folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Saidi Kürdi Hakkında Okuyun

Saidi Kürdi Hakkında Okuyun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

Parçayı komple okudum.Sadece okurken onlarca yanlışını tespit ettim.

Hepsine cevap vermek isterdim ama sen direk tartışma üslubuyla girdiğin,dediklerime her halükarda muhalif olacağın için gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Öğrenmek için açsaydın konuyu bildiklerimi paylaşırdım...Tartışmanın kimseye faydası yok.

All I need is a possibility.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khellix
    Khellix's avatar
    Erkek

Hocam insanlarin hassas oldugu bi konu cünkü Kimilerine göre büyük bi din alimi ve saygi duyuluyo ve sitede yapilan hakaretler ban küfür vs tarzi seler yol aciyor ayrica (kastim illa ki nurcu kesim degil ) Kimilerine göre yobaz vatan hainidir.

Bu din alimin ögretisini saptirligindigini ve feto ve turevlerinin türedigine inana birsürü insaimiz var .

Said Nursi sagdan soldan ve ya carptirlimis seleri okumaktansa dershane yüzündeden cemaat ve daha dogrusu dayatilan nur yayinlari okudum ve daha sonra isin aslini kendim arastirdim ve külliyatini büyük bi kisminin türklestirlmis halini okudum.

Saidi Nursi kitabinda Kuranin tamalayicisi olarak gösteriyor kendini(aklima Kurani Kerim eksikmiydiki? sen tamaliyosun sorusu geldi) ve baska celiskiler yüzünden saglikli bulmadim.

Kurtulus savasi ve Atatürk noktasina gelince atamiz bu savasi baslatirken din alimlerinden(halkin takip etdigi),hilaleft yanlilarını kullanmistir(kazim karabbekir ve atanin silah arkdslari hilaeftci olmalrina ragmen kurtulus da pay sahibi olmuslardir).Daha sonra Şeyh sait ayaklanamsi gerekcesiyle sürülen nursi belki geri kafalidir veya alim ama faydasi dokunmustur daha sonra rejime tehdit ve ayaklanmada pay sahibi oldugu dusuncesiyle sürülmüstür gercekten bizzat hainlik yapsa dar agacinda asilirdi düsüncesiydiym. Külliyat ikinci dünya savasi sonrasi sikinn-tiyi inonüh ükümetine yükleyen halkin dini grublari destekleyen menderisi secmesiyle said i nursinin eserlerinin basilmasina izin cikmistir. Nurculugun ise bu ulkeye hizmet etmedigi ve icinden cikan adamalrin ulkeye bi faydasi dokunmadklari aciktir nursinin ölümünden önce vasiyeti oylarin adelet partisine veirlmesi yönündedir(demirel) milli selamet ortaya ciktigi zmn bile nurculugun yazicilar (gündüzalplerden) kolundan destek alamamistir

daha sonra iclerinde cikan feto hoca vardir ki o ayri bi ekoldur izmir de vaaz verriken aglaya zirlaya kasedini ferdiyle o donemde kasedi en cok satan bu insan son yillara kadar aydin din adami gorunumde televizyonlarda cikmis daha sonra atv de yayinlanan 18 HAZİRAN 1999 vidyosunda Devleti ele geçirmek için NAMAZ kılmayın, ORUÇ tutmayın, hatta İçki bile İçin… sonrasi pekcok kisinin nefretini kazanmis ve amerikanci ic yuzu ortaya cikmistir.

Kisacasi Din konusunda insanin Allah ve Kurandan baska bir yol göstericiye ihtiyaci yoktur.

Nullum crimen sine lege
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tranceport
    tranceport's avatar
    Erkek
    syklops bunu yazdı:
    -----------------------------

ZaYGo bunu yazdı:
    saidi nursi daha sonra doğuda isyan çıkartmışdır.Hatırlatırım ve kimsenin beynimizi yıkadığı filan yok.Bizi AQP li lerle karıştırma.Biz düşünebiliyoruz.Doğru mu Yanlış mı ayırt edebiliyoruz.Yorma sen kendini...

ben yormuyorum  ama bizlere yıllarca soylenen menemn olayalrının dinci kişilerce yapıldıgıydı ama gercek neymıs gercek bu işleri yapanların esrarkes oldukları ve camıye kendılerıne adam toplamak için gittikleri yani hacı hoca takımı degil bu dervis mehmet denen esrarkes gerici ot vererek yanına adam topluyor ve saldırtıyor

bu gercekler 80 sene sonra ortaya cıktı aklıma söle bir soru geliyor bakın ben hıc bir partı taraftarı deilim yanlıs anlasılmasın ama bu saidi nursi kitaplarını okuyan insanlar cok halim salim insanlar oluyor unide bolca böyle insan görmekteyim tabi içlerinde fırlama olanlarda var her haltı yıyen insan dolandıran ama sonucta cogu zararsız ınsanlar gelelım komploya bu yukselısı önlemek isticekler böyle seylerı ortaya atabilir.gelelim ikin komploya bu konuyu acan arkads bu olaya hızmet edıyor olabilir  

arkadasım böle bi süphen warsa admine msj atalım silinsin bu konu ben sadece elimdeki bir yazıyı paylastım.hemen beni karalama yani eger gercekten koto bısı se ozelden msj at gerekeni yaparıs bole ucuz selere sende düşme

Atatürkçülük ölmez bir hedef, yükselen bir şereftir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek

