folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Saat Yönünde Dönen Tek Gezegen

Saat Yönünde Dönen Tek Gezegen

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek
    c0nverse bunu yazdı
    mahzal bunu yazdı
    CyberAngel bunu yazdı
    Cosmic bunu yazdı

alt kutup üst kutuptan bakılması farketmiyoda saatin tepetaklak tutulmasıyla değişir dönüş yönü olayı. 

edit: ayrıca venüste yer çekimi varmıydı ?

Kütlesi olan herşeyin yer çekimide vardır.

Hocam o dünyadaki cisimler için geçerli bi tanım. Ortaokulda veya lisede öğretmişlerdi bunu. :D asjdhaksjdhakjsdhakjsdh

aynen hocam uzayda kütle olmaz :D

biri de dememiş ki 'yorum yapıcam ama dur lan bi kütle çekimi diye googleda aratayım'. herkes kendinden emin.

ulquiorra tarafından 02/Eki/13 20:53 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek
    c0nverse bunu yazdı
    mahzal bunu yazdı
    CyberAngel bunu yazdı
    Cosmic bunu yazdı

alt kutup üst kutuptan bakılması farketmiyoda saatin tepetaklak tutulmasıyla değişir dönüş yönü olayı. 

Hocam o dünyadaki cisimler için geçerli bi tanım. Ortaokulda veya lisede öğretmişlerdi bunu. :D asjdhaksjdhakjsdhakjsdh

neler duyuyorum allam :) agırlık vs kütle diyeyim siz anlayın.Lisede calısmamıssınız siz hocalar arka sırada geyik yapmıssınız :)

طדṮ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

zamanda tersine akıyordur o zaman :D 

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı
    c0nverse bunu yazdı
    mahzal bunu yazdı
    CyberAngel bunu yazdı
    Cosmic bunu yazdı

neler duyuyorum allam :) agırlık vs kütle diyeyim siz anlayın.Lisede calısmamıssınız siz hocalar arka sırada geyik yapmıssınız :)

amk doğru lan ne akılla yazmışsam bu atom altı parçacıklar kuarklar filan bana iyi gelmedi bi uyuyup gelcem :D

Converse giyen uzaylı
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

istediğini referans al sonuçta bir ayrıcalığı olacak, düşünüyorum diye sevinmeye çalışmayın arkadaşlar. Sen kendini önemsiyeceksin diye kaç satır gevezelik okuduk. Venüs et döner diğerleri tavuk döner de istiyorsan.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek
    c0nverse bunu yazdı
    mahzal bunu yazdı
    CyberAngel bunu yazdı
    Cosmic bunu yazdı

aman tanrim!!!! neler okuyorum burada beni soke ediyorsunuz...

dunyadaki cisimler icin gecerli...

uzayda kutle olmaz...

sizin ortaokul lise fizik hocalariniza mi sovsem yoksa bu yasa kadar nasil bir cehaletle buraya kadar gelebildiginize mi sasirsam karar veremedim.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

herşey kabullere dayanmıyor mu ?

sağ el kuralı

elektrik eksiden artıya akar vs

bizde kuzeyi referans almışız işte
     güneyi referans alsaydık saat yönünde akmayan tek gezegen venüs diyecektik...

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    HighElf bunu yazdı

herşey kabullere dayanmıyor mu ?

sağ el kuralı

elektrik eksiden artıya akar vs

bizde kuzeyi referans almışız işte
     güneyi referans alsaydık saat yönünde akmayan tek gezegen venüs diyecektik...

elektrik eksiden artıya akar çünkü elektronlar hareket eder elektronlar - dir. 

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek
    RockZs bunu yazdı

http://en.wikipedia.org/wiki/Poles_of_astronomical_bodies#cite_note-report-1

burada yazana göre Uluslararası Astronomi Birliği üyeleri vakti zamanında güneş sistemindeki diğer gezegenleri kutuplandırırken dünyanın Kuzey kutbunu baz almışlar. ayrıca güneş sisteminde bulunmayan bazı asteroid, güce gezegenler vs.. de meşhur sağ-el kuralına göre kutuplandırılıyormuş.

senin bahsettiğin olaya da değinmiş ve bunu önlemek için bu referans alma olayını yapmışlar.

her şey burda açıklanmış işte kaldırın konuyu rezil olduk aq :D

uzaylı profil resmimi de değiştirmeye karar verdim 

Converse giyen uzaylı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    RockZs bunu yazdı

http://en.wikipedia.org/wiki/Poles_of_astronomical_bodies#cite_note-report-1

burada yazana göre Uluslararası Astronomi Birliği üyeleri vakti zamanında güneş sistemindeki diğer gezegenleri kutuplandırırken dünyanın Kuzey kutbunu baz almışlar. ayrıca güneş sisteminde bulunmayan bazı asteroid, güce gezegenler vs.. de meşhur sağ-el kuralına göre kutuplandırılıyormuş.

senin bahsettiğin olaya da değinmiş ve bunu önlemek için bu referans alma olayını yapmışlar.

hocam çok sağol cidden sen müthiş anlama yeteneği olan bir insansın. cevabın için ayrıca teşekkür ederim.. diğer ciddi anlamda ilgilenen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum..

diğerleri de bi bok anlamadan çamur atmışlar gidin çöp kovasında utanın biraz tembel tenekeler.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
Toplam Hit: 5854 Toplam Mesaj: 33