Safra Kesesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bortecine357
    bortecine357's avatar
    Erkek

abdullahozcan bunu yazdı:
    -----------------------------

geçmiş olsun benimde eşim oldu izmir ege üniversitesi hastahanesinde yeni bir yöntem var agızdan bir aletle girilip taş alınıp çıkartılıyor biraz doktoru görmen lazım yeni bir teknik hiç ameliyat izi yok

geçmiş olsun aynı sorun benim annemdede var eşinize uygulanan yöntemde iyileşme süresi ne kadardı ne kadar zamanda normal hayata döndü ağrı falanda oluyormu

SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR SEN SAHİP OLURSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turuncu
    turuncu's avatar
    Erkek

kardeşim çok büyük geçmiş olsun. yorumların çocugunu okuyamadım ama benm babam 3sene teşhis konunamadıgı için çok büyük acılar çekti teşhis koydugumuzda direkt ameliyat kararı aldık.. safra kesesi dikiş tutmayacagı için komple alıyolar hiç prob deil. ve inan bana bitkisel haplar ilaçlar hiçbir işe yaramıyor. eger kullanırsan sadece büyümesini yavaslatırsın. kapalı ameliyat dediklerine göre zaten küçük bişi sanırım. en kesin ve en sağlıklı çözüm ameliyat ve ameliyatı gercekleştirecek doktoru iyi arastırman lazım. gerisi hikaye

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    connectus_erectus
    connectus_erectus's avatar
    Erkek

Malesef şu anda ilaçla falan tedavisi yok, taş oluştuktan sonra onu tekrar eritemiyorsun. Tek tedavi cerrahi. Eğer ameliyat olmazsa taş yerinden oynayıp "koledok" kanalı tıkarsa akut pankreatit olur çünkü pankreas enzimleri de oraya geliyor ora tıkanırsa pankreas kendi kendini sindirmeye başlar. Yok taş bağırsağa düşerse (kese ile bağırsa önce bir birine yapışır sonra orda bir delik oluşur) mekanik bağırsak obstrüksüyonu yapar. yani bağırsaklar tıkanır, Yok bunların hiçbiri olmazsa taşlar kesede beklerse safra kesesi kanseri riski artabilir. (Şu anda aradaki bağlantı tam olarak konmadı ama safra kesesi kanseri olanların hepsinde tanı almamış safra taşları bulunmuştur)

Tedavi olarak laporoskopik kolesistektomi uygulanıyor genelde. http://www.aydinyagmurlu.com/images/laparoskopik01.jpg

Arkadaşın ağızdan dediği ise ERCP dir o şekilde yapılabilir ama herkese olmaz ve herkes yapamaz. Geçmiş olsun.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mqstar
    mqstar's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

connectus_erectus bunu yazdı:

Malesef şu anda ilaçla falan tedavisi yok, taş oluştuktan sonra onu tekrar eritemiyorsun. Tek tedavi cerrahi. Eğer ameliyat olmazsa taş yerinden oynayıp "koledok" kanalı tıkarsa akut pankreatit olur çünkü pankreas enzimleri de oraya geliyor ora tıkanırsa pankreas kendi kendini sindirmeye başlar. Yok taş bağırsağa düşerse (kese ile bağırsa önce bir birine yapışır sonra orda bir delik oluşur) mekanik bağırsak obstrüksüyonu yapar. yani bağırsaklar tıkanır, Yok bunların hiçbiri olmazsa taşlar kesede beklerse safra kesesi kanseri riski artabilir. (Şu anda aradaki bağlantı tam olarak konmadı ama safra kesesi kanseri olanların hepsinde tanı almamış safra taşları bulunmuştur)

Tedavi olarak laporoskopik kolesistektomi uygulanıyor genelde. http://www.aydinyagmurlu.com/images/laparoskopik01.jpg

Arkadaşın ağızdan dediği ise ERCP dir o şekilde yapılabilir ama herkese olmaz ve herkes yapamaz. Geçmiş olsun.

Biz biraz bekleyim diye düşünmüştük ama beklemesi iyi değil galiba söylediğine göre, şu Maraki hocayı da bir denedikten sonra olmazsa ameliyat olsun.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mqstar
    mqstar's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

turuncu bunu yazdı:

kardeşim çok büyük geçmiş olsun. yorumların çocugunu okuyamadım ama benm babam 3sene teşhis konunamadıgı için çok büyük acılar çekti teşhis koydugumuzda direkt ameliyat kararı aldık.. safra kesesi dikiş tutmayacagı için komple alıyolar hiç prob deil. ve inan bana bitkisel haplar ilaçlar hiçbir işe yaramıyor. eger kullanırsan sadece büyümesini yavaslatırsın. kapalı ameliyat dediklerine göre zaten küçük bişi sanırım. en kesin ve en sağlıklı çözüm ameliyat ve ameliyatı gercekleştirecek doktoru iyi arastırman lazım. gerisi hikaye

yorumların çocugunu okuyamadım :))).  

sağol kardeş biz de şüphelenmiştik ultrason muydu neydi hatırlayamadım onda göründü 1 cm di. Tansiyonun bir zararı olur mu ameliyata tansiyonu da var çünkü

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turuncu
    turuncu's avatar
    Erkek

kardesm tıp artık ilerlerdi kısa zamanda alıyorlar taşı. babamdaki en büyük taş abartmıyorm 2cm belki 2.5 cm di doktorlar bile çok şaşırmıştı. tansiyon baslı basına dikkat edilmesi gereken unsur hekmlerde ona göre serumunu fln veriyo zaten merak etme sen

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abdullahozcan
    abdullahozcan's avatar
    Erkek

bortecine357 bunu yazdı

geçmiş olsun aynı sorun benim annemdede var eşinize uygulanan yöntemde iyileşme süresi ne kadardı ne kadar zamanda normal hayata döndü ağrı falanda oluyormu

hiç bir yan etkisi olmadı ercp de şu an çok iyi ameliyat 20 dakika sürüyor 1 saat sonra eve çıkartıyorlar çok az uyuşturuyorlar yarı ayık şekilde ameliyat tam 20 dakikada bitti 1 saat serum taktılar toplam 2saate hasteneyi terk ettik evdede hiç sorun olmadı agrı felanda olmadı işine gücüne devem etti biraz ağarlık kaldırmadı başka yan etkisi olmadı

Çoğu insan ömrünün en güzel yıllarını, bir apartman dairesinin odasında, televizyon seyrederek geçirir. Çoğu insan yirmi yaşında ölür ve seksen yaşında da gömülür
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    K4R4B4S4N
    K4R4B4S4N's avatar
    Erkek

yaklaşık 7 sene önce babamda vardı inanılmaz ağrılar yaşamıştı, ve en sonund ameliyat olunca kurtuldu. Şimdi geçen hafta böbreklerinde taş olduğuu öğrendik yine benzer ağrılar çekiyor gitmişken böbrekleride kontrol ettirseniz iyi olur.

Toplam Hit: 3993 Toplam Mesaj: 19