Şahsi Şirket Açmak İçin Bağkura Kayıt Yaptırmak Şart Mı?
-
Hocalar bi yakıım şahsi firma/şirket açmak istiyor ama bağkura kayıt yaptırmak istemiyor yani her ay 400 tl ödemek istemiyor şuan sigortası var ama babasının üzerine okuduğu için 25 yaşına kadar. Bu münkün mü yani bağkura para ödemeden şirketi açabilir mi
-
öyle şey olur mu la
şahıs firmasıda olsa bağkur primini *ike *ike yatıracan...
iş kur/işe gir babasından çıkmış olur beleş sağlık hizmetlerinden yararlanamaz... -
ha yatırmazsa ne olur
sağlıktan yararlanamaz
ilerde emekliliği gelince emekli olamaz
ama af çıkar yapılandırma fln ama uğraştırıcı işler
primler ucuzken yatırcan zamanında
gün gelir 1000 lira olur prim
yapar bu şerefsizlerden herşey beklenir... -
Emin değilim ama yatırmazsa her hastaneye gidişinde falan borç biniyor diye biliyorum. Ona da bi bakının prim ödemeyeceğim derken bir şey olur üç beş kere acile gidip prim kadar borçlanmasın durduk yere.
-
abi bu da ilginç yasalarımızdan birisidir. Devlet güya seni kendi yaşam hakların için borçlandırır. Emekli yapacam der.
400 lira ona yatıracağına özel sağlık sigortası + özel emeklilik şeyisi yaptırsa daha düzgün hizmet görebilir bir şahıs.
zaten emekli olma yaşıda 65 falan herhalde
-
Hocam Sana tavsiyem bir sahis bir limited kurdum. Devlet adamin belini oyle bir bukuyor ki resmen turkiye seni sikiyor mus gibi hissediyorsun. 3 ayda bir bir kira bedeli devlete odicen bagkur odicen her ay damga vergisi gelir vergisi diyor ki aga sen bat yeni kuruyorsan bunlari goze al. Hic oyle saka degil bastan bil.
-
şirket kurmadan önce bir yerde çalışıyor gibi sigorta başlat ardından sgklı olduğun için bağkur pirimi ödemezsin ancak sigorta pirimini de bağkur primi gibi günü gününe yatır asla ara verme 1 gün bile ara versen bağkur yakalar sisteme otomatikman dahil eder. Bunu bir muhasebeciden daha detaylı öğrenebilirsin bu da iş ve iş veren kanununda olan bug :D
-
Yanlış bilgi vermeyin beyler;
Geçen sene çıkan yasayla sigortalı olarak devam edebilirsin. Bağkur ödemen gerekmiyor yani sigortalıysan. Muhasebecine sor halleder. Ancak şirket değil şahıs firması açtığın takdirde.
-
öyle bir şart yok hocam..
-
3 gündür koşturuyorum muhasebecilerle de görüştüm, vergi dairesindeki tüm başvurulacak yerlere de başvurdum. İster şahıs firması olsun, ister şirket olsun her şekilde sigortaya bağlı değilsen bağkur zorunlu. Ya bağkur ödeyeceksiniz ya da ssk ya prim yatıracaksınız. Bu şart. Basit usül olsa da, gerçek usül olsa da ödemek şart. Kesin ve net bilgi.
-
bi soruda ben sorayım.
kendi şirketimizi / firmamımızı kurmak istesek, sigortalı olsak nekadar ödemememiz lazım, bağkurlu olsak nekadar ödememiz lazım (kendi sigortamız için)