Sabit Sürücü Şifreleme
-
arkadaşlar sabit sürücü şifrelemek için bildiginiz basit kullanışlı program varmı acaba (D) sürücüsünü şifrelemek istiyorum şimdiden teşekkürler...
-
Hardisk Sabit Disk Gizleme
Hardisk (sabit disk )gizleme
İlk olarak başlat - çalıştır'a basalım..

Daha sonra çalıştır ekranına'' gpedit.msc'' yazıp tamama basalım.
Şimdi çıkan ekranda sırasıyla yönetim şablonları windows bileşenleri ve son olarak windows gezginini tıklıyoruz çıkan ekranda Belirtilen sürücüleri bilgisayarımda gizle seçeneğini çift tıklayarak açalım..

Çıkan ekranda faal'i işaretleyip istediğimiz sürücüyü seçip gizliyebiliriz..

Gizlediğimiz harddisk alanını tekrardan eski konumuna getirmek için ise yine son ekrandan ''sürücüleri sınırlama'' yı seçip sınırlamayı gizlemeyi ortadan kaldırabiliriz.. Yada devre dışı seceneğini işaretleyebiliriz.
not alıntı olmasına rağmen çalışıyor selametle -
arkadaşım ben bu özelligi biliyorum benim istedigim d diskine tıklayınca şifre sorsun ve d diskinde sag tık menüsünde biçimlendirme özelligi pasif hale gelsin böyle bir program arıyorum
-
Öle bi program bulursan banada haber ver
-
HiyarliBaba bunu yazdı:
-----------------------------
Öle bi program bulursan banada haber ver
-----------------------------olur veririm
-
Disk Drive Administrator ıı dır
-
Sürücünü bunun yardımı ile erişime engelleye bilirsin
alternatif olarak "calcs" komutunu araştırmanı öneririm.
Parametreler: parametrelere cacls /? yazarak ulaşabilirsiniz. /t ACL listemizin alt dizin/dosyalara da etki etmesini sağlar /e değiştirme yapmamızı sağlar. (bunu kullanmazsak mevcut ACL bilgileri silinir yeni yetkiler aktarılır /p mevcut olan yetkileri değiştirmek için /r kullanıcıyı acl listesinden silmek için /c hata oluşsa bile devam etmesi için /d kullanıcı erişimini engellemek için yetkiler: R Oku W Yaz C Değiştir (yaz) F Tam denetim Örnekler CMD /c Echo E| komutunu başa yazarak bize onay sormasını engelliyoruz.(Ingilizce olan işletim sistemleri için E yerine Y koymamız gerekiyor. Bunları ayırt etmemize gerek yok hem E hemde Y olan satırları peş peşe çalıştırırsanız bir tanesi geçerli olacaktır.) CMD /c Echo E| cacls c:\test /t /c /g Administrators:F system:f users:r musti:f Üstteki örnekte c:\test klasörü ve alt klasörlerindeki tüm yetkiler silinip administrators,system gruplarına tam yetki users grubuna ise okuma yetkisi veriyoruz. CMD /c Echo E| cacls c:\test /e /t /r users Bu örnekte ise mevcut acl listemizden sadece users grubuna verdiğimiz yetkileri siliyoruz CMD /c Echo E| cacls c:\test /t /e /p users:r musti:f mevcut acl üzerindeki yetkileri users grubuna sadece okuma musti kullanıcısına tam yetki verdik. CMD /c Echo E| cacls c:\test /e /d musti musti isimli kullanıcının dizine erişimini engelliyoruz
-
sagolun arkadaşlar bunlar baya işime yaracak
Toplam Hit: 12311 Toplam Mesaj: 8