Saat Yönünde Dönen Tek Gezegen
-
c0nverse bunu yazdımahzal bunu yazdıCyberAngel bunu yazdıCosmic bunu yazdı
alt kutup üst kutuptan bakılması farketmiyoda saatin tepetaklak tutulmasıyla değişir dönüş yönü olayı.
edit: ayrıca venüste yer çekimi varmıydı ?Kütlesi olan herşeyin yer çekimide vardır.
Hocam o dünyadaki cisimler için geçerli bi tanım. Ortaokulda veya lisede öğretmişlerdi bunu. :D asjdhaksjdhakjsdhakjsdh
aynen hocam uzayda kütle olmaz :D
biri de dememiş ki 'yorum yapıcam ama dur lan bi kütle çekimi diye googleda aratayım'. herkes kendinden emin.
ulquiorra tarafından 02/Eki/13 20:53 tarihinde düzenlenmiştir -
alt kutup üst kutuptan bakılması farketmiyoda saatin tepetaklak tutulmasıyla değişir dönüş yönü olayı.
edit: ayrıca venüste yer çekimi varmıydı ?Kütlesi olan herşeyin yer çekimide vardır.
Hocam o dünyadaki cisimler için geçerli bi tanım. Ortaokulda veya lisede öğretmişlerdi bunu. :D asjdhaksjdhakjsdhakjsdh
neler duyuyorum allam :) agırlık vs kütle diyeyim siz anlayın.Lisede calısmamıssınız siz hocalar arka sırada geyik yapmıssınız :)
-
zamanda tersine akıyordur o zaman :D
-
Cesnist bunu yazdıc0nverse bunu yazdımahzal bunu yazdıCyberAngel bunu yazdıCosmic bunu yazdı
neler duyuyorum allam :) agırlık vs kütle diyeyim siz anlayın.Lisede calısmamıssınız siz hocalar arka sırada geyik yapmıssınız :)
amk doğru lan ne akılla yazmışsam bu atom altı parçacıklar kuarklar filan bana iyi gelmedi bi uyuyup gelcem :D
-
istediğini referans al sonuçta bir ayrıcalığı olacak, düşünüyorum diye sevinmeye çalışmayın arkadaşlar. Sen kendini önemsiyeceksin diye kaç satır gevezelik okuduk. Venüs et döner diğerleri tavuk döner de istiyorsan.
-
aman tanrim!!!! neler okuyorum burada beni soke ediyorsunuz...
dunyadaki cisimler icin gecerli...
uzayda kutle olmaz...
sizin ortaokul lise fizik hocalariniza mi sovsem yoksa bu yasa kadar nasil bir cehaletle buraya kadar gelebildiginize mi sasirsam karar veremedim.
-
herşey kabullere dayanmıyor mu ?
sağ el kuralı
elektrik eksiden artıya akar vs
bizde kuzeyi referans almışız işte
güneyi referans alsaydık saat yönünde akmayan tek gezegen venüs diyecektik... -
HighElf bunu yazdı
herşey kabullere dayanmıyor mu ?
sağ el kuralı
elektrik eksiden artıya akar vs
bizde kuzeyi referans almışız işte
güneyi referans alsaydık saat yönünde akmayan tek gezegen venüs diyecektik...elektrik eksiden artıya akar çünkü elektronlar hareket eder elektronlar - dir.
-
RockZs bunu yazdı
http://en.wikipedia.org/wiki/Poles_of_astronomical_bodies#cite_note-report-1
burada yazana göre Uluslararası Astronomi Birliği üyeleri vakti zamanında güneş sistemindeki diğer gezegenleri kutuplandırırken dünyanın Kuzey kutbunu baz almışlar. ayrıca güneş sisteminde bulunmayan bazı asteroid, güce gezegenler vs.. de meşhur sağ-el kuralına göre kutuplandırılıyormuş.
senin bahsettiğin olaya da değinmiş ve bunu önlemek için bu referans alma olayını yapmışlar.
her şey burda açıklanmış işte kaldırın konuyu rezil olduk aq :D
uzaylı profil resmimi de değiştirmeye karar verdim
-
RockZs bunu yazdı
http://en.wikipedia.org/wiki/Poles_of_astronomical_bodies#cite_note-report-1
burada yazana göre Uluslararası Astronomi Birliği üyeleri vakti zamanında güneş sistemindeki diğer gezegenleri kutuplandırırken dünyanın Kuzey kutbunu baz almışlar. ayrıca güneş sisteminde bulunmayan bazı asteroid, güce gezegenler vs.. de meşhur sağ-el kuralına göre kutuplandırılıyormuş.
senin bahsettiğin olaya da değinmiş ve bunu önlemek için bu referans alma olayını yapmışlar.
hocam çok sağol cidden sen müthiş anlama yeteneği olan bir insansın. cevabın için ayrıca teşekkür ederim.. diğer ciddi anlamda ilgilenen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum..
diğerleri de bi bok anlamadan çamur atmışlar gidin çöp kovasında utanın biraz tembel tenekeler.