folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Şahıs Şirketi Kurulum Süreci Ve Masrafları Nedir?

Şahıs Şirketi Kurulum Süreci Ve Masrafları Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı

biraz daha detay verirmisn ? demiştim .

Yazar kasa almayacksan berber salonu vs yapmayacaksan

250 tl cıvarından baslar masrafın ek olarak fatura bastırırsın satıs yapacksan devamlı yok ıse kırtasıyeden fatura alır kase bastırır hepsıne fatura no ve kasenı basarsın noterden 50 60 tl e onaylatırsın 50 tane kocanın olur.

satış yaptıkça muhasebınce aylık 70 100 anlaşmana göre para para ödersin

ticaret odasına kayıt olmak istersen kı gereklı degil, yıllık 500 tl fılanolabılır bakarsın ararsın tıcaret odanı fıyatlar sehır sehır degısebılır. 

29 yaş altı gırısımcılerde 

3 vergı dılımı boyunca gelir vergisi yok bu nedemektır yalnızca kdv 18 8 kesıp kurtulursun donem donem yada yıllık olarak gerlır vergısı vermene gerek kalmıyor yanı ıs basına %38 vergı olayın yok kaba tabırle

acelen yoksa yılbasından sonra acılıs ver 3 vergı dılımıne gırersındaha ıyı olur 

bağkur primi borcun yoksa bu ay 485 tl oldu 

böyle ısler ıcın en mantıklı olay bır MALİ MÜŞAVİR ile konuşman olacaktır. 

Gelir vergisi muhabbetti nası oluyor bi yerlere basvurmakmı gerekiyor 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Erkek
    Genki bunu yazdı
    hipokondriyak bunu yazdı

biraz daha detay verirmisn ? demiştim .

Yazar kasa almayacksan berber salonu vs yapmayacaksan

250 tl cıvarından baslar masrafın ek olarak fatura bastırırsın satıs yapacksan devamlı yok ıse kırtasıyeden fatura alır kase bastırır hepsıne fatura no ve kasenı basarsın noterden 50 60 tl e onaylatırsın 50 tane kocanın olur.

satış yaptıkça muhasebınce aylık 70 100 anlaşmana göre para para ödersin

ticaret odasına kayıt olmak istersen kı gereklı degil, yıllık 500 tl fılanolabılır bakarsın ararsın tıcaret odanı fıyatlar sehır sehır degısebılır. 

29 yaş altı gırısımcılerde 

3 vergı dılımı boyunca gelir vergisi yok bu nedemektır yalnızca kdv 18 8 kesıp kurtulursun donem donem yada yıllık olarak gerlır vergısı vermene gerek kalmıyor yanı ıs basına %38 vergı olayın yok kaba tabırle

acelen yoksa yılbasından sonra acılıs ver 3 vergı dılımıne gırersındaha ıyı olur 

bağkur primi borcun yoksa bu ay 485 tl oldu 

böyle ısler ıcın en mantıklı olay bır MALİ MÜŞAVİR ile konuşman olacaktır. 

Gelir vergisi muhabbetti nası oluyor bi yerlere basvurmakmı gerekiyor 

Maliyeye başvurunca gerisini onlar hallediyor hocam. Sen yeterki vergi vereceğim de :) Sen elini uzatırken onlar kolunu çekecek nasılsa merak etme. Gelir vergisi 3 aylık dönemler şeklinde firmanın yaptığı kârdan hesaplanan vergi. Tüm gelirden (cirodan) giderler düşüldükten sonra kalan para üzerinden hesaplanan vergi. Diyelim 3 aylık vergi döneminde 10000 kar ettin. %15 oran geçerli durumun için. Bu 10000 TL kârın 1500 TL si devletin.

Titanyumun gücü adına!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

benim 2014den beri kurulu bitane şahıs şirketi var, eşşek gibide veriyorum geciciyi :D 

Şimdi başvursam 2017 için mi ödemicem sadece ? yoksa bu yıldan itibaren 3 yıl mı ödemicem

Konu için ise şu z amana kadar bana cıkan masraflar ;

200 lira kurulum masrafı
    250 lira muhasebe ücreti
    ayda bir KDV %18 - %8 ne satıosan ona göre
    3 ayda bir gecici %15
    Yıl sonunda defter tastik parası 600-800 ( muhasebeciye göre değişiyor )
    Büyük deftere gecince ticaret odası kaydı istediler onada bi 750 falan
    yalnış hatırlamıosam 3 ayda bir muhtasar
    3 ayda bir stopaj
    Her ay bağkur ( 400+)
    Fatura bastıracaksan faturaya para

Genki tarafından 29/Kas/16 16:20 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek

Bende güzel bi soru sorayım bilgili arkadaşlara. Şimdi sigortası yatıyorsa bir şahsın ve bu kişi fatura kesebilmek için ihalelere vs katılabilmek adına kendisine şahıs firması kurabiliyor mu ? Kurabiliyor diyelim. Sigorta yattığı için ekstrada bi bağkur çıkıyor mu ? Ben çıkmıyor diye duymuştum çünkü.

