Sabayonlinux Kullanan Var Mı, Görüşleriniz?
-
Bu ne böyle 50 tane linux.Canı sıkılan linux çıkartıyor.Kaç kişi kullanır.Kimin işini görür bunlar.Bkunu çıkarttılar olayın.Madem açık kaynak koda destek veriyorsunuz.Gece gündüz salak gibi kod yazıp paylaşmak umrunuzda değil.Bari bu kadar parçalanmayın.Herkes birkaç noktada toplanırsa daha iyi sonuçlar elde edilmezmi.Gidip hazırda olan açık kaynak kodlu linux programlarını geliştirsinler vs.
-
@ zumsuk: harbi saglam konusmussun tebrkler hocam
@ Firex : abi simdi söyle bise var mesala ben gelir programın adı su olcak derim digeri gelir bu olucak der o yüzden birlik zor saglanır... yani linuxta böyle olayları siyasette solun birleşmesi gbi göreblrsn:P gerci sabah anavatanla dyp birlesti ama olsn :D ( bn ne sacmalıyorum :S )
neyse abi sana söle söliim tüm daıtımlar aynı tabandadır bildigin kerneli kullanırlar ama mesala fedora falan baya bi dagıtm bnm anakartımı tanımazken islem yapmazken debian tabanlılar saolsunlar onlar sayesinde suan ubuntu ve sabayon kullanabiliyorum, ama mesala bazı dagıtmlarda ses kartlarını falan cok rahat tanıolar örnein zumsuk'un söledigi linuxmint denen dagıtım falan... gerci birlesseler güzel olur ama zor yani... Bi de söyle bi durum var dagıtımlar senin napcagınla da ilgilidir mesala sabayonda grafikler falan cok iyiydi ama ubuntuda kullanım cok daha kolay falan filan... yani aynı tabanın farklı dagıtımlarnda bile böle farklar oluyo kaldı ki digerleri...
-
@zumsuk
Hocam tüm görüşlerin kendine aittir saygı duyarım ama sadece linux un kolaylığı zorluğuyla ilgili bir iki bir şey söyleyeyim. Uzun süredir linux kullanıyorum ve geri dönüş yapmayı planlamıyorum, başka sisteme de ihtiyacım olmuyor. Senin gibi düşünüyordum bilmeyen adam nasıl kullanabilir?! Ama öyle değil işte, olay tamamen bizim alışkanlıklarımızdan kaynaklanıyormuş. Kullandığımı görüp karşı ve yan komşum linux istediler, diğer tüm arkadaşlarımda aynı şekilde. Karşı komşumun 4 haftadır bilgisayarı var ve daha önce bilgisayarla tanışmamış ama bakıyorum gayet rahat kullanıyor. Yan komşum 1 seneye yakın zamandır bilgisayara sahip alışması sadece 1 haftasını aldı. Başka bir arkadaşım windowsta cd yazmasını bile bilmezken linux a geçmek istedi, kurduk ve 1,5 hafta içinde oldukça yol kat etti. Babası daha linux u kurduğum ilk gün pc başına geçti ve sabahın 3 üne kadar başından kalkmadı. Can sıkıntısından kahvede falan takılırdı adam şimdi kahveye gitmiyor linuxta oyununu oynuyor, müziğini dinliyor. Düşün bu adam da sadece pc açma-kapamayı ve müzik dinelemeyi bilen birisiydi. Daha böyle çok örneği bizzat arkadaşlarım sayesinde yaşamış oldum. Düşünüyorumda gerçketen zor mu?? Bence değil(miş). Biz alışkanlıklarımızı bırakamıyoruz olay bundan ibaret.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
hocam screen shot atabilir misin ?