ZaYGo bunu yazdı:
    kim ne derse desin Saidi Nursi VATAN Hainidir.! ülkeyi yabancılara peşkeş çeken,rejimin içine eden adamlar yetiştirmiş (nurcular) Şimdi kalkıpta önüme istediğiniz kanıtı koyun benim için sadece bu said denen köpeğin yetiştirdiği adamlarrın ülkeyi satması yeterlidir...

avatarındakı resim seni bayagı etkılemıs :( 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tranceport
    tranceport's avatar
    Erkek
    Khellix bunu yazdı:

Hocam insanlarin hassas oldugu bi konu cünkü Kimilerine göre büyük bi din alimi ve saygi duyuluyo ve sitede yapilan hakaretler ban küfür vs tarzi seler yol aciyor ayrica (kastim illa ki nurcu kesim degil ) Kimilerine göre yobaz vatan hainidir.

Bu din alimin ögretisini saptirligindigini ve feto ve turevlerinin türedigine inana birsürü insaimiz var .

Said Nursi sagdan soldan ve ya carptirlimis seleri okumaktansa dershane yüzündeden cemaat ve daha dogrusu dayatilan nur yayinlari okudum ve daha sonra isin aslini kendim arastirdim ve külliyatini büyük bi kisminin türklestirlmis halini okudum.

Saidi Nursi kitabinda Kuranin tamalayicisi olarak gösteriyor kendini(aklima Kurani Kerim eksikmiydiki? sen tamaliyosun sorusu geldi) ve baska celiskiler yüzünden saglikli bulmadim.

Kurtulus savasi ve Atatürk noktasina gelince atamiz bu savasi baslatirken din alimlerinden(halkin takip etdigi),hilaleft yanlilarını kullanmistir(kazim karabbekir ve atanin silah arkdslari hilaeftci olmalrina ragmen kurtulus da pay sahibi olmuslardir).Daha sonra Şeyh sait ayaklanamsi gerekcesiyle sürülen nursi belki geri kafalidir veya alim ama faydasi dokunmustur daha sonra rejime tehdit ve ayaklanmada pay sahibi oldugu dusuncesiyle sürülmüstür gercekten bizzat hainlik yapsa dar agacinda asilirdi düsüncesiydiym. Külliyat ikinci dünya savasi sonrasi sikinn-tiyi inonüh ükümetine yükleyen halkin dini grublari destekleyen menderisi secmesiyle said i nursinin eserlerinin basilmasina izin cikmistir. Nurculugun ise bu ulkeye hizmet etmedigi ve icinden cikan adamalrin ulkeye bi faydasi dokunmadklari aciktir nursinin ölümünden önce vasiyeti oylarin adelet partisine veirlmesi yönündedir(demirel) milli selamet ortaya ciktigi zmn bile nurculugun yazicilar (gündüzalplerden) kolundan destek alamamistir

daha sonra iclerinde cikan feto hoca vardir ki o ayri bi ekoldur izmir de vaaz verriken aglaya zirlaya kasedini ferdiyle o donemde kasedi en cok satan bu insan son yillara kadar aydin din adami gorunumde televizyonlarda cikmis daha sonra atv de yayinlanan 18 HAZİRAN 1999 vidyosunda Devleti ele geçirmek için NAMAZ kılmayın, ORUÇ tutmayın, hatta İçki bile İçin… sonrasi pekcok kisinin nefretini kazanmis ve amerikanci ic yuzu ortaya cikmistir.

Kisacasi Din konusunda insanin Allah ve Kurandan baska bir yol göstericiye ihtiyaci yoktur.

yazını okkudum.. gercekten tesekkur edrm yarın ilk işim admine msj atıp bu konun silinmesi olucak  sisin elinizdeki bilgileride pm ile paylasırsan sevinirim.ulkemın su kaos ortamında kimseyi dahada bolmek istemem...daha cok yapıcı olmak isterim ben yeterki serefsisler ulkemi bolmesin anlayısınız icin tesekkur edrm
    amacım insanların dın duygularyla oynak dil buna yurekten ınan bu konudan rahatsıs olan arkadaslar icinde osur diliorm

Atatürkçülük ölmez bir hedef, yükselen bir şereftir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

bunları nerden copy/paste yaptıysan ya onun kafası güzel ya sen ii değilsin o adam Türkiye için neleryaptı be

yazdığı kitaplar dünya üniveristlerinde ders kitabı olarak okutluyor

peşinden gidenlerin sayısını duysan dudağın uçuklar herkesimden insan..

matematik24.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek
    ulen daha adamın hayatını okumadan sallamışsınız :D ne amerikan adamı? adam bi otel odasında hastalıktan ölmüş mirası bikaç kitap. Sadece mücadeleci bi din öğretmeni uzatmaya gerek yok ölüye de küfür edilmez kim olursa olsun..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    başlığını değiştir !!!

dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kapil
    kapil's avatar
    Erkek
    sacma bi konu yaa herkes kimin ne oldugunu çook ama çok iyi bilior

Orman Mühendisi //
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Alla alla bende 3-4 kitabini okudum kendini Peygamber ilan etmedigi kalmis adamin ,birde asiri derecede cahil birisi oldugu belli ,adam kendini Allah'a sirk kosuyor resmen ,Risalenin girdigi heryer Kutsaldir diyor bunu aciklayin bakayim ,siz kitaplarini OKUDUNUZmu yoksa abilerinizden DINLEDINIZ mi ?

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 2882 Toplam Mesaj: 22