Saygılar Sevgiler.

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek
    sezginari bunu yazdı

Bende güzel bi soru sorayım bilgili arkadaşlara. Şimdi sigortası yatıyorsa bir şahsın ve bu kişi fatura kesebilmek için ihalelere vs katılabilmek adına kendisine şahıs firması kurabiliyor mu ? Kurabiliyor diyelim. Sigorta yattığı için ekstrada bi bağkur çıkıyor mu ? Ben çıkmıyor diye duymuştum çünkü.

Saygılar Sevgiler.

Çıkmıyor, ben maliyeye mail atmıştım sigortalı çalışıyorum bağkurumu iptal edin diye, dışarda sigortalı çalıştığım süre boyunca bağkur cıkmadı

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    Genki bunu yazdı

benim 2014den beri kurulu bitane şahıs şirketi var, eşşek gibide veriyorum geciciyi :D 

Şimdi başvursam 2017 için mi ödemicem sadece ? yoksa bu yıldan itibaren 3 yıl mı ödemicem

Konu için ise şu z amana kadar bana cıkan masraflar ;

200 lira kurulum masrafı
    250 lira muhasebe ücreti
    ayda bir KDV %18 - %8 ne satıosan ona göre
    3 ayda bir gecici %15
    Yıl sonunda defter tastik parası 600-800 ( muhasebeciye göre değişiyor )
    Büyük deftere gecince ticaret odası kaydı istediler onada bi 750 falan
    yalnış hatırlamıosam 3 ayda bir muhtasar
    3 ayda bir stopaj
    Her ay bağkur ( 400+)
    Fatura bastıracaksan faturaya para

hayır  yeni işletmeler için geçerli diye biliyorum  hocam bu birde 29 yaş altı olman gerekiyor 

eger şartlara uygunsan 

bekle ocaktan sonra yap 2017 2018 2019 u kapsasın

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    Genki bunu yazdı
    sezginari bunu yazdı

Saygılar Sevgiler.

Çıkmıyor, ben maliyeye mail atmıştım sigortalı çalışıyorum bağkurumu iptal edin diye, dışarda sigortalı çalıştığım süre boyunca bağkur cıkmadı

aynen öyle sezgin işyeri sana sigorta yaptıgı surece bagkur yatırmıyorsun fakat 

işyerinden ayrıldın mesela ayın 25inde 5 gunluk bagkur yatırayım dıye bırsey yok bağkur 1 aylık kesiyor . 

sen ıhaleye katılacksan haber ver bana katılalım yeter ki iste ;) 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı
    Genki bunu yazdı
    sezginari bunu yazdı

Saygılar Sevgiler.

aynen öyle sezgin işyeri sana sigorta yaptıgı surece bagkur yatırmıyorsun fakat 

işyerinden ayrıldın mesela ayın 25inde 5 gunluk bagkur yatırayım dıye bırsey yok bağkur 1 aylık kesiyor . 

sen ıhaleye katılacksan haber ver bana katılalım yeter ki iste ;) 

Fatura kesecem hacı :) :) ihaleyi sokuşturdum araya olurda tatlı bi iş çıkarsa katılırız :D bu vergi için ocak ayını beklemeli o halde.

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek

Hazır bilgili insanlar toplaşmışken yeni konu açmadan buradan sorayım,

AppStore'dan belirli bir gelir var şu an aylık 300₺ gibi meblağlarda. ilerde artış bekliyorum. Düzenli olarak bankaya yatıyor.

Resmi hiçbir şey yapmadım. İleride maliye tepeme biner mi? Yoksa bu tarz küçük meblağlarla uğraşmıyorlar mı?

Net bir gelir seviyesinin üzerine çıkmak gibi bir şey var mı? Bunu merak ediyorum.

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

Bende ocaktan sonra açmayı düşünüyorum. 

Şu an sigortalı çalışıyorum. Şahıs şirketi kurunca bağkur olacağım sanırım. Nasıl olacak bu iş? İkisi birden oluyor mu? Kosgeb girişimcilik için başka biryerde çalışmayı kabul etmiyor sanırım.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
Toplam Hit: 2617 Toplam Mesaj: 21
iş kurma