Ben mi hocam? -
Mc_cO_By bunu yazdı:
-----------------------------@zumsuk
Hocam tüm görüşlerin kendine aittir saygı duyarım ama sadece linux un kolaylığı zorluğuyla ilgili bir iki bir şey söyleyeyim. Uzun süredir linux kullanıyorum ve geri dönüş yapmayı planlamıyorum, başka sisteme de ihtiyacım olmuyor. Senin gibi düşünüyordum bilmeyen adam nasıl kullanabilir?! Ama öyle değil işte, olay tamamen bizim alışkanlıklarımızdan kaynaklanıyormuş. Kullandığımı görüp karşı ve yan komşum linux istediler, diğer tüm arkadaşlarımda aynı şekilde. Karşı komşumun 4 haftadır bilgisayarı var ve daha önce bilgisayarla tanışmamış ama bakıyorum gayet rahat kullanıyor. Yan komşum 1 seneye yakın zamandır bilgisayara sahip alışması sadece 1 haftasını aldı. Başka bir arkadaşım windowsta cd yazmasını bile bilmezken linux a geçmek istedi, kurduk ve 1,5 hafta içinde oldukça yol kat etti. Babası daha linux u kurduğum ilk gün pc başına geçti ve sabahın 3 üne kadar başından kalkmadı. Can sıkıntısından kahvede falan takılırdı adam şimdi kahveye gitmiyor linuxta oyununu oynuyor, müziğini dinliyor. Düşün bu adam da sadece pc açma-kapamayı ve müzik dinelemeyi bilen birisiydi. Daha böyle çok örneği bizzat arkadaşlarım sayesinde yaşamış oldum. Düşünüyorumda gerçketen zor mu?? Bence değil(miş). Biz alışkanlıklarımızı bırakamıyoruz olay bundan ibaret.
hoca bak şimdi.Sence değil tamam sana çok kolay geldi.Ancak şu var bu sitede linux kullanıp windowsa dönmüş bir çok kişi var.BEnce şunu sormak lazım bu inanlara neden geri döndün?Linux geliştiricilerinin amacı yaymaksa bu soruyu araştırıp ona göre bir şşeyler yapmak gerek.Yoksa biz yaptık süper birşey isteyen kullansın tribi hoş olmaz.Nedenlerini araştırmaları lazım.Bak şimdi şunuda söyleyeyim.Bilgisayarla yeni tanışmış birine ver pcyi linux dağıtımı kur herhangi birşey 1 sene içinde benim 2-3 senelik mesafemle eşit yol kat eder.NEden mi?Çünkü adam linuxu kullanacak onun için windows-linux diye bir ayrım eşitleme kıyaslama yok.O onu kurmuş onu kullanıyor.Bir yon gösteren linux kullanıcısı varsa tamam adam çok kral işler yapar.Fakat uzun yıllar windows kullanmış biri (3-4 sene) widowsun içini dışını bilecek linuxta bocalıyacak.Düşün sen bir şehirde doğdun büyüdün başka bir şehre gittin.Şehiri hiç tanımıyorsun.NE yapaaksın yada ülkeye gittin hiç bilgin yok.
Ordaki Türklerle muhabbeti kurarsın yada gittiğin ülke dilini biliyorsan şehirdeki isnanlara soru sorarsın.Zamanla öğrenirsin.İyide sen bu dünyaya geldiğinde Türkiyede doğdun.Şehir sana yabancıydı nasıl öğrendiğini fark etitn mi?Hayır mesela rusyaya gittin çok bocalarsın.Fakat rusyada doğsan naısl olurdu ?aa her yerini bilirdin o zaman.İşte burdaki gibi linuxa başlayan biri normal 2 sene widnows kullanıp linuxa geçmiş birinden daha hızlı yol kat eder.Bu benim düşüncem.Şehir örneğindeki gibi düşünüyorum.
