folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Sa Kullanıcısının Şifresi Kendi Kendine Değişiyor.

Sa Kullanıcısının Şifresi Kendi Kendine Değişiyor.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

sa şifresini değiştirebilecek iki şey var ya Windwos Administrator grubuna ait bir kullanıcı yada sa nın kendisi.

Formattan sonra admin şifrenizi değiştirecek kadar zeki olduğunuzu varsayarak sizin durumunzuda sa userınızı ele geçiriyorlar diyorum.

Muhtemelen web sitelerinin birinde sql injection var ve web sitelerinizin biri (yada daha kötüsü hepsi) database connection string olarak sa userını kullanıyor. (daha da korkuncu IIS den site userına admin yetkili user tanımlamış olmanız olabilir fakat bunu dusunmek istemiorum)

Bi daha format at ama bu defa userları, yetkileri düzgün ver abü

Hocam güvenlik dediğin şey, scriptlerin üstünde küçük kurallar koymakla olmaz. sa şifresi değiştirilmesin istiyorsan sa şifresini değiştirecek userları IIS kullanıcısına vermemelisin.

Holy web tabanlı bir şey değil, localde çalışan bir yazılım bildiğimiz desktop yazılım bu arada.

Program mssql kullanıyor. 1433 açık bu arada dışarıdan sqllere bağlanmam gerekiyor toplu rapor çektiriyorum.
    ve her yerde bu sorun yok 140 şube var totalde 40 ında vardır bu sorun en az, format atılıyor bir kaç zaman güzel çalışıyor sonra kesin usb bellek falan takıyorlar yine bulaşıyor bir şekilde ama bu lanet şeyden kökten kurtulmalıyım istiyorsa bilgisayarın amına koysun ama değiştirip durmasın şu şifreyi. Benim tek derdim bu. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

Bak hele 

Şimdi format atılmış bir pc ye sqlserver user diye bi user oluşturacan. Daha sonra sql serveri kuracan. Sql sserver authentication olarak sadece sql serveri seçicen. Windows auth. Kullanmayacan sonra seevislere girip sql servwri seçip bu servisi sql useri ile çalıştır diyeceksin. 

Db de sa userini disable edip yeni bir admin user oluşturucan.

Sqlserver in bin dizinine girip o folderdaki diğer userlarin izinlerini kaşdırıxan.

Bunları yaparsan sikinti olmaz

ftw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Erkek

Bu arada windowsta management consoleda userların olduğu yerde sql server için builtin administrators diye bişe olması lazım. Onları sil. Kendi sql server userin hariç

ftw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Erkek

telefonda soylediğim kısım. şurdan kaldıracaksın.

http://imgur.com/Qwinq3Q

ftw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    tagext bunu yazdı

telefonda soylediğim kısım. şurdan kaldıracaksın.

http://imgur.com/Qwinq3Q

Orhan abi bilal miyim ben:) anladım yahu :)))

Toplam Hit: 5451 Toplam Mesaj: 16