft, ejderha mızrağı (dragonlance), eberron da falan bulabilirler...

tabi bu söylediğim oyunların hepsi wizards a ait olan oyunlar birde benim bunların dışında bildiğim daha doğrusu varlığından haberdar olduğum whitewolf'un bir kaç oyunu var... vampire: iki farklı versiyonu var the darkness ages işte fatih'in istanbulu fethettiği yıllarda avrupa anadolu vs yani eski dünya kıtalarında geçiyor... diğer versiyon the masquarede bunda  da yıllar işte 1999-2007 arasında geçiyor... 13 vampir klanı işte klan disiplinleri vs vs... ama bunu herkese tavsiye edemiyorum çünkü game master sağlam değilse tadı çıkmıyor. game master sağlamsa da oyun korkutucu olabiliyor aynı zamanda iman noktasında eksikleri olan arkadaşlara zarar verebilecek bir senaryosu var...

bunun haricinde yine white wolf a ait sadece varlığını duyduğum ama hiç oynamadığım sadece hakkında biraz okuduğum bir oyun var adı exalted... eğer gerçekten şanslıysan oynayacak kadar ve solar falan olursan yeterince ilerlediğin zaman oyunda bildiğin yumruğunla deprem yaratabiliyormuşsun vs vs gibi ilginç ve manyaklık ötesi tekniklerin olduğu anime tarzı bir frp...

bana sorarsan yeni başlayan ve fantazya severler için forgotten reamls iyidir şahsen ben orada başladım üstelik kahraman doludur ve kahramanları pek çok dünyanınkilere nazaran salak falanda değillerdir. frogotten realmste bir sürü yüksek levelli adam vardır ama çok az bir kısmı gerçekten hayatta kalabilecek kadar şanslıdır... ejderhaları falan iyidir kurnazdır büyüktür vs vs... daha bir sürü detay var birde şahsen legal ve illegal örgütleriyle gerçekten kalabalıktır... mesela ben başlarda cult of the dragon u çok merak etmiştim... sonradan öğrendim ki sapıtan bir büyücünün ölmüş olan ejderhaların kemiklerine büyüyle yeniden hayat vermesiyle ortaya çıkan dracolich leri bu herif ortaya atmış sonra da tarikatı kurmuş... daha bunun gibi bir sürü şey... ama tabi diyarın babası Elminster'dir... arkadaş amma ballıydı yani direk torpilliydi diyebilirim... Büyü tanrıçası Mystra'nın eski bilincindeyken sevgilisi oldu ve kafadan torpillyidi birisi öldürmediği sürece elminster hastalıktan yada yaşlılıktan ölemez... uyumaya ihtiyacı yok sadece dinlenmeye ihtiyacı var vs vs... tabi tanrıça kaynaklı bir sürü de eşyası var gücüne güç katan... bildiğin adam ölse tüm dünya kötülerin eline geçecek modunda dolaşır... sağdan soldan hiç beklemediğin anda çıkar görev verir normalde... ama  son zamanlarda işinin başından aştığını o yüzden sıradan insanlarla pek fazla ilgilenemediği söylüyorlardı en son... :D

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Harry potter'da rpg mi be :D üstüne para verseler oynamam.Forgotten realms'ı tek geçerim forumlardanda oynamanı tavsiye etmem bi halta benzemez.Masaüstü arkadaşlarınla oyna.

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    carnager
    carnager's avatar
    Erkek

kut bunu yazdı:
    -----------------------------

aynen ya bi an RPG deyince aha dedim biri fps lerdeki RPG den mı yapacak :)

bu arada wow felan onlar rpg değilmi ?

EVERY MAN DIES, NOT EVERY MAN REALLY LIVES ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

carnager bunu yazdı:

kut bunu yazdı:

aynen ya bi an RPG deyince aha dedim biri fps lerdeki RPG den mı yapacak :)

bu arada wow felan onlar rpg değilmi ?

sayılmaz tam olarak.Gerçek pc rpgler baldurs gate , Ice wind dale tarzı oyunlardır ama onlarda kalmadı artık :F.

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    code_46
    code_46's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

la bende silah rpg yapımı sandım atladım hemen

En mükemmel insan yaptığı hatayı tekrar yapmayan insandır; hatasızlık Yaratıcıya aittir, insanlar ulaşamaz.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

konuyu açan adamın kendisi piyasada yok iyi mi?

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
Toplam Hit: 2008 Toplam Mesaj: 14