Rüyada Geleceği Görmek ???
-
suKo bunu yazdı:
-----------------------------Evrim derken Heroesdeki Isaac Mendez gıbım ama o portresını yapıodu (:.Çevremdeki çoğu kişiye oluo bu olay hatta arada banada oluo dejavu dıyoruz ya bnce o hatırlamadıgımız rüyalarımızı anlık kareler olarak hatırlama dıye açıklıyorum.Beynimizin ve bilinç altımızın oyunları :P
-----------------------------Yav daha ünide ilk senem ilk defa yurtta kalıorum nasıl daha önce görmüş olabilirim?dejavu dediin "anaa ben bu anı hatırlıyorum" Dur bnm dediim bu olacak sanırsam deip olması.
-
ara sıra banada oluyo böle kafama takmıyom fazla artı bana hic bir zararı yok
bunun dısında bazen bir olay hakkında bahsetdikten sonra onla iligili bisey olması da cok oluyo
gecen depremden konusodum biriyle aksam deprem oldu bole cok oluyo
-
Bana sık sık(böyle) oluyor.
Duruyorum 'sanki bu anı daha önce yaşamıştım' diyorum..
Çok sık olmaya başladı rehberlik hocasına sorduydum,rüyanda görüyorsun ondan öyle oluyor gibisinden dedi..
-
Bknz: http://tr.wikipedia.org/wiki/Dejavu_(psikoloji)
-
ruhastasiTBT bunu yazdı:
-----------------------------Bana sık sık(böyle) oluyor.
Duruyorum 'sanki bu anı daha önce yaşamıştım' diyorum..
Çok sık olmaya başladı rehberlik hocasına sorduydum,rüyanda görüyorsun ondan öyle oluyor gibisinden dedi..
-----------------------------Ya şu daha önce yaşamıştım dediğiniz şey dejavu bunla karıştırmayalım lütfen :P
-
aynısı banada oluyo artık takmıyom kendimi kahin zannetmeye başladım:|
-
grey-cells bunu yazdı:
-----------------------------deja vu dennce aklıma geldi
deja vu"yla ilişkili ilk kuram sol ve sağ gözden beyne giden sinirsel iletimdeki milisaniyelik farklara gönderme yapıyor.
dış dünyadan yansıyan ışık -görüntü- kornea ve lensten geçip retinaya düşüyor. her iki gözümüz arasındaki mesafeyi düşünecek olursak,
sağ gözümüze düşen görüntüyle sol gözümüze düşen görüntü az da olsa birbirinden farklılık gödteriyor.
her iki gözümüzn farklı kayıt yapıyor oluşu, derinlik algımızn en önemli ipuçlarından birini oluşturuyor.
aynı sahneye dair retinamıza düşen bu iki girdi eş zamanlı olarak beyne iletilip orada birleştirilerek üç boyutlu algı yaratılıyor.
şöyle ki, odaklandığımz noktanın beyinde tek görüntüsü oluşuyorken, diğer noktaların tümünn beyindeki görüntüleri çift oluyor.
bu çiftlerin birb irlerine göre beyin temsillerindeki uzaklık hesaplarındansa, aralarındaki üç boyutlu mesafe bilgisi çıkarsanıyor.
işte, bu süreçte aynı ana dair sağ gözün görüntüsüyle sol gözinki her zamn beyne aynı anda gönderilemeyebiliyor.
aynı sahnenn farklı gözlerden iletilen görüntüleri milisaniyelik aralıklarla beyne ulaşabiliyor.
kimi kuramlarca bu durumda görülen bir sahne, tekrardan görülmüş gibi algılanıyor.
milisaniyelik bu fizyolojik gecikmenn, kişide psikolojk olarak deja vu hissine yol açıyor olabiliceğine inanılıyor.
ancak gözlerinden birini kaybetmiş hastalrın da deja vu görüyor olması bu kurama gölge düşürüyor.aralık 2007 bilm ve teknik
-----------------------------
canım benim son satırı keşke kalın yazsaydın :D okadar hevesli hevesli okudum. son satırda tüm hevesim bitti :) evet dedikleri gibi biraz değil baya bi gölge oluyo (:
ama yine de çok ilginc ve değişik bi bilgi , yazdığın için sağol sağ ve sol gözlerim hakında bilgilendirdiğin için tşk :)
bu arada mmt sen kahin misin abi :D
-
o dejavumu neyse banada ondan oluyo herhalde çoğu zaman bi olay oluyo durup bi kaç saniye düşünüorum ben bunu daha önce yaşamıştım die :)
-
ben ruyamda dedemin öldügünü gördum ertesigun vefat etmiş
arkadasımı gördüm aglarken, babannesi vefat etmiş ( ama arkadas deil aglamak .iklemedi bile o ayrı :D:D)
miş diyorum çunku hicbirinin cenazesine gidemedim :D:D:D
-
banada çok oluyo ama rüyamda gördüğüm olayı hemen ertesi günlerde deilde bi süre sonra yaşıyorum ve o anda birden rüyamı hatırlıyorum ve aynı korku yada hisle irkiliyorum
en son mahalleden bi tanıdığımla fena bi kaza atlatıyodum yatağımdan zıplayarak uyanmıştım yaklaşık bi ay kadar rüyamda gördüğüm arabada aynı kişi ile aynı kazayı attım ama o anda kendisine dur diyemedim ve kıl payıyla kurtulduk kenara çektiğimizde dondum kaldım çok kötü olmuştum rüyamdakinden daha çok korkmuştum
dün gecede rüyamda bi arkadaşımın öldüğünü gördüm çok samimi deiliz ama yinede çok ağladım ve hemen ardından birisi bana kızımın öldüğünü haber ediyo ama sorun şurda benim kızım yok yani çocuğum yok daha okuyozzz