Sahte Para

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

hocam madem para kontrol makinesi yok o halde paranın atatürk resminin bulunduğu sol üst köşede türkiye cumhuriyeti yazan kısma nazikçe yazılara elini ileriye geriye götür eğer parayı kabarcık olarak elinde hissediyorsan para gerçektir onun haricinde sahtedir.. bir başka yol kasada boş beyaz sayfa kağıt bulundur parayı dairesel şeklinde birde ileriye geriye arkalı önlü sürt hızlıca kağıtta boya varsa o para sahtedir.. parayı terine silersen o şekildede bakarsın ama müşteri bu konuda rahatsız olur ter yerine diğer yöntemleri dene sahte parayıda atma çöpe her 100 türk lirası para geldiğinde karşılaştır rengi açık-koyu olarak çok dikkatli bakarsan biraz farklıdır..

Mesaj 24 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 12:00'da essan tarafından düzenlendi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilenyok
    bilenyok's avatar
    Erkek

hocam şimdi müdürü suçlamamak gerek, yaptığı her ne kadar etik olmasada sana insalık etmiş, işler böyle yürüyo..

normalde adam parayı gözün önünde yırtıp, maaşından düşmeliydi. Yapılması gereken bu. Sahte paralardan her firmada kasiyerler sorumludur malesef..

Şimdi gelelim işin diğer boyutuna,

ya sineye çekip 100 lirana elvada diyeceksin,

ya da bu paraya içip sıçacaksın, geneleve fln gidecek bok yolunda harcıycaksın..

işleyiş bu şekilde, birbirine geçirme piramidi oluşmuş durumda :)

En iyi çözüm şu:

Şayet esnaf tanıdığın fln varsa, büyük para akışları içerisinde olan, git ona ver değiştirsin gerçeğiyle..

Çünkü bu elemanlar bu büyük paraları bankaya götürdüğünde, bir de devamlı çalıştığın biri varsa o bankada, adamlar sahteleri görmesine rağmen içine sıkıştırıyolar. Banka babanın oğlunun değil, adamlar kabul ediyo ki demek ki onlarda bir şekilde geçiriyorlar birilerine :S

Kontrol kalemleri var çok bişeyde değil, ya müdürüne söyle alsın tüm kasiyerlere ya da kıy parana al bi tane yine benzer kazığı yememek için.. paranın üstünü çizdiğinde o kalemle, şayet para sahteyse siyaha boyuyo o kısım değilse uçan mürekkep misali kayboluyo çizdiğin yer. garanti kontrol budur.

Mesaj 24 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 12:15'da bilenyok tarafından düzenlendi.

Mesaj 24 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 12:15'da bilenyok tarafından düzenlendi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

beyler mor ötesi ışık tırt. Ben de veznedeyim hologramından çıkartıyorum. Kalem kullanmadım ama mürid iddialı istersen birtane edin ayrıca hiç acele etmene gerek yok belli bir zaman kısıtı yok değil mi ? Müdürün senden kesmesi de -seni tenzih ederek söylüyorum- suistimali engellemek için olabilir ayrıca dikkat etmen gerekli biraz dalgınlığına gelmiş insanlık hali doğrusun ama hiiiç acele etme zaten paraya bakması 1 dk sürer sürmez o kadar da beklesinler kimsenin birşey demeye hakkı yok rahat ol

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

rengi çok sırıtmıyosa akbil dolum makinasına kakalamaya çalış. .d

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ATM-Skim
    ATM-Skim's avatar
    Erkek

MeTiN_7 bunu yazdı:
    -----------------------------

eski model akpil makınaları alıyor  :D bende diasada calısırken gelmıstı 3 ay gezmiştim :D

SAHTE OLANI BANKA NEDEN ALSIN?

O ZAMAN GIT BIRAZ SAHTE YAP, SONRADA: EH NE YAPAYIM, BANA KAKALADILAR. ALIN BUNU DEGISTIRIN DE!

OLMAZ ARKADASLAR!

AKIL VAR, IZAN VAR...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

pazarcılara ver nasıl olsa bakmadan atıyolar hemen cebe.

olayı çakarlarsada aa pardon sahtemiymiş çok ö.dilerim dersin başka pazarcılarda denersin sonra.

sonuçta hesap senden kesilmiş

Mesaj 24 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 12:39'da Bico tarafından düzenlendi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ATM-Skim
    ATM-Skim's avatar
    Erkek

Tariqat_Sapiii bunu yazdı:

hocam herzaman yanında 3-5 tl lik kalem war sahte para kalemi die anında çıkartıyor bankalar felan hep kullanır vezneler hemen çıkartıyor kalemi paranın üstüne ufak bi çizik at normal sarı ise hiç problem yok ama siyah çıkarsa % 100000 sahtedir 3-5 tl bişi ya :S 

...NORMAL SARIYSA DEGIL,

RENK VERMIYORSA TEMIZDIR. EGER KOYU RENK CIZERSE SAHTEDIR.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ATM-Skim
    ATM-Skim's avatar
    Erkek

Noneyim bunu yazdı:
    Guvenlik kamerasi varsa polise bildir. Bi de bankalarda maduriyeti gidemek icin degisiyolar diye biliyorum ama eski veya yirtik falan olan paralar icindi sahtelerde durumu bilmem

O ZAMAN GIT BIRAZ SAHTE YAP, SONRADA: EH NE YAPAYIM, BANA KAKALADILAR. ALIN BUNU DEGISTIRIN DE!

OLMAZ ARKADASLAR!

AKIL VAR, IZAN VAR...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

isvicreli1 bunu yazdı:

Noneyim bunu yazdı:
    Guvenlik kamerasi varsa polise bildir. Bi de bankalarda maduriyeti gidemek icin degisiyolar diye biliyorum ama eski veya yirtik falan olan paralar icindi sahtelerde durumu bilmem

OLMAZ ARKADASLAR!

AKIL VAR, IZAN VAR...

ya sen neyin kafasını yaşıyosun amk :D tahribatta bile konusu açıldı atm sahte para verdi diye kim koydu o zaman parayı oraya atmye para yatırma işlemi  yapsan atm yemiyo o parayı geri veriyo sana o zaman tek seçenek manuel yolla para koyulması kalıyo , e onu kim yapıyo banka. daha gelmiş burda akıl var diyosun beyinde bedava ama

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biyotbt
    Biyotbt's avatar
    Erkek

fitre zekata say sadakam olsun de. Allah sevabını verir inşaallah. Ama birine kakalarsan biri yırtıp atana kadar günaha ortak olacaksın. Bi de sana verene nasıl herkes saydırıyorsa sende o şerefsizle aynı konumda olma. 

kendim hakkında daha fazla bilgi de
Toplam Hit: 6785 Toplam Mesaj: 48