Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur Kaça Patlar...
-
Mürit kardeşler
Bir akrabam yurt dışına parça göndermek istiyor ( burda imal ettrirp )
Bunun için şahıs firması kurmayı düşünüyor
Şahıs firması yurt dışına mal gönderebilir mi, kaça kurulur nasıl kurulur bilginize ihtiyacım var
Yoksa ltd mi kurmak daha mantıklı
-
Belli bi cirodan sonra ltdnin vergi avantaji var
Sahis sirketi kurmak assa yukari 1000 tlye fln patliyor bastirdiin faturasiyla birlikte yanilmiorsam
-
com.tr alan adini alabilmek icin arastirmistim
Limited icin 3000 TL civari bir fiyat oldugunu soylemislerdi vazgecmistim.
sahis firmasi 500 TL asagi yukari
-
holy'nin de dediği gibi ciro katlarına göre vergi oranı uygulanıyor ltd de. şahıs aç gitsin ltd ile çok uğraşırsın denetiminide sıkı tutuyorlar...para giriş çıkış stok vs.
1000 tl yi bulmaz faturalar fln dahil, şahıs açman önerim tekrardan. 6 ay önce açıp yeni kapatmış biri olaraktan söylüyorum =)
350 ~ gibi bir tutar açılış işlemi ve evraklar tutar.
200 ~ gibide faturalar ,kaşe fln -
underzero bunu yazdı:
-----------------------------
com.tr alan adini alabilmek icin arastirmistim
Limited icin 3000 TL civari bir fiyat oldugunu soylemislerdi vazgecmistim.
sahis firmasi 500 TL asagi yukari
şöle bişi yapabilirsin com.tr almış arkadaşlardan rica edip aynı firma üzerine bi tane daha çıkartabilirler ... -
şahıs açma hocam vergisi çok.
-
Hocam bende bu konu üzerinde yaklaşık 2 aydır araştırma yapıyorum.Başlangıç için bu sayfayı okumanı tavsiye ediyorum
http://www.sirketkurma.com/
Sonrasında sana hangisi uyuyorsa o şirket tipini seç.
LTD ŞTİ tavsiye ediyorum.
-
LTD kurman daha mantıklı olur Sahış Şirketi yaklaşık olarak 700 800 arasında değişiyor fiyat. imal ettirip yurt dışına ihraç edeceksen italat ihracat adı altında LTD kurman daha mantıklı Vergi işiyle uğraşmazsın Sahış firmasında vergi Den kafanı kaldıramazsın.
-
4 senedir muhasebe okuyorum 1 senedir muhasebeciyim.
Şahıs şirketi derken gelir vergisine tabi vergiye kayıt olmak istiyorsun sanırım.
Kurduğunda maximum 200 tl para gider. Ama yurt dışına mal göndermek falan varsa işin içinde ATO'ya kayıt olman lazım sanırsam.
Ama Limited Şirket kurmak istiyorsan maximum 2000 tl ye gelir sana. Ana sözleşmesi,taahhütnamesi,sicil tasdiknamesinin hepsinin hazırlanması falan muhasebeciye vereceğin ücreti falan katarsak.
Bu işletmenin yada şirketinde aylık masrafı ;
Muhasebe ortalama 150 tl,
KDV damga vergisi 18,55 + vergi çıkarsa o.
3 aylık Muhtasar = kirana,çalıştırdığın işçiye göre değişir.
3 aylık geçici = kârına göre değişir.
Ama kararlıysan kurmakta tam detaylı anlattırabilirim.
-
Pc-ErrOr bunu yazdı:
Şahıs şirketi derken gelir vergisine tabi vergiye kayıt olmak istiyorsun sanırım.
Kurduğunda maximum 200 tl para gider. Ama yurt dışına mal göndermek falan varsa işin içinde ATO'ya kayıt olman lazım sanırsam.
Ama Limited Şirket kurmak istiyorsan maximum 2000 tl ye gelir sana. Ana sözleşmesi,taahhütnamesi,sicil tasdiknamesinin hepsinin hazırlanması falan muhasebeciye vereceğin ücreti falan katarsak.
-----------------------------Bu söylediğin masraflar sanırım LTD şirket için. Peki şahıs şirketi kurduğunda aylık ne kadarlık bir masrafı olur??
-
ntxsoft bunu yazdı:
Pc-ErrOr bunu yazdı:
-----------------------------Bu söylediğin masraflar sanırım LTD şirket için. Peki şahıs şirketi kurduğunda aylık ne kadarlık bir masrafı olur??
-----------------------------Şahıs şirketi diye bir şey yokki şahıs olarak kurarsan gerçek kişi olur. Gerçek kişi olarak vergi kaydı açarsın. Yurt dışına mal satman içinde Ato'ya kayıt olman lazım işte. Oda 400-500 arası birşey Ato'ya kayıt. Şahıs şirketi diye bir şey yok yani. Şahıs olarak vergi kaydı açarsın sadece 200+400 veya 500 tl dir oda. Ama en az 2 ortaklı şirket açarsan üstte yazdığım gibi.