Sağ-Sol Beyin Çakışması
-
Bir bütün olan beynin yansını yoğun olarak kullanıp diğer yarısını ihmal eden insanların performanslarında yetersizlikler, kusurlar görülür. Fakat, diğer yarının da geliştirilmesi, son derece ilginç, harika sonuçları beraberinde getirir. İki lobun birlikte çalışmasıyla 1+1=2 şeklinde aritmetik bir artış olmaz; verim kat be kat artar.
TABLOYA BAKIN ve RENKLERİ SÖYLEYİN!
KELİMELERİ DEĞİL…
SARI MAVİ TURUNCU SİYAH YEŞİL KIRMIZI MOR YEŞİL MAVİ
YEŞİL MAVİ SİYAH
YEŞİL SARI MOR
* Neden zorlanıyorsunuz?
“Sağ ve Sol Beyin Çakışması!”
Sağ beyniniz rengi söylemeye çalışırken, sol beyniniz otomatik olarak onları okumaya çalışıyor.
Beynin İki Yarısı
Bir bütün olan beynin yansını yoğun olarak kullanıp diğer yarısını ihmal eden insanların performanslarında yetersizlikler, kusurlar görülür. Fakat, diğer yarının da geliştirilmesi, son derece ilginç, harika sonuçları beraberinde getirir. İki lobun birlikte çalışmasıyla 1+1=2 şeklinde aritmetik bir artış olmaz; verim kat be kat artar.Bir bütün olan beynin yansını yoğun olarak kullanıp diğer yarısını ihmal eden insanların performanslarında yetersizlikler, kusurlar görülür. Fakat, diğer yarının da geliştirilmesi, son derece ilginç, harika sonuçları beraberinde getirir. İki lobun birlikte çalışmasıyla 1+1=2 şeklinde aritmetik bir artış olmaz; verim kat be kat artar.Bir örnek verecek olursak; futbol dünyasında sağ ayağını ya da sol ayağını çok iyi kullanan futbolcular var. Örneğin, her iki ayağını da son derece iyi kullanan Hagi´nin futbol dünyasındaki yeri çok farklı, değil mi?
Çocuklar, beynin iki yansını beraber kullandıkları halde, onlara hayâl gücü ve hafıza gibi sağ beyin fonksiyonlarıyla ilgili eğitimden çok, mantık ve ezbere dayanan eğitim verilmesi sonucunda bu yetenekleri büyük ölçüde yok olmaktadır.(Alıntı)
-
Hiç zorlanmadım... :F
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------
Hiç zorlanmadım... :F
-----------------------------al benden de o kadar :D
-
ben zorlandım. bi problemim oldugunu zaten biliyordum.
3 boyutlu düşünmede zorlanma, uçak vb gibi 2 boyutu da düşünmemiz gereken simulator oyunlarında berbatım :D
-
usta beyindeki sağ ve sol beyindeki yollarda akp nin döşediği asfalt gibi olursa tabi çakışır... beyni sağlam tutmak lazım...
-
Hiç zorlanmadım. Bunu gitar çalmama borçluyum
-
Hiç zorlanmadım.Bunu ayran içmeme borçluyum :|
-
karatahta bunu yazdı:
Hiç zorlanmadım.Bunu ayran içmeme borçluyum :|
-----------------------------kapak.
-
aman tanrım halbuki ben çok ciddiye almıştım bu meseleyi :(
-
manhyak bunu yazdı:
aman tanrım halbuki ben çok ciddiye almıştım bu meseleyi :(
-----------------------------gitar çalarken beyin çok parçaya bölünüyor. bunun yararı var gerçekten.
-
gitar çalarken sağ ve sol eline farklı görevler verdiğin için beynin iki tarafınada komut gönderiyorsun yani beynin 2 tarafınıda kullanabilmeyi geliştiriyor.