Rütbe Yükselimi Hakkında
-
bide 4/1 3/1 filan dalgaları var. 1/1 de en üst oluyosun filan bizim peder 1/1 emekli oldu daha sonrası yok çünkü gelinebilecek en yükske değer.
-
şimdi şöyle bi ara bende araştırmıştım hatta 2 sene önce sınavlarına girmiştim nasip değilmiş kazanamadık.
astsubay olduktan sonra 6 yıl hizmet veriyorsun bu 6 yıl içinde 4 yıllık bir okul bitirdiysen ve üstlerinden olumlu rapor aldıysan subaylık sınavları oluyor.
giriyorsun kazanırsan maksimum Albay rütbesine kadar çıkabiliyorsun diye biliyiroum.
-
hocam albay rütbesine kadar gider. ama kurmay olamaz.
-
Subaylık sınavına girerek subay olan bir astsubayın astsubaylık hizmet zamanı göz önüne alınır 3 yılda bir kıdem almak yerine astsubaylıkta geçirdiği hizmet yılı baz alınarak astsubay olarak verdiği hizmet zamanı kadar 2 yılda bir kıdem almaya başlar bu şekilde yıl kaybı yaşanmaması sağlanmış olur ancak normal subayların kurmaylık sınavı üsteğmenlik sırasında olduğu için ve kurmay olduktan sonrada kıdemin 2 yılda bir atması sebebi ile her türlü matematik hesabı ile yaş sınırından mümkün olmuyor yasal olarak önü açık (içtüzük) ancak hem o sınavları verebilmek pek kolay değil zira subaylık sınavı kurmaylık sınavından daha zor bildiğim kadarı ile hemde hizmet yılı yaş sınırına takılıyor. Hatırladığım kadarı ile böyle
edit: Tek şans var herhalde ki bunuda araştırmak lazım tam emin değilim. Bütün bu sınavları verebilmiş bir dahi olduğunu varsayarsak bu dahi birde üstün başarılı hizmetlerinden dolayı 1 veya 2 sefer kademe ilerlemesi alırsa sanırım mümkün olur:) Bu da pek olası değil herhalde..
-
birisi diyor yükselmez birisi diyor yükselir... her kafadan bir ses çıkıyor. işin doğrusunu bilen yokmu yau?
-
KarakartaL bunu yazdı:
-----------------------------
birisi diyor yükselmez birisi diyor yükselir... her kafadan bir ses çıkıyor. işin doğrusunu bilen yokmu yau?
-----------------------------bence yazılanları iyi oku yok inanmıyorsan bu linke bi göz at
http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=232555
-
KarakartaL bunu yazdı:
Astsubaylık okulu bitiren bir kişinin rütbesi yükselebilirmi ?
-----------------------------hocam subaylık sınavına girip kazandıktan sonra asteğmen teğmen üsteğmen en son yüzbaşılığa yükselebiliyor
-
Lathedarkman bunu yazdı:
şimdi şöyle bi ara bende araştırmıştım hatta 2 sene önce sınavlarına girmiştim nasip değilmiş kazanamadık.
astsubay olduktan sonra 6 yıl hizmet veriyorsun bu 6 yıl içinde 4 yıllık bir okul bitirdiysen ve üstlerinden olumlu rapor aldıysan subaylık sınavları oluyor.
giriyorsun kazanırsan maksimum Albay rütbesine kadar çıkabiliyorsun diye biliyiroum.
-----------------------------zputnik bunu yazdı:
hocam albay rütbesine kadar gider. ama kurmay olamaz.
-----------------------------budur.yazmıs arkadaslar.
-
6. ve 9. yılda sınava girmek ön koşulu ile astsubaylıktan subaylığa geçiş hakkı iki kere veriliyor. Yalnız, sadece sınav ile bitmiyor. Görev süresince temiz bir sicil, temiz olmak yetmiyor başarılı bir astsubaylık dönemi, yabancı dil, diploma gibi artılarınız olması gerekiyor. Sınavların zor olması bir yana, yerine getirmeniz gereken şartlar daha zordur. Ben bunun üstesinden gelirim diyorsanız subaylık sizi bekler. Albay rütbesine kadar yükselmeniz mümkün ancak, kurmaylık sınavına giremiyorsunuz ve albaylıktan öteye gidemiyorsunuz. Geçtikten sonra harbiyeli olmadığınız için harbiyeli olan subaylar tarafından muhtemelen dışlanacak, üvey evlât muamelesi göreceksiniz. Harbiyeli alt rütbeniz bile icabında selâm vermeyecektir. O yüzden bu zorlukların üstesinden gelmeniz gerekecek.
-
Normal şartlarda astsubaylıkdan subaylıga gecersen sadece albaylıga kadar gelebiliyorsun ondan yükseğini yapabilmen için askeri liseden zeminden yetişmen lazım. Genelkurmay olabilmek için kurmay olman gerekiyor.. Albaylıkda güzel birşey oraya kadar gelebiliyorsan..