Sabit Telefon Kaynaklı İnternet Sorunu
-
rebellisch bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------
sorununu tam yaz hocam. yardımcı olmaya çlışayım.
-----------------------------Sorun şu. normal olarak splitter ile hem modem hem telefon sorunsuz kullandım 2 yıl boyunca. Hızım da da hiç düşüs olmadı. Aynı düzende son bir haftadır nette kesilmeler oluyordu. Modemde adsl sinyali sönüyor sonra yeniden bağlanıyor, sonra yine gidiyor. Neyse böyle idare ettim. arada bi düzeliyor 4 5 saat sonra yine başlıyor. Telefonu açınca netin kesildiğini anladım. Telefonda da parazit var çok belli eskiden o da yoktu. Neyse dün donanimhaber/ttnet sayfasına bıraktım sorunu. Akşam da splitterdan ayırdım modemi, bende biri den aldığım bi modem vardı, kuramıyordum neyse bi ark burdan yardımcı oldum kurdum. Splitter takmadan dün gece sorunsuz girdim. Sabah beni aradılar. işte splitter çıkarttıktan sonra dün gece modemi değiştirip kesilmeden girdiğimi ama daha önceki modemde splittersız da kesilmeler ılduğunu söyledim. Bana splitteri değiştir dediler arıza kaydı da aldılar. Sonra modeme splittersız internete bağlanırken yine kopmalar başladı. ( bu arada telefondaki parazit cep telefonunda rüzgarda konuşurken çıkan sese benziyor) . Modemin arayüzüne girdim hızımı 4 mbit e sabitlemişler . neyse kop kop yine devam etti baya. Az önce evin girişindeki telefon kutusunu söktüm kabloların ucunu yeniledim. Artık bundan dolayı mı bilmiyorum ama telefonu açınca net kesilmedi. Bi dk telefona bakıp geliyorum... Geldim , sanşa bak parazit kesilmiş nasıl olduysa kafayı yemek üzereyimm... bakalım bida kesilcekmi....... eminim kesileceğine de bana oyun yapıyorlar gibime geliyor :S ( bu arada kutudaki kabloların ucunu yeniledikten sonra bir kere kesildi ama telefonu açmadan kendinden kesildi)
-----------------------------senin sorunun hattın bi yerden toprak alıyor. bu ankastreden olabildiği gibi, diziden tevziden yani telekom tarafındanda olur. telefon geldiğinde netin kesiliyosa öncelik splittera bakıcaksın. splitterın sağlamsa dediğim gibi sorunun topraktır. hat bi yerden toprak alıyor. modemi indir ankastrenin oraya. direk dışardan gelen hatla denemeni yap bakalım. kesilme olmzasa toprak bina içi tesisatındadır. kesilme olursa telekom tarafındadır hacı.