Ruh Adam - Nihal Atsız (Nickimi Aldığım Roman)
-

kitap adı : ruh adam
yazar : nihal atsız
Tür : roman
dosya türü: pdf
link: http://indir.turkluk.org/ruh_adam_nihal_atsiz.pdf
kitap özeti:
Bu roman Selim Pusat adında kralcı sisteme bağlı oluşundan dolayı ordudaki görevi ne son verilen eski bir yüzbaşının bir yıl gibi süre içinde yaşamış olduğu gerçek ve olağan dışı olayların anlatıldığı bir olaydır.
Roman 31 fasıldan ibarettir. İlk dört bölüm Selim Pusat ve eşi Ayşe’nin tanıtımına ve Selim Pusat’ın ordu görevine son verilişine ayrılmıştır. Bu bölümlerde iki zıt kutlu temsil eden yüzbaşı Pusat ile eşi edebiyat öğretmeni Ayşe’nin inançları ve karakterleri anlatılmıştır. Diğer bölümlerde Pusot’un yaşamış olduğu bir takım olağandışı hadiseler anlatılmıştır.
roman incelemesi:
Roman haldeki bir olayla başlar. Ayşe eşi Pusat’a eski bir Uygur hikayesini okumaktadır. Pusat askeri görevinden ayrıldıktan sonra dünyadaki her şeye ilgisizdir. Ayşe onun bu durumundan kaygılanmakta ve ona hayatı yeniden sevdirmenin çoban içindedir. Pusat askerlik sanatı dışındaki her şeye kayıtsızdır.
Ayşe üç yıl önce ayrılmış olduğu görevine geri döner. Kız lisesine edebiyat öğretmeni olarak tekrar gelir. Orada Ayşe’ye ilgi gösteren eski cebir hocası ve üç kız öğrenciden başkası olmaz. Bu üç kız Güntülü, Aydolu, Nurhan’dır. Özellikle Güntülü edebiyattaki bilgisi ile Ayşe öğretmeni etkiler. Güntülü roman boyunca etkili olan birisidir. Selim Pusat bazı akşamlar Çamlı koruya geziye gider. Burada onula birlikte ordudan ihraç edildikten sonra intihar eden arkadaşı Şeref vardır. yine böyle bir akşamda Selim çamlı korudaki gezintisi sırasında gaipten bir kadınını şiir okuyan sesini duyar. Birden yanında Leyla adında tarih öğretmeni olduğunu söyleyen bir kadın belirir. Bu kadın Pusat’ u tanımaktadır. Eşi Ayşe’nin eski öğrencilerindendir. Kendisini birinin takip ettiğini söyler ve Pusat’ tan yardım ister. Pusat o akşam Leyla’yı eve bırakır. -
Gözler ki birer parçasıdır sende ilahın
Gözler ki senin en katı zulmün ve silahın
Vur şanlı silahınla gönül mülkü düzelsin.
Sen vururken de öldürüyorken de güzelsin.
Ah Güntülü Ah...
-
Bir erkek "ızdırap çekiyorum, sen de beni seviyormusun?, diye ağlıyor, bir kadın da buna "sus, us, ben de ızdırap çekiyorum" diye cevap veriyordu.
Romanda ki Selim Pusat hayalimde çok karizma olmuştu.. Tekrar okuyacam bu romanı o kadar muhteşemdi ki.. -
Empyrium bunu yazdı:
-----------------------------Bir erkek "ızdırap çekiyorum, sen de beni seviyormusun?, diye ağlıyor, bir kadın da buna "sus, us, ben de ızdırap çekiyorum" diye cevap veriyordu.
Romanda ki Selim Pusat hayalimde çok karizma olmuştu.. Tekrar okuyacam bu romanı o kadar muhteşemdi ki..
-----------------------------selim pusat atsızın gerçek hayatından sunulan kesitlerden bir parçadır adam romanında kendisini oynatmış !
-
O,ilk başta ki uygur masalı muhteşemdir.
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------O,ilk başta ki uygur masalı muhteşemdir.
-----------------------------sonunu ne zaman okusam tüylerim diken diken oluyor bence sonu çok iyi bitiyor bunları yazarken bile aklıma geldide tüylerim diken diken oldu
-
selim_pusat bunu yazdı:
-----------------------------BAAL bunu yazdı:
-----------------------------O,ilk başta ki uygur masalı muhteşemdir.
-----------------------------sonunu ne zaman okusam tüylerim diken diken oluyor bence sonu çok iyi bitiyor bunları yazarken bile aklıma geldide tüylerim diken diken oldu
-----------------------------Kitabın başının, ortasının ve sonuna arada yıllarca fark olmasına rağmen aynı köprüde olması gerçekten şahane.
-
köprü (link ) bozuk galiba yada bana öyle geldi...
-
Nihal Atsız'ın 3 kitabını okudum şimdiye kadar. Çok akıcıydı hepsi de. Türkçülük falan sevmediğim şeyler, kitaplarda da abartılar var ama destan niyetine okursanız çok güzel yazıyor...
-
snooper bunu yazdı:
-----------------------------köprü (link ) bozuk galiba yada bana öyle geldi...
-----------------------------http://rapidshare.com/files/245006606/Hueseyin_Nihal_Ats_z_-_Ruh_Adam.pdf
-
TekBuluT bunu yazdı:
-----------------------------snooper bunu yazdı:
-----------------------------köprü (link ) bozuk galiba yada bana öyle geldi...
-----------------------------http://rapidshare.com/files/245006606/Hueseyin_Nihal_Ats_z_-_Ruh_Adam.pdf
-----------------------------
çok makbule geçti . sağolasın...