folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Şahsi Şirket Açmak İçin Bağkura Kayıt Yaptırmak Şart Mı?

Şahsi Şirket Açmak İçin Bağkura Kayıt Yaptırmak Şart Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocalar bi yakıım şahsi firma/şirket açmak istiyor ama bağkura kayıt yaptırmak istemiyor yani her ay 400 tl ödemek istemiyor şuan sigortası var ama babasının üzerine okuduğu için 25 yaşına kadar. Bu münkün mü yani bağkura para ödemeden şirketi açabilir mi

Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

öyle şey olur mu la

şahıs firmasıda olsa bağkur primini *ike *ike yatıracan...

iş kur/işe gir babasından çıkmış olur beleş sağlık hizmetlerinden yararlanamaz...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

ha yatırmazsa ne olur

sağlıktan yararlanamaz

ilerde emekliliği gelince emekli olamaz

ama af çıkar yapılandırma fln ama uğraştırıcı işler

primler ucuzken yatırcan zamanında

gün gelir 1000 lira olur prim

yapar bu şerefsizlerden herşey beklenir...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Emin değilim ama yatırmazsa her hastaneye gidişinde falan borç biniyor diye biliyorum. Ona da bi bakının prim ödemeyeceğim derken bir şey olur üç beş kere acile gidip prim kadar borçlanmasın durduk yere.

sigara değil, balık olan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

abi bu da ilginç yasalarımızdan birisidir. Devlet güya seni kendi yaşam hakların için borçlandırır. Emekli yapacam der. 

400 lira ona yatıracağına özel sağlık sigortası + özel emeklilik şeyisi yaptırsa daha düzgün hizmet görebilir bir şahıs.

zaten emekli olma yaşıda 65 falan herhalde 

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam Sana tavsiyem bir sahis bir limited kurdum. Devlet adamin belini oyle bir bukuyor ki resmen turkiye seni sikiyor mus gibi hissediyorsun. 3 ayda bir  bir kira bedeli devlete odicen bagkur odicen her ay damga vergisi gelir vergisi diyor ki aga sen bat yeni kuruyorsan bunlari goze al. Hic oyle saka degil bastan bil.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

şirket kurmadan önce bir yerde çalışıyor gibi sigorta başlat ardından sgklı olduğun için bağkur pirimi ödemezsin ancak sigorta pirimini de bağkur primi gibi günü gününe yatır asla ara verme 1 gün bile ara versen bağkur yakalar sisteme otomatikman dahil eder. Bunu bir muhasebeciden daha detaylı öğrenebilirsin bu da iş ve iş veren kanununda olan bug :D

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek

Yanlış bilgi vermeyin beyler;

Geçen sene çıkan yasayla sigortalı olarak devam edebilirsin. Bağkur ödemen gerekmiyor yani sigortalıysan. Muhasebecine sor halleder. Ancak şirket değil şahıs firması açtığın takdirde.

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

öyle bir şart yok hocam..

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

3 gündür koşturuyorum muhasebecilerle de görüştüm, vergi dairesindeki tüm başvurulacak yerlere de başvurdum. İster şahıs firması olsun, ister şirket olsun her şekilde sigortaya bağlı değilsen bağkur zorunlu. Ya bağkur ödeyeceksiniz ya da ssk ya prim yatıracaksınız. Bu şart. Basit usül olsa da, gerçek usül olsa da ödemek şart. Kesin ve net bilgi.

:|
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

bi soruda ben sorayım.

kendi şirketimizi / firmamımızı kurmak istesek, sigortalı olsak nekadar ödemememiz lazım, bağkurlu olsak nekadar ödememiz lazım (kendi sigortamız için)

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
Toplam Hit: 3026 Toplam Mesaj: 14