@ Shamanist
sana demidm ama sende paylaşa bilirsin hocam :)
-
Hocam işte aynı şeyi söylüyoruz olay alışkanlıklardan ibaret. Sen diyorsun ki işte elemanlar linux tan sonra windowsa geri döndü. Sence bu geliştiricilerle mi alakalı? Bu kadar insan bir sistem geliştiriyor, hiç kimse "bu adamlar bir şey yapmıyor" diyemez. Dönen elemanlar da ya ekmeğini windows üzerinden kazanıyordur, ya alışkanlıklarından vazgeçemiyordur ya da kullandığı bildiği programlar linux üzerinde yoktur(photoshop, flash vb.). Yoksa linux kesinlikle kötü bir sistem değil. Ama isteyen istediği sistemi kullanır.Ben "windows a geç linux çok skindirik" ya da "windows da sistem mi bea?" tarzı söylemleri hoş bulmuyorum. Hepsinde oldukça fazla emek var. Kim hangisini kullanmaktan zevk alıyorsa onu kullansın. Ama tabi ki yeni sistemler denemek bi zarar getirmez.
-
ya hocam haklısın.Bende zaten windows çok kral yada linuxun ta aq tarzı bir söylem içinde dğeilim.Ne diyorum birazcık daha acemilere yonelik yapsalar basitleştirseler etrafimdakilerede linux kurucam.Yani ben destekliyorum.Ben hiçbir şekilde linux geliştiricilerine "sistem mi geliştirdiniz yuh be bune" gibi bir ifadede bulunmadım.Ben windowsa geçtim çünkü bir çok program var artık ufak tefek hack öğrenen programlama öğrenen program yazıyor.Windows için tonlarca var.
Dsniff kurayım dedim yok bir türlü başaramadım bütün kütüphaneleri yükledim yok işte bir eyrde sorun oluyor birşey oluyor.Ben bi exe gibi çift tıkta dsnif+kütüphane kuramıyorum.Ben linuxta bir yardım gerektiğinde bana konsoldan söylemelerini istemiyorum.Aynı şeyi paket yoneticisinden yapabiliyorum.Ben hadi linux üstüne düşmeye karar verdim.Fakat verdiğim örnekteki gibi 1 yıllık windows kullanıcısının amacı işletim sistemi olsun.Linuxu kullanacak ona ne konsoldan one ne işte program kurmadan.
Diyorum ki amaç linuxu yaymaksa birazcık bu windowsa dönüp windowstan rant sağlamayanalra benim gibi insanlara form yollasınlar neden döndük ?Yada ben yollayayım neden millete kurmuyorum.He derseler kardeşim ben işletim sistemi yaptım açık kaynağız isteyen gelir isteyen gelmez.O zaman tamamdır.Mesaj anlaşılmıştır. ki ben bu durumda korsan, bedava, bir ton orjinal olmayan xp yazısına karşılık ısrarla widnwos kullanırım.
Anlata bildim mi ?İkimizin çizgisi farklı değil.Bende unix seviyorum bedava gibi bir özgürlük var fakat bana gleişmiş ilkel geliyor.Yaniş beyin operasyonları yapıyorlarmış ya önceden taşla şunla bunla öyle.Linux çok gelişmiş konsoldan her işi halledersin vs...Peki ya rahatlık nerde kaldı konfor ?Taşla beyin ameliyatları yapılıyordu fakat 1 doktor yapabiliyorsa bize ne önemli olan bir çok kişi bunu yapabilmesi.Önemli olan bizim bile doktora gitmeden gayet bilen aletlerle bunu yapabilmemiz.MEsela giricez makinaya küt beyin ameliyatı şu bu yapıcak.
Yoksa biz doktorluğu öğrenip kendimizin beyin ameliyatını yapsak ne olcak.Boşuna uğraş.Ama bi makina ile direk içine girip bir ton şeyi makinanın yapmasını sağlarsak işte o zaman birşeyler olur.Çünkü bizim uğraşlara girmemize gerek kalmaz.Örnek çok güçlü olmadı ama kafamdaki yapıyı anlatmak istedim.Biraz daha hazırcılara yonelik olması lazım.Bende unixi savunuyorum ama girip konsoldan ne var ne yok yapmak istemiyorum.Mauseyi şunu bunu oturup kendim kurmak istemiyorum.NEden zaman harcayayım ki iki tık varken ??