Sahte Paso‘Nun Cezası Nedir?
-
yanlış bir hareket yok ortada, Türk halkının genine işlemiş cin çarpmak, yalandan kurnazlıklar, yok sıra kapmalar koşmalar, amk çocuğunu yiğenini lunaparka götüremiyorsun sanki bedava pide var meydan muharabesi çıkıyor çarpışan otoda, sanki bir bu kullanıyor sahte paso, belki amcanın oğlu kullanıyor ona bu kadar sert çıkmayacaktın, sikiyim ben bu devleti önceden çaldıklarına saysınlar. Çocuğa hiç bi sikim olmaz, otobüslerde ne olaylar oluyo bir bilsen senin ki en basit suçumsu hareket adam gözünü korkutmuş, kapıyı kitlediyse arkadaşın atar yapacaktı kapacaktı kapının üzerinden cam kırma çekicini diyecekti bununla ya pekmezini akıtırım yada bu kapıyı açarsın, sen primden 10 tl kazanacam diye bizi 300 kişi sıkıştıran orospu çocuğu değilmisin diyecektin, hiç bişey olmaz.
-
MrSari bunu yazdı:
-----------------------------
İyi akşamlar hocamlarım, abilerim...
Şimdi bir arkadaşım uzun süredir sahte pasoyla EGO otobüslerine binip duruyordu şimdi öğrendim sahte pasoyu yakalatmış.. Şöför bağırmış çalırmış sahte pasoyuda kimliğinide alıp EGO genel müdürlüğünü göndermiş..
Şimdi arkadaşımı ne gibi cezalar bekliyor olabilir bilgisi olan yardım etsin.. yapacak birşey varmı...
-----------------------------oradaki ilgili memurun insiyatifine kalmış.
yasal işlem yapmayacaksa pasoyu yırtıp atar.
eğer yasal işlem yapacaklarsa, Asliye Ceza Mahkemesi üzerine kamu davası açar
ifadeni alırlar, ardından mahkemeye çıkarsın, 2-3 yıl arası cezası vardır. ancak ilk kez böyle bir eylem yapmışsa ve sabıkası daha önceden yoksa suçun ertelenmesine gidilir. 5 yıl boyunca suç işlemediği takdirde ceza düşer sabıkaya işlenmez. ayrıca hertürlü yargılama gideri arkadaşının üzerine kalır.
-
sahte pasodan yakalanip sofore kimligini verecek kadar saf ise buna cin olmadan adam carpmaya calismak denir.
ogrenir zamanla..
-
Allura bunu yazdı:
SyspioniC bunu yazdı:
çok ayıp. bi o arkadaş mi akıllı dünyada? evet ulaşım pahalı geliyo olabilir o arkadaşa. her pahalı gelen sahte paso yaparsa işletme zarar eder. nolur ? yine zam olur. hayat bana da pahalı ama ne sahtecilik yapıyorum ne para basıyorum.
pahalı geliyosa eylem yaparsın kamuoyu oluşturursun dava açarsın vb.
+1 umarım ceza alır :|
-----------------------------götümle güldüm sana (: ne zararı ?
ben burada 120 lira verip 3 ay boyunca bütün ulaşım araçlarına metro otobüs tranvay mnibiüs dolmuş sbahn şehirler arası tren ne boksa işte bütün iletişim araçlarını bedava kullanıyorum
ama adamlar zarar etmiyor :)
sence günde 10 lira adam başı veren 30 günde 300 lira 30 ayda 900 lira
900 lira veren adam zam görüyor zararda diye 120 lira veren adam zam görmüyor öyle mi ?
taraf gazetsini okuma lütfen artık
-----------------------------ya bırak neyin hesabını yapıyon sen ruanda da mı yaşıyon napıyon
taraf gazetesinin de ben amk :|
-
wasd bunu yazdı:
hipokondriyak bunu yazdı:
-----------------------------emın ol benım oldugum otobuste olsaydı dırek merkeze goturu 48 saat boyunca göz altına alır savcılıga sevkederdım ekstra olarak eshot ieett neyse dava acmaları ıcın kolaylık gosterırdım.
Kı mılyonlarca ogrencı arasından bır zekı sız mısınız?
paso nakıye vs ulasıma para veren ınsanlar mal mı ?
yaşınız kac boyle bırseye dayanak verıyorsunuz mantıklıymış gibi ?
-----------------------------Zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.
-----------------------------mantıklı olan bu dupedüz hırsızlık bu .Sulandırmak fılan degıl burada moral vermemızı ıstıyorsan arkadasının numarasını ver faceını ver herkes bırsey olmaz desın kendını kandırsın
ıstedıgı kadar pskıoza gır yada o gırsın elden brsey gelmez dua etsın oruc tutsun korkutmak ıcın demıstır belkı soför
-----------------------------oruc tutana cezai yaptırım yok zaten dimi :) ne sormuş MrSarı? "Arkadaşım böyle böyle bişey yapmış,başına neler gelebilir,yapılabilecek bişeyler varmı?" demiş dimi? Bu adam bişey yapmış gibi yorumlar yapıyosun,yada arkadaşı birisini öldürmüş sanki! Çocuk yapmış bi hata ve şimdi sonuçlarını düşünüyolarmış dimi? Ha doğru bişey değil elbet ama tartışılacak olan o değil bu konuda...
