Şahıs Şirketi Kurulum Süreci Ve Masrafları Nedir?
-
hipokondriyak bunu yazdı
biraz daha detay verirmisn ? demiştim .
Yazar kasa almayacksan berber salonu vs yapmayacaksan
250 tl cıvarından baslar masrafın ek olarak fatura bastırırsın satıs yapacksan devamlı yok ıse kırtasıyeden fatura alır kase bastırır hepsıne fatura no ve kasenı basarsın noterden 50 60 tl e onaylatırsın 50 tane kocanın olur.
satış yaptıkça muhasebınce aylık 70 100 anlaşmana göre para para ödersin
ticaret odasına kayıt olmak istersen kı gereklı degil, yıllık 500 tl fılanolabılır bakarsın ararsın tıcaret odanı fıyatlar sehır sehır degısebılır.
29 yaş altı gırısımcılerde
3 vergı dılımı boyunca gelir vergisi yok bu nedemektır yalnızca kdv 18 8 kesıp kurtulursun donem donem yada yıllık olarak gerlır vergısı vermene gerek kalmıyor yanı ıs basına %38 vergı olayın yok kaba tabırle
acelen yoksa yılbasından sonra acılıs ver 3 vergı dılımıne gırersındaha ıyı olur
bağkur primi borcun yoksa bu ay 485 tl oldu
böyle ısler ıcın en mantıklı olay bır MALİ MÜŞAVİR ile konuşman olacaktır.
Gelir vergisi muhabbetti nası oluyor bi yerlere basvurmakmı gerekiyor
-
Genki bunu yazdıhipokondriyak bunu yazdı
biraz daha detay verirmisn ? demiştim .
Yazar kasa almayacksan berber salonu vs yapmayacaksan
250 tl cıvarından baslar masrafın ek olarak fatura bastırırsın satıs yapacksan devamlı yok ıse kırtasıyeden fatura alır kase bastırır hepsıne fatura no ve kasenı basarsın noterden 50 60 tl e onaylatırsın 50 tane kocanın olur.
satış yaptıkça muhasebınce aylık 70 100 anlaşmana göre para para ödersin
ticaret odasına kayıt olmak istersen kı gereklı degil, yıllık 500 tl fılanolabılır bakarsın ararsın tıcaret odanı fıyatlar sehır sehır degısebılır.
29 yaş altı gırısımcılerde
3 vergı dılımı boyunca gelir vergisi yok bu nedemektır yalnızca kdv 18 8 kesıp kurtulursun donem donem yada yıllık olarak gerlır vergısı vermene gerek kalmıyor yanı ıs basına %38 vergı olayın yok kaba tabırle
acelen yoksa yılbasından sonra acılıs ver 3 vergı dılımıne gırersındaha ıyı olur
bağkur primi borcun yoksa bu ay 485 tl oldu
böyle ısler ıcın en mantıklı olay bır MALİ MÜŞAVİR ile konuşman olacaktır.
Gelir vergisi muhabbetti nası oluyor bi yerlere basvurmakmı gerekiyor
Maliyeye başvurunca gerisini onlar hallediyor hocam. Sen yeterki vergi vereceğim de :) Sen elini uzatırken onlar kolunu çekecek nasılsa merak etme. Gelir vergisi 3 aylık dönemler şeklinde firmanın yaptığı kârdan hesaplanan vergi. Tüm gelirden (cirodan) giderler düşüldükten sonra kalan para üzerinden hesaplanan vergi. Diyelim 3 aylık vergi döneminde 10000 kar ettin. %15 oran geçerli durumun için. Bu 10000 TL kârın 1500 TL si devletin.
-
benim 2014den beri kurulu bitane şahıs şirketi var, eşşek gibide veriyorum geciciyi :D
Şimdi başvursam 2017 için mi ödemicem sadece ? yoksa bu yıldan itibaren 3 yıl mı ödemicem
Konu için ise şu z amana kadar bana cıkan masraflar ;
200 lira kurulum masrafı
Genki tarafından 29/Kas/16 16:20 tarihinde düzenlenmiştir
250 lira muhasebe ücreti
ayda bir KDV %18 - %8 ne satıosan ona göre
3 ayda bir gecici %15
Yıl sonunda defter tastik parası 600-800 ( muhasebeciye göre değişiyor )
Büyük deftere gecince ticaret odası kaydı istediler onada bi 750 falan
yalnış hatırlamıosam 3 ayda bir muhtasar
3 ayda bir stopaj
Her ay bağkur ( 400+)
Fatura bastıracaksan faturaya para -
Bende güzel bi soru sorayım bilgili arkadaşlara. Şimdi sigortası yatıyorsa bir şahsın ve bu kişi fatura kesebilmek için ihalelere vs katılabilmek adına kendisine şahıs firması kurabiliyor mu ? Kurabiliyor diyelim. Sigorta yattığı için ekstrada bi bağkur çıkıyor mu ? Ben çıkmıyor diye duymuştum çünkü.
