folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Sahte Rakı Hastalığı / Metanol Zehirlenmesi

Sahte Rakı Hastalığı / Metanol Zehirlenmesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Vaktiyle neredeyse içmek üzereyken farkettiğim sahte rakıdan sonra araştırdığım ve net bilgiye çok zor ulaştığımdan dolayı yazıyorum. yarın birgün abi ben sahte rakı içtim galiba derseniz, kelime-i şahadet getirmeden evvel okumanızı tavsiye ettiğim bir entrydir, posttur, başlıktır..

bi kere nasıl ayırt edecez sahte rakıyla olmayanı gibi tebdirvari bi soru sormayın.. bunun için rakı experi olmak gerekiyo :) yok bilimsel yolla ayırt etmek istiyoruz diyenler çıkarsa, rakıyı kaynatmayı deneyebilir :)

sahte rakı (metanol) 64 cantigrad'ta, orijinal aslan sütü (etanol.. canavar gibi) ise 74 cantigrad'ta kaynar. sek olarak kaynatcanız tabi. içine su katınca olay değişir :)

yok ben riski seviyom deyip içtikten sonra lan bi terslik var sanki gibisinden bir düşünceye yeltendikten sonra kendinizi dinlemeye başlayabilirsiniz ama kaptırmayın çünkü bu yolla kendi kendinizi kör de edebilirsiniz :) sadece kendinizi test edin aralıklarla..

metanol zehirlenmesinin kabul gören ilk belirtisi mide bulantısı, baş ağrısı ve dönmesi.. yüksek ateş buz gibi rakıyı içtikten sonra oluyo.. korkmaya gerek yok :) ardından gelen ikincil belirti konuşmakta bozukluk.. sarhoşluk.. sahte rakıdan zehirlenen sarhoş alkol kokmaz. birine hohlayıp, kokuyom mu? diye bunu test edebilirsiniz ama sarhoş halinizde kim sizi sikler bilmiorum. bunun ardından seyreden belirti hızlı soluk alıp verme. işte bu noktadan sonra mecbur hastaneye gitmen gerekiyo çünkü hayati risk denen olay başladı :) bi sonraki safha ise görüntüde bulanıklık... sanki kar yağıyomuş gibi bir görüntü. bu bulanıklık tedavi edilemiyo ona göre. ne kadarını kurtarırsan kâr. formaldehit koklayanlar bilir, idrar o kokuda gelmeye başlar. bundan sonraki aşama hızlı nefes alıp verme olarak tabir ettiğim hipervantilasyon olayı ile bulanık görme olarak tabir ettiğim göz siniri deformasyonunun aynı anda ağırlaşması, yani koma ve körlük. komaya girdikten sonra pek umut bağlamamak gerekiyo. tabi yaşama şansı var ama bi ton yeni hastalık ile...

gelelim hastaneye başvurma şekline. eğer sağlık ocağı, yada en yakın poliklinik yada devlet hastanesine gittiyseniz allah yardımcınız olsun bi kere.. ak parti devrinden sonraki doktorlar pek bilmez alkol zehirlenmesi olaylarını o yüzden sizin tek tek izah etmeniz lazım. adama rakıdan zehirlendim deme sakın çünkü sahte rakının neyle yapıldığını bilmez ki sana teşhis koysun.. ilk önce doktora gidip metanol zehirlenmesi geçiriorum. acil kan tahlili ile kanımdaki metanol düzeyinin belirlenmesini istiorum diyosunuz.. kan tahlili yapıldıktan sonra eğer 20mg/dl ile 40mg/dl arasında bi değer çıktıysa hâla şansın var. etil alkol tedavisiyle yırtarsın.. yok 40mg/dl nin üstündeyse doktora adaklar adamaya başla...

gelelim tedavisine.. damara rakı bağlamakla eşdeğer tuttuğum olay sadece 20-40mg/dl aralığındaki kan metanol değerinde söküyo: etil alkol olayı.

ilk önce n/g denen iğrenç olayla mide bi güzel boşaltılır.. zaten bunun yarattığı rezalet his ölümden beter/miş. ardından damardan etil alkol vermeye başlarlar.. taa ki kandaki etil alkol düzeyi 150mg/dl oluncaya kadar.. yaşam kurtulur... ama parkinson riski vardır ona göre. yarın bir gün titremeye başlarsanız, alkolsüzlükten değil parkinsondan.. içmeye gerek yok...

40ın üstünde olunca antiod diye bişey uygulanıyo ama galiba kullandıkları kimyasal türkiyede yok. o yüzden rakıyı 40mg/dl ye kadar içmekte fayda var :)

on error go to hell
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Ben içki içmem ama bilgi olarak hafızama alayım teşekkürler

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek

Yazı güzel. İçmemek en iyisi bana göre, riske girmeye hiç gerek yok. İçtikten sonraki hadise baya bi uzun,sızılı...Doktora gidllecek,derdin yazıldığı gibi anlatılacak,içersi yıkanıp temizlenecek,damardan ılık ılık alkol verilecek (ben alkolü soğuk severim,buz yokmu gibisinden espiri patlatılacak)...Uzun iş,zaten derdini anlattığında dotor bi höyytt len haddini bil, ben 6 sene okul okudumuşum,tusu kazanmışım sen bana mal muhamelesimi yapıyonda ben bilmiyomuşum gibi anlatıyon deyip azarıda basabilir.Uğraşılacak iş değil valla....

Her Hakkım Saklıdır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

bartez seni gormek guzel

bartez ve muhtesem donusu. bu yaziyi rene ye ve recebe okutturmak gerek

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CLK-J35
    CLK-J35's avatar
    Erkek
    Bilgi için saol..

CeLeKatireJeotuzbeş
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek
    şerefsizler .. bi rakı balık keyfimiz var onuda piç etcekler..

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Allah razı olsun hoca :)

Harbiden en fazla işime yarayacak bilgilerden bir tanesi,

Geçen sırf  bunun için yaptığım testte 70 lik Yeni Rakının su geçmez denen kapağından azına kadar su doldurdum...

(Tabi ertesi gün ayık kafayla yaptım bu işi :)  )

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Erkek
    10 cantigrad lık bi fark var dimek (:
    forever kaçak rakı :P (özellikle çorum dolaylarından)

punto cero
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Ya madem kör olma ihtimali fln var en iyisi içtikmi sonuna kadar içelimki en azından öte tarafa keyifli gitmiş oluruz :)

Düşünsene arkada çalışıo Ahmet Kaya-Telgrafın Telleri sen yawaş yawaş gidiosun..

Değme keyfine yaw...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Peki Barthez hocam , her hastahanede bulunurbu bu etil alkol;yani o anki tedavi için gerekli alkol.Birde damardan alkol alma olayı ne kadar gerçekcidir.Sonuçta ağızdan alıyoruz karaciğer onu sindiriyor.Öle kana karışıyor bunda hödööö direk kana?

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanabak
    kaanabak's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    güzel bilgisaolasın okuduk öğrendik ..umalımki lazım olmasın

"Less is More"
Toplam Hit: 4716 Toplam Mesaj: 14