folder Tahribat.com Forumları
linefolder E-Book
linefolder Ruh Adam - Nihal Atsız (Nickimi Aldığım Roman)

Ruh Adam - Nihal Atsız (Nickimi Aldığım Roman)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selim_pusat
    selim_pusat's avatar
    Erkek

http://static.ideefixe.com/images/50/50084_2.jpg

kitap adı : ruh adam

yazar : nihal atsız

Tür : roman

dosya türü: pdf

link: http://indir.turkluk.org/ruh_adam_nihal_atsiz.pdf

kitap özeti:

Bu roman Selim Pusat adında kralcı sisteme bağlı oluşundan dolayı ordudaki görevi ne son verilen eski bir yüzbaşının bir yıl gibi süre içinde yaşamış olduğu gerçek ve olağan dışı olayların anlatıldığı bir olaydır.
    Roman 31 fasıldan ibarettir. İlk dört bölüm Selim Pusat ve eşi Ayşe’nin tanıtımına ve Selim Pusat’ın ordu görevine son verilişine ayrılmıştır. Bu bölümlerde iki zıt kutlu temsil eden yüzbaşı Pusat ile eşi edebiyat öğretmeni Ayşe’nin inançları ve karakterleri anlatılmıştır. Diğer bölümlerde Pusot’un yaşamış olduğu bir takım olağandışı hadiseler anlatılmıştır.

roman incelemesi:

Roman haldeki bir olayla başlar. Ayşe eşi Pusat’a eski bir Uygur hikayesini okumaktadır. Pusat askeri görevinden ayrıldıktan sonra dünyadaki her şeye ilgisizdir. Ayşe onun bu durumundan kaygılanmakta ve ona hayatı yeniden sevdirmenin çoban içindedir. Pusat askerlik sanatı dışındaki her şeye kayıtsızdır.
    Ayşe üç yıl önce ayrılmış olduğu görevine geri döner. Kız lisesine edebiyat öğretmeni olarak tekrar gelir. Orada Ayşe’ye ilgi gösteren eski cebir hocası ve üç kız öğrenciden başkası olmaz. Bu üç kız Güntülü, Aydolu, Nurhan’dır. Özellikle Güntülü edebiyattaki bilgisi ile Ayşe öğretmeni etkiler. Güntülü roman boyunca etkili olan birisidir. Selim Pusat bazı akşamlar Çamlı koruya geziye gider. Burada onula birlikte ordudan ihraç edildikten sonra intihar eden arkadaşı Şeref vardır. yine böyle bir akşamda Selim çamlı korudaki gezintisi sırasında gaipten bir kadınını şiir okuyan sesini duyar. Birden yanında Leyla adında tarih öğretmeni olduğunu söyleyen bir kadın belirir. Bu kadın Pusat’ u tanımaktadır. Eşi Ayşe’nin eski öğrencilerindendir. Kendisini birinin takip ettiğini söyler ve Pusat’ tan yardım ister. Pusat o akşam Leyla’yı eve bırakır.

Anne sevinin, sevinin artık Eve dönemedik diye üzülme Ağıtlar yakıp ta sürme yüzüne Sevinin, biz meydanlarda ölsek de Siz sanmayın, şehit kanı kalır yerlerde Bir önder çıkacaktır elbet Bizleri bekliyor simdi Hilal’in gösterdiği şehirde Ben huzur bulacağım Ve karanfiller yetişecek üzerimizde
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    andidit
    andidit's avatar
    Erkek

Gözler ki birer parçasıdır sende ilahın

Gözler ki senin en katı zulmün ve silahın

Vur şanlı silahınla gönül mülkü düzelsin.

Sen vururken de öldürüyorken de güzelsin.

Ah Güntülü Ah...

Boynumuz yiğit boynu, bükerse sevda büker.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Empyrium
    Empyrium's avatar
    Erkek

Bir erkek "ızdırap çekiyorum, sen de beni seviyormusun?, diye ağlıyor, bir kadın da buna "sus, us, ben de ızdırap çekiyorum" diye cevap veriyordu.

Romanda ki Selim Pusat hayalimde çok karizma olmuştu.. Tekrar okuyacam bu romanı o kadar muhteşemdi ki..

Konuşsam tesiri yok , Sussam gönül razı değil..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selim_pusat
    selim_pusat's avatar
    Erkek

Empyrium bunu yazdı:
    -----------------------------

Bir erkek "ızdırap çekiyorum, sen de beni seviyormusun?, diye ağlıyor, bir kadın da buna "sus, us, ben de ızdırap çekiyorum" diye cevap veriyordu.

Romanda ki Selim Pusat hayalimde çok karizma olmuştu.. Tekrar okuyacam bu romanı o kadar muhteşemdi ki..

selim pusat atsızın gerçek hayatından sunulan kesitlerden bir parçadır adam romanında kendisini oynatmış !

Anne sevinin, sevinin artık Eve dönemedik diye üzülme Ağıtlar yakıp ta sürme yüzüne Sevinin, biz meydanlarda ölsek de Siz sanmayın, şehit kanı kalır yerlerde Bir önder çıkacaktır elbet Bizleri bekliyor simdi Hilal’in gösterdiği şehirde Ben huzur bulacağım Ve karanfiller yetişecek üzerimizde
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

O,ilk başta ki uygur masalı muhteşemdir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selim_pusat
    selim_pusat's avatar
    Erkek

BAAL bunu yazdı:

sonunu ne zaman okusam tüylerim diken diken oluyor bence sonu çok iyi bitiyor bunları yazarken bile aklıma geldide tüylerim diken diken oldu

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cimbomlu_15
    cimbomlu_15's avatar
    Erkek

selim_pusat bunu yazdı:

BAAL bunu yazdı:

sonunu ne zaman okusam tüylerim diken diken oluyor bence sonu çok iyi bitiyor bunları yazarken bile aklıma geldide tüylerim diken diken oldu

Kitabın başının, ortasının ve sonuna arada yıllarca fark olmasına rağmen aynı köprüde olması gerçekten şahane.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snooper
    snooper's avatar
    Erkek

köprü (link ) bozuk galiba yada bana öyle geldi...

sana çirkin dediler düşmanı oldum güzelin...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek
    Nihal Atsız'ın 3 kitabını okudum şimdiye kadar. Çok akıcıydı hepsi de. Türkçülük falan sevmediğim şeyler, kitaplarda da abartılar var ama destan niyetine okursanız çok güzel yazıyor...

Blogum; http://hayvanyasar.blogspot.com/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

snooper bunu yazdı:

http://rapidshare.com/files/245006606/Hueseyin_Nihal_Ats_z_-_Ruh_Adam.pdf  

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snooper
    snooper's avatar
    Erkek
    TekBuluT bunu yazdı:

snooper bunu yazdı:

http://rapidshare.com/files/245006606/Hueseyin_Nihal_Ats_z_-_Ruh_Adam.pdf  

çok makbule geçti . sağolasın...

sana çirkin dediler düşmanı oldum güzelin...
Toplam Hit: 6614 Toplam Mesaj: 12