RSS İle Haber Sitelerinden Veri Çekme
-
tüm siteleri incelemek gerek.. bu iş bir günlük iş değil, ama bana yarın öğlen lazım o yüzden bu tarz bir şey şimdilik yeter.. appstore a baktım rss ile yapmışlar tüm gazeteler için o yüzden geliştirmeye de niyetim yok
-
ve sonunda bitirdim uygulamamı.. ilk kez tam anlamıyla kendi başıma uygulama yaptım biraz zorladı beni ama yine de işin içinden çıkabildim.. cumhuriyet gazetesi hariç diğerlerinde sıkıntısız çalışıyor. cumhuriyet için ekstra kod yazmak lazım çünkü rss ine istek yapınca geriye başka bir adres yolluyor aslında aynı adres ama sonunda bir key var, o link ile bağlamak gerek.. normalde browser kendisi yapıyor bu işi (yönlendirme) ama ben NSData ile verileri çektiğim için string şeklinde geliyor veriler o yüzden sadece linki görüyorum.. bu saatte uğraşmak istemedim..

4. resimde görüldüğü gibi yenileme olayını da yaptım.. ama çalışıp çalışmadığından henüz emin değilim, bu saatte yeni haber eklenmediği için deneme şansım olmadı.. kalktıktan sonra bakarım artık..
bu da çalışma alanı..

ortadaki her pencereye storyboard deniyor.. segue lerle birbirine bağladım, böylece tıklandığında bağlı olduğu storyboard a gidiyor. bir storyboarda birden fazla segue ile storyboard bağlanabilir, ayırt etmek için index kullanılır v.s.
sondan bi önceki resim hariç, üsttekilerin hepsi el ile oluşturulmuş cell lerdir yani webbrowser değil..
hadi cümleten iyi geceler..
unbalanced tarafından 25/Haz/14 05:30 tarihinde düzenlenmiştir