Rusya'ya Dünya Gündemine Ses Getirebilecek Bir Siber Saldırı Yapılabilir Mi ?
-
Merhaba ;
Başlıktan anlaşılıyor olması lazım herşeyin evet arkadaşlar konu ile ilgili düşünceleriniz neler ?
Saçma sapan yorumlardan kaçınalım, Aselsan ve bazı savunma şirketlerin'de çalışan bir takım büyük maharetli kırıklar tanıyorum bunlar aşmış tipler ancak bunlar yapıcı tipler, yani ses getirebilecek büyük bir siber saldırı yapılabilecek kapasite yada herhangi bir ekip varmıdır sizce ? -
nereye yapacaklar?
-
rusyaya saldırı deninmi benim aklıma direm metroa gaz atmak geliyor .
-
1234567B bunu yazdı
nereye yapacaklar?
bizim köydeki sokak lambasına enejerjiyi sağlayan satral'a saldırabilirler mi diyorum acaba ?
arkadaş okumadın mı hiç bre vicdansız herif :) -
Al bi snickers ye.
-
Dövlet eliyle olmazsa yemez o iş. Hiç kimse ciddi mesai harcayıp, karşılık almadan böyle büyük bir sorumluluğun altına girmez. Hele bir de aşmış insanların toplanıp böyle bir olay gerceklestirmesini beklemek nereden baksan ütopyadır.
-
Bence böyle bir şey olması için yapacak kişi ya aşırı milliyetçi bir Türk olması lazım onun dışında böyle bir saldırı gerçekleşse bile Türkiye devlet ve hükümet olarak kabul etmez reddeder.Rusya ile de yarışmak herkesin haddine değil sonuçta askeri alanda sayılı 3-5 ülkeden biri...
Bende tabi Türkiye'nin bu 3-5 ülkeden biri olmasını isterdim ama gerçekler acıdır.. :( (Hafife alınacak bir ülke değiliz ama)
-
Saldırı da ne saldırısı? Kamyona doluşup sopalarla dövmeye mi gidilecek ne yapılacak :D
En fazla ne ses getirir derseniz scada sistem nedir bir araştırın. Yapabilecek kapasitede insanlar var ülkede ama neden niçin vs...
Siber savaş olayını xss bularak, sql injection bularak site hacklemekten ibaret görmeyin.
-
wasd bunu yazdı
Saldırı da ne saldırısı? Kamyona doluşup sopalarla dövmeye mi gidilecek ne yapılacak :D
En fazla ne ses getirir derseniz scada sistem nedir bir araştırın. Yapabilecek kapasitede insanlar var ülkede ama neden niçin vs...
Siber savaş olayını xss bularak, sql injection bularak site hacklemekten ibaret görmeyin.
bizim scada sistemlere girerlerse zaten bittik :D
-
Hocam bak ben sözel bir insanım ve bence bu hayatta en iyi yaptığım şey de film seyretmek. Çünkü gözlem yapmadan, gördüklerime kafa yormadan unutamam, yoluma devam edemem.
Sorduğun sorunun çeşitli varyasyonları ile farklı iklimlerde karşılaştım. Konu ne olursa olsun; ister teknolojik açıdan bakalım, ister ikili ilişki hususunda düşünelim; her daim mutlak olan ikilemin adı etki-tepkidir.
Yaşanmamış veya yaşanma ihtimali düşük olan gelişmelere karşı bir savunma mekanizması geliştirmen için gerçekten işinin gücünün olmaması ve ileriyi gören, spekülatif bir insan olman gerekir.
Şimdilerde hercümerç bir işin içindeyiz ve ani bir devinim olarak elbette bazı yeterliliği olan insanlar tepki göstereceklerdir. Kayıtsız kalmak, özellikle böylesine organize ve büyük çaplı durumlarda mümkün olmaz diye düşünüyorum.
''Acaba Rusya'ya haddini bildirecek birileri çıkar mı ?'' sorusunu bir tek senin sorduğun bir soru olarak görmemelisin, yolda kavga eden bir grup gördüğünde, dayan yiyenin yandaşı gibi hissetmek ile aynı tinsel haldesin.
Bizler oturduğumuz yerde habersiz olacağız belki fakat, eminim birileri bir şeyler yapacak. Belki tesirsiz olacak ama denenecek.
Bizler bu hayata, Dünya'nın altını kazmak, ne olduğuna bakmak için geldik. -
ruslara yapilabilecek ses getirecek en büyük saldiri heralde rus orispilerini skmemek olur, acliktan olurler mk :F