DİP NOT: hırsızlığın büyüğü küçüğü olmuyo ama hırsızın büyüğü küçüğü oluyo,bu devirde hırsız olucaksan büyük hırsız olucaksınki herkes bilicek,kimse bişey demiycek...
-----------------------------@ wasd ibadetten baska bır sey yapamaz bu saatten sonra ısterse mum da dıkebılır rehabılıtasyon yapsın tanrı kaybeder belkı kımlıgı ortadan kaldırır.
armut cok hatırlattıgın ıcın tesekkur ederım.
Yasla akılın,davranıusların olgunlugun cok alakası var ha erken zamanda olgunlasan ıstısnaı durumlar var ama cok nadır.
dıkkatını cekerım zeka demıyorum ,armutların oldugunu tekrar hatırlattıgın ıcın tesekkurler bır an ıcın hıc yoklar sanmıstım
-
Kreyzi bunu yazdı:
MrSari bunu yazdı:
MrSari bunu yazdı:
İyi akşamlar hocamlarım, abilerim...
Şimdi bir arkadaşım uzun süredir sahte pasoyla EGO otobüslerine binip duruyordu şimdi öğrendim sahte pasoyu yakalatmış.. Şöför bağırmış çalırmış sahte pasoyuda kimliğinide alıp EGO genel müdürlüğünü göndermiş..
Şimdi arkadaşımı ne gibi cezalar bekliyor olabilir bilgisi olan yardım etsin.. yapacak birşey varmı...
-----------------------------ohh iyi olmuş aq mıllet enayı bı uyanık sızsını deglmı kıllatsınlar kalpazınlıgı dahı ısın ıcıne katarla kalpazanlıgın cezası 3 yıldan baslıyor sonra devlet malına zarardan ona uzun surede para cezası kıtlerler
-----------------------------Hayatın boyunca tertemiz biriydin galiba... Hiç birşey yapmamş gibi konuşuyon ...
-----------------------------emın ol benım oldugum otobuste olsaydı dırek merkeze goturu 48 saat boyunca göz altına alır savcılıga sevkederdım ekstra olarak eshot ieett neyse dava acmaları ıcın kolaylık gosterırdım.
Kı mılyonlarca ogrencı arasından bır zekı sız mısınız?
paso nakıye vs ulasıma para veren ınsanlar mal mı ?
yaşınız kac boyle bırseye dayanak verıyorsunuz mantıklıymış gibi ?
-----------------------------o otobüste olsaydın inan hiç bi s*kimi yapamazdın buradan çaka satmak niye
-----------------------------Sizin oralarda nasıl bılmem ama izmirde cok sikim yaptım ben rahat ol. otobuste karsılastıgımız bır olaydan dolayı damatların yanına gonderdıgımız bır herıf te oldu.burada neler yaptıklarımı anlatarak ego sısırme olayı benı tbt de olup gercekte de neler yaptıgımı bılen arkadaslar var bır cogunun hukuki mucadelerınde yardımcı oldum .
Bu olay dırekt hırsızlık aq nasıl duzgunce bakabiliyorsunuz anlamıyorum.
-
alicem bunu yazdı:
arkadaşlar burası tahribat pis işlerin olduğu yer, eğer salak salak umarım ağır ceza alır gibi yorumlar yapacaksanız siktirin gidin forumtr'de falan takılın burası size göre değil
-----------------------------tamam hadı gıdelım adama bak ya çeşitli uzuvlarımla guluyorum sana :D
Ozman sen butunles tecavuzcuyle oncelıklı olarak hırsızı kucakla dolandırıcıya hesaplarını emanet et. hayatta başarılar bu düşüncelerinle
-
sanmıyorum ki olayı polise intikal ettirsinler
50 tam bilet cezası ile kurtarır
-
Ulan ne iştir bu sahte paso ya istanbuldakiler daha çakal ya bir halk otobüscüsü olarak abi resmen rezillik ya geçen gün birini yakaladım gitmiş 12 yaşındaki bebenin pasosunu almış kendi resmini üstüne yapıştırmış arkadan yollamış pasoyu kullanmak için aldım baktım sahte geldi yanıma yollamadın pasoyu dedi abi sen kaç yaşındasın dedim 27 dedi burda yanlış yazmışlar galiba abi dedim böyle mal mal baktı hic utanmıyorsun di mi dedim 2 saat yalvardı yok kurban olayım ver bi daha yapmam bilmem ne bi ton ağladı sonra verdim siktir olup gitti abi durumunuz mu yok illa işin sahterkarlığı yapacaığınıza gidin bi aöfye kayıt olun sonra gidin pasonuzu alın daha ucuza gelecektir aöfye max bi kere 400tl verirsiniz sonra yıllarca kullanın pasonuzu ayıptır ya.