Saygılar Sevgiler.
-
sezginari bunu yazdı
Bende güzel bi soru sorayım bilgili arkadaşlara. Şimdi sigortası yatıyorsa bir şahsın ve bu kişi fatura kesebilmek için ihalelere vs katılabilmek adına kendisine şahıs firması kurabiliyor mu ? Kurabiliyor diyelim. Sigorta yattığı için ekstrada bi bağkur çıkıyor mu ? Ben çıkmıyor diye duymuştum çünkü.
Saygılar Sevgiler.
Çıkmıyor, ben maliyeye mail atmıştım sigortalı çalışıyorum bağkurumu iptal edin diye, dışarda sigortalı çalıştığım süre boyunca bağkur cıkmadı
-
Genki bunu yazdı
benim 2014den beri kurulu bitane şahıs şirketi var, eşşek gibide veriyorum geciciyi :D
Şimdi başvursam 2017 için mi ödemicem sadece ? yoksa bu yıldan itibaren 3 yıl mı ödemicem
Konu için ise şu z amana kadar bana cıkan masraflar ;
200 lira kurulum masrafı
250 lira muhasebe ücreti
ayda bir KDV %18 - %8 ne satıosan ona göre
3 ayda bir gecici %15
Yıl sonunda defter tastik parası 600-800 ( muhasebeciye göre değişiyor )
Büyük deftere gecince ticaret odası kaydı istediler onada bi 750 falan
yalnış hatırlamıosam 3 ayda bir muhtasar
3 ayda bir stopaj
Her ay bağkur ( 400+)
Fatura bastıracaksan faturaya parahayır yeni işletmeler için geçerli diye biliyorum hocam bu birde 29 yaş altı olman gerekiyor
eger şartlara uygunsan
bekle ocaktan sonra yap 2017 2018 2019 u kapsasın
-
Genki bunu yazdısezginari bunu yazdı
Saygılar Sevgiler.
Çıkmıyor, ben maliyeye mail atmıştım sigortalı çalışıyorum bağkurumu iptal edin diye, dışarda sigortalı çalıştığım süre boyunca bağkur cıkmadı
aynen öyle sezgin işyeri sana sigorta yaptıgı surece bagkur yatırmıyorsun fakat
işyerinden ayrıldın mesela ayın 25inde 5 gunluk bagkur yatırayım dıye bırsey yok bağkur 1 aylık kesiyor .
sen ıhaleye katılacksan haber ver bana katılalım yeter ki iste ;)
-
hipokondriyak bunu yazdıGenki bunu yazdısezginari bunu yazdı
Saygılar Sevgiler.
aynen öyle sezgin işyeri sana sigorta yaptıgı surece bagkur yatırmıyorsun fakat
işyerinden ayrıldın mesela ayın 25inde 5 gunluk bagkur yatırayım dıye bırsey yok bağkur 1 aylık kesiyor .
sen ıhaleye katılacksan haber ver bana katılalım yeter ki iste ;)
Fatura kesecem hacı :) :) ihaleyi sokuşturdum araya olurda tatlı bi iş çıkarsa katılırız :D bu vergi için ocak ayını beklemeli o halde.
-
Hazır bilgili insanlar toplaşmışken yeni konu açmadan buradan sorayım,
AppStore'dan belirli bir gelir var şu an aylık 300₺ gibi meblağlarda. ilerde artış bekliyorum. Düzenli olarak bankaya yatıyor.
Resmi hiçbir şey yapmadım. İleride maliye tepeme biner mi? Yoksa bu tarz küçük meblağlarla uğraşmıyorlar mı?
Net bir gelir seviyesinin üzerine çıkmak gibi bir şey var mı? Bunu merak ediyorum.
-
Bende ocaktan sonra açmayı düşünüyorum.
Şu an sigortalı çalışıyorum. Şahıs şirketi kurunca bağkur olacağım sanırım. Nasıl olacak bu iş? İkisi birden oluyor mu? Kosgeb girişimcilik için başka biryerde çalışmayı kabul etmiyor